WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Wednesday, February 3, 2010

MADEY KATO,"UMNO TOK BULEH TAWE KELATE."!!!


"Tetapi apa sahaja yang kita lakukan, kita tidak akan dapat rampas balik Kelantan. Orang Kelantan ada cara tersendiri berfikir."

Tun Dr Mahathir Mohamad menyatakan bahawa apa saja yang UMNO lakukan, UMNO tetap tidak akan dapat rampas Kelantan.

Pengakuan Mahathir itu dilakukan sewaktu mengulas soalan mengenai tindakan YBM Tengku Razaleigh Hamzah yang berkongsi pentas dengan Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Aziz Nik Mat semasa perhimpunan di Stadium Sultan Mohammed IV, Kota Baru untuk menjelaskan isu royalti kepada rakyat Kelantan.

Bekas Menteri Kewangan itu dalam perhimpunan berkata bahawa negeri itu layak memperoleh royalti berkenaan sebanyak 5%. Sedangkan kenyataannya itu bercanggah dengan pendirian Kerajaan Pusat yang hanya mahu menyumbangkan wang ihsan.

Tengku Razaleigh mengeluarkan kenyataan itu kerana mengutamakan negerinya berbanding Kerajaan Pusat, kata Maahathir

“Saya fikir sebagai anak jati Kelantan, beliau mahu melihat negerinya itu mendapat wang. Itu saya rasa. Saya belum bercakap dengannya," ujar beliau.

Ditanya sama ada tindakan itu akan menjejaskan keyakinan pengundi terhadap Umno berikutan kejadian itu, Dr. Mahathir berkata: "Mungkin, mungkin.

“Tetapi apa sahaja yang kita lakukan, kita tidak akan dapat rampas balik Kelantan. Orang Kelantan ada cara tersendiri berfikir."

Mahathir juga menganggap bahawa beliau tidak layak untuk mengkritik tindakan Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah yang menggunakan pentas pembangkang dalam isu royalti minyak Kelantan kerana bekas Perdana Menteri itu sendiri pernah melakukan perkara sama sebelum ini.

"Saya tak fikir tindakan menggunakan pentas pembangkang perbuatan yang diterima tetapi saya juga pernah bercakap dalam kumpulan kecil mengkritik kerajaan.

"Saya tidak layak untuk mengkritik," katanya kepada pemberita selepas diminta mengulas tindakan Tengku Razaleigh yang menggunakan pentas pembangkang mengeluarkan kenyataan bahawa negeri itu layak menerima lima peratus royalti minyak daripada Kerajaan Pusat.

Terdahulu beliau menyampaikan ucaptama pada Persidangan Logik Asean di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) di sini hari ini.

Semasa pentadbiran Tun Abdullah Ahmad Badawi, Dr. Mahathir mengkritik keras kerana tidak bersetuju dengan beberapa tindakan penggantinya itu menguruskan negara

Sumber : The Malaysian Insider

JEBAT_BERANI : MACAM MANA NAK RAMPAS NEGERI KELANTAN KALAU ASYIK MENYAKITI HATI RAKYAT KELANTAN...PELBAGAI KENYATAAN DAN TINDAKAN YANG DILAKUKAN OLEH KERAJAAN 1MALAYSIA PIMPINAN NAJIB ALTANTUYA BEGITU MENGHIRIS PERASAAN RAKYAT KELANTAN..

PALING TERKINI ADALAH ISU ROYALTI MINYAK...KERAJAAN 1MALAYSIA NAJIB ALTANTUYA MENAFIKAN HAK RAKYAT KELANTAN UNTUK MENIKMATI WANG ROYALTI MINYAK INI...NAJIB ALTANTUYA MENYATAKAN BAHAWA KELANTAN TIDAK BERHAK MENDAPATKAN ROYALTI MINYAK KERANA IANYA BERADA DILUAR PERAIRAN KELANTAN...

TAPI DALAM MASA YANG SAMA SANGAT MENGHAIRANKAN MENGAPA KERAJAAN 1MALAYSIA NAJIB ALTANTUYA BEGITU BERIA-IA HENDAK MEMBERIKAN KELANTAN WANG EHSAN..JIKA BENAR KELANTAN TIDAK LAYAK MENERIMA WANG ROYALTI MINYAK MENGAPA PERLU KERAJAAN 1MALAYSIA MEMBAZIRKAN WANG MEMBERIKAN KELANTAN WANG EHSAN..

HANYA SATU YANG TERLINTAS DI BENAK FIKIRAN HAMBA...WANG EHSAN INI YANG DIAGIHKAN MELALUI JPP PASTINYA BOLEH "DICILOK" OLEH ORANG TERTENTU DALAM UM-NO/BE-END...DAN RAKYAT AKHIRNYA HANYA AKAN MENIKMATI "SISA-SISA" WANG EHSAN TERSEBUT...

SELAIN ITU SIKAP UM-NO/BE-END YANG MENGHINA PARA ULAMAK ADALAH BERTENTANGAN DENGAN PRINSIP HIDUP RAKYAT KELANTAN YANG SANGAT MENGHORMATI GOLONGAN ALIM ULAMAK INI...PENGHINAAN TERHADAP GOLONGAN ULAMAK INI SANGAT-SANGAT DITENTANG OLEH RAKYAK KELANTAN....OLEH ITU UM-NO/BE-END PERLU BELAJAR MENGHORMATI GOLONGAN ULAMAK INI JIKA BERCITA-CITA MENAWAN NEGERI KELANTAN...

1 comment:

  1. JEBAT_BERANI : MACAM MANA NAK RAMPAS NEGERI KELANTAN KALAU ASYIK MENYAKITI HATI RAKYAT KELANTAN...PELBAGAI KENYATAAN DAN TINDAKAN YANG DILAKUKAN OLEH KERAJAAN 1MALAYSIA PIMPINAN NAJIB ALTANTUYA BEGITU MENGHIRIS PERASAAN RAKYAT KELANTAN..
    Kawe setuju dgn kenyataan ni,kita selalu kena diskriminasi koKerajaan Umno org miskin nak mintak bantuan pun kena mintak surat sokongan dari umno,nak mintak kerja pun kena ada surat sokongan menteri umno .dari zaman Mahathir sampai sampai Zaman Najib x berubah2 dasar kronisme puak-puak ni.
    Alamatnya sampai bilapun rakyat kelate tak akan undi Umno.

    ReplyDelete