WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Saturday, January 9, 2010

PIMPINAN PAKATAN KUTUK SERANG TERHADAP GEREJA


KENYATAAN AKHBAR PIMPINAN TERTINGGI PAKATAN RAKYAT

8 JANUARI 2010

Kami mengutuk tindakan pihak tertentu yang menyerang 3 gereja di sekitar Lembah Klang awal pagi tadi. Serangan tersebut adalah satu perbuatan yang dikecam semua agama dan peradaban.

Perbuatan seperti itu tiada tempat dalam mana-mana negara pun di atas dunia ini. Kami percaya ianya berpunca dari politik amarah yang sempit, ditambah dengan unsur provokasi jahat yang semakin menular dan runtuhnya rasa saling hormat menghormati dalam negara kita yang tercinta ini.

Setiap rakyat dalam negara ini, tanpa mengira agama, kaum, keturunan dan etnik seharusnya dapat menikmati keamanan spiritual dan fizikal mereka. Seharusnya sebarang perbezaan pendapat dan pandangan tidak terus dilebarkan.

Kami yakin sebarang perselisihan dapat diselesaikan dengan menumpukan usaha untuk membawa semua pihak ke meja rundingan.

Oleh yang demikian, seluruh kepimpinan Pakatan Rakyat dengan tegas meminta supaya individu atau mana-mana kumpulan yang menyebarkan api kebencian dan kekerasan sebegini agar dihukum dengan setimpalnya.

YB DATO SERI ANWAR IBRAHIM
Ketua Pembangkang Parlimen Malaysia
Ketua Umum PKR

YAB LIM GUAN ENG
Setiausaha Agung DAP

YB DATO' SERI TUAN GURU HAJI ABDUL HADI AWANG
Presiden PAS

Dicilok dari : http://intanhijau.blogspot.com/

JEBAT_BERANI : PERLAKUAN MENYERANG GEREJA INI TIDAK MENCERMINKAN SIKAP SEORANG ISLAM...PERLAKUAN INI HANYA AKAN MENGUNDANG SITUASI TEGANG ANTARA ORANG ISLAM DAN PENGANUT KRISTIAN...DAN PERLAKUAN INI JGA TALAH MENCEMARKAN IMEJ ISLAM.....HAMBA JUGA SANGAT-SANGAT TIDAK BERSETUJU DENGAN KELAKUAN INI..IANYA TIDAK MENUNJUKAN SIKAP MATANG DAN MEMAHAMI AJARAN ISLAM....

2 comments:

  1. Salam Sheikh. Orang Islam tidak akan menyerang sebelum diserang. Hamba naik darah melihat orang yang membuat provokasi itu. Membaling batu sembunyi tangan. Bacul!

    ReplyDelete
  2. mereka bukan perjuang islam yang sebenar..mereka lah yang menjadi perosak kepada islam....

    ReplyDelete