WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Wednesday, January 6, 2010

DATUK DR HARON DIN : KUFUR SOKONG BUKAN ISLAM GUNA KALIMAH 'ALLAH'

TIMBALAN MUSYIDUL AM PAS,DATUK HARON DIN BERKATA,MENYOKONG KEPADA SESUATU PERKARA YANG SALAH DI SISI ISLAM JUGA SECARA TIDAK LANGSUNG MENYEBABKAN KEKUFURAN DAN SYIRIK..

BELIAU MENYATAKAN MANA-MANA UMAT ISLAM YANG MENYOKONG KEPUTUSAN MAHKAMAH TINGGI MEMBENARKAN PENGGUNAANN KALIMAH 'ALLAH' DALAM AKHBAR MINGGUAN THE HERALD CATHOLIC WEEKLY BOLEH MEMBAWA KEPADA KEKUFURAN...

TAMBAH BELIAU LAGI PELBAGAI PIHAK PERLU MEMANDANG SERIUS PERKARA INI TERMASUKLAH INTITUSI RAJA-RAJA DAN JUGA KERAJAAN DAN SETIAP PIHAK PERLU MEMAIKAN PERANAN BAGI MENANGANGI PERKARA INI..."Saya menyeru kepada sahabat-sahabat saya supaya mempertimbangkan semula pendiriann mereka.Kalau kita sokong perkara yang kufur,kita pun secara tak langsung akan kufur,"KATANYA KEPADA SIDANG AKHBAR SEMALAM..

DATUK DR HARON DIN MENGULAS LAGI DENGAN MENGATAKAN ISU INI MELIBATKAN AGAMA YANG MAMPU MEWUJUDKAN SUASANA TIDAK HARMONI DALAM NEGARA SEKIRANYA PENGGUNAAAN KALIMAH 'ALLAH' DIBENARKAN..MENURUTNYA LAGI,NIAT AKHBAR TERBABIT UNTUK MENGGUNAKAN KALIMAH 'ALLAH' AMAT DIRAGUI KERANA AGAMA KRISTIAN SEBELUM INI HANYA MENGGUNAKAN PERKATAAN 'GOD','JESUS' DAN 'LORD' DALAM KITAB INJIL MEREKA..

DATUK DR HARON DIN BERKATA LAGI BAHAWA BELIAU BERSEDIA UNTUK MEMBUKTIKAN BAHAWA HANYA AGAMA ISLAM SAHAJA YANG MENGGUNAKANN KALIMAH 'ALLAH' BERDASARKAN KITAB AL-QURAN DAN INJIL..."Dalam kitab Injil agama Kristian tidak menggunakan perkataan Allah sebalinya mereka menggunakan perkataan god,Jesus dan Lord,namun kalau kita lihat pula dalam alquran kalimah Allah digunakan dalam setiap muka surat,katanya..

TAMBAH BELIAU LAGI,UMAT ISLAM PERLU BERSATU MEMBANTAH USAHA AKHBAR THE HERALD CANTHOLIC WEEKLY INI BAGI MENGGELAKAN PERKARA BURUK BERLAKU KEPADA UMAT ISLAM PADA MASA HADAPAN...DAN USAHA INI PERLULAH DILAKUKAN DENGAN SEGERA SEBELUM PERKARA BURUK BERLAKU...

No comments:

Post a Comment