WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Saturday, January 23, 2010

9 MAHASISWA DITAHAN BANTAH PROSES PILIHANRAYA KAMPUS


Sembilan pelajar universiti ditahan ketika berhimpun di ibunegara kerana membantah proses pilihan raya kampus.

Mereka adalah antara 200 pelajar yang menyertai bantahan tersebut di Menara Tun Razak di Jalan Raja Laut sebelum berarak ke kompleks membeli belah Sogo kira-kira setengah kilometer dari situ, di mana mereka berhasrat untuk menyebarkan risalah kepada orang ramai.

Ketika sampai di Sogo, mereka diarahkan oleh polis supaya bersurai.Sembilan daripada mereka kemudiannya ditahan polis kerana didakwa gagal berbuat demikian.
Mereka ialah Hilman Idham, Aizat Salleh, Mohammad Za'im Mustapha, Ahmad Shukri Kamarudin, Ahmad Syukri Abdul Razak, Mohammad Idris Yusoff, Fikhri Harun, Syahriul Ismail dan Ridhuan Jamil.
JEBAT_BERANI : APAKAH PARA PELAJAR INI TIDAK BOLEH BERFIKIR??SUDAH TENTU TIDAK!!PELAJAR INI MEMPERJUANGKAN HAK MEREKA YANG CUBA DICABULI OLEH PIHAK UNIVERSITY...MEREKA SEDAR JIKA TIDAK DARI SEKARANG MEREKA BERJUANG MENUNTUT HAK MEREKA,SUDAH PASTI APABILA MEREKA TAMAT BEKAJAR MEREKA AKAN MENJADI 'PRODUK' YANG HANYA TAHU MENGIKUT ARAHAN UMPAMA 'LEMBU YANG DICUCUK HIDUNG' TANPA ADA SEMANGAT 'HANG JEBAT'(menegakkan kebenaran menentang kezaliman)TERUSKAN PERJUANGAN MU WAHAI PEWARIS NEGARA.....

No comments:

Post a Comment