WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Monday, December 7, 2009

JAIS : MAHU MENYEBARKAN AJARAN ISLAM ATAU MENGHALANG??/


SEJAK AKHIR-AKHIR INI HAMBA SANGAT-SANGAT HAIRAN DENGAN SIKAP YANG DITUNJUKKAN OLEH JAIS..
BERIA-IA BENAR MEREKA MELARANG DAN MENYEKAT PENDAKWAH YANG PADA MEREKA TIDA MEMPUNYAI TAULIAH...
KALAU PENDAKWAH INI TIDAK MEMPUNYAI TAULIAH MENGAPA MEREKA TIDAK MEMBERIKAN TAULIAH TERSEBUT..MENGAPA TIDAK DIADAKAN SEBARANG SEMINAR ATAU KURSUS BAGI MELAYAKKAN PENDAKWAH INI MEMPEROLEHI TAULIAH DARI MEREKA..BUKANNYA MENYEKAT PENDAKWAH INI DARI MEMBERIKAN DAKWAH DENGAN HANYA ALASAN MEREKA TIDAK MEMPUNYAI TAULIAH TANPA BERBUAT APA-APA AGAR PARA PENDAKWAH INI BEROLEH TAULIAH SEBAGAIMANA YANG DIKEHENDAKI JAIS..
SEMACAM ADA SESUATU YANG TIDAK KENA DENGA JAIS SEJAK AKHIR-AKHIR INI.SEMACAM ADA 'TANGAN-TANGAN' DAN 'SUARA-SUARA' GHAIB YANG MERASUK JAIS SEHINGGAKAN MEREKA SUDAH SEMACAM LARI DARI PRINSIP DAN TANGGUNGJAWAB SEBENAR PENUBUHANNYA..
JAIS SEPATUTNYA MEMAINKAN PERANAN MERAMAIKAN PARA PENDAKWAH AGAR AJARAN ISLAM DAPAT DISAMPAIKAN KEPADA SEGENAP LAPISAN MASYARAKAT TANPA BERGANTUNG SEMATA-MATA KEPADA PENCERAMAH DARI JAIS.JAIS SERING KALI MEMBERIKAN ALASAN MEREKA KEKURANGAN KAKITANGAN DALAM MEJALANKAN TUGAS,JADI APA PERLU MEREKA MENYEKAT SUKARELAWAN INI DARI BERDAKWAH..??
JANGAN SAMPAI NANTI JAIS DILIHAT SEBAGAI SATU AGENSI YANG MEMJADI PENGHALANG KEPADA PERKEMBANGAN SYIAR ISLAM DI SELANGOR.JANGAN SAMPAI NANTI MEREKA INI DIPERSOALKAN DIAKHIRAT KELAK KERANA MENGHALANG PARA PENDAKWAH INI MENYAMPAIKAN AJARAN ISLAM.
DALAM KES USTAZ AKHIL HAVY,JAIS SEPATUTNYA MEMANGGIL BELIAU BAGI MENDAPATKAN KEPASTIAN BERHUBUNG DENGAN PENDIDIKAN AGAMA ATAU KEBENARAN AJARAN YANG DISAMPAIKAN BUKANNYA MENGHUKUM USTAZ AKHIL TIDAK LAYAK MENGAJAR AGAMA..
HAMBA YANG BEBERAPA KALI MENDENGAR CERAMAH 'USTAZ ROCK' INI TIDAK MERASA SANGSI ATAU RAGU-RAGU DENGAN APA YANG BELIAU SAMPAIKAN.BELIAU MEMPUNYAI TARIKAN TERSENDIRI TERHADAP GOLONGAN MUDA DAN SEHARUSNYA JAIS MELIHAT PERKARA INI SEBAGAI SATU KEBAIKAN KEPADA SYIAR ISLAM DI MALAYSIA DAN BUKANNYA MENHALANG USAHA MURNI USTAZ AKHIL HAVY INI..

No comments:

Post a Comment