WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Wednesday, January 20, 2010

DR MADEY KATA ADA YG BOHONG...TAPI DIE LE KAKI BOHONG SEBENARNYA

Dr M: Ada yang berbohong tentang pasir 'silika'


Tun Dr Mahathir Mohamad sentiasa sensitif apabila membabitkan isu pasir Malaysia dibawa ke Singapura.

Dalam catatan terbaru dalam blognya, mantan perdana menteri itu mengulas kenyataan Menteri Kerja Raya, Datuk Shaziman Abu Mansor bahawa 500 lori mengangkut pasir dari Johor ke Singapura setiap hari.

Bagaimanapun, Dr Mahathir berkata seorang rakannya memberitahu bahawa jumlah sebenarnya ialah 700 lori pasir.

Dan menurut Dr Mahathir lagi, rakannya itu memberitahu, ianya adalah pasir salika yang digunakan untuk menghasilkan mikrocip.

"Singapura memerlukannya untuk membuat mikrocip," jelasnya.

Dan dalam nada yang sinis, Dr Mahathir menambah: "Saya tidak tahu beberapa banyak pasir yang digunakan untuk membuat mikrocip itu. Mesti banyak sekiranya mereka perlukan 700 lori pasir sehari."

Katanya, menjual bahan mentah tidak banyak pulangannya dan oleh itu adalah lebih baik ditambah nilainya dengan memproses bahan mentah itu.

"Ia tidaklah begitu sukar untuk menghasilkan silika dari pasir silika. Kilang kaca melakukannya (saya rasa) sepanjang masa. Dan kita ada kilang kaca di Malaysia.

"Mengapa tidak hasilkan wafer silicon dan menjualnya kepada Singapura," soalnya.

"I rasa ada orang yang tidak bercakap benar," tambahnya

Sumber : Malaysiakini
JEBAT_BERANI : MEMANG DAH TABIAT ORANG-ORANG UM-NO/BE=-END UNTUK TIDAK BERCAKAP BENAR...APALAH NAK DIHERANKAN SANGAT...YANG HERANNYA MAHATHIR BLEH TAK PERASAN ATAU BARU PERASAN BENDA NIE...ZAMAN BELIAU JADI P-END PUN APA BEZANYA...LAGI TERUK ADALAH...BUKAN MELAYU NUDAH LUPA...TAPI MADEY YANG MUDAH LUPA.....

No comments:

Post a Comment