WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Friday, December 25, 2009

1MALAYSIA : AKU BANGGA DALAM KECEWA


PASTI SESIAPA SAHAJA YANG MELIHAT AKAN KERETA FORMULA 1 INI AKAN BERASA BANGGA..IALAH NAMA SYARIKAT DAN NEGARA KITA TERTERA PADA KERETA FORMULA 1 YANG MANA SECARA TIDAK LANGSUNG TELAH MEMPROMOSI NEGARA KITA KEPADA DUNIA LUAR...DAN APA YANG LAGI MEMBANGGAKAN KITA,TAK LAMA LAGI BEKAS PELUMBA DAN JUGA JUARA DUNIA FORMULA 1,MICHAEL SCHUMACHER AKAN BERLUMBA KEMBALI DENGAN MENGGUNAKAN KERETA YANG TERPAMPANG NAMA SYARIKAT DAN NEGARA KITA...BANGGA BUKAN???

NAMUN DALAM PADA KITA BERASA BANGGA SEBENARNYA HAMBA MERASA SEDIKIT SEDIH DAN HAMPA...PETRONAS MEMBELANJAKAN BEGITU BANYAK DUIT UNTUK MENAJA PASUKAN FORMULA 1 INI..BUKAN SIKIT DUIT..BUKAN 1 2JUTA..IANYA MUNGKIN MEMCECAH RATUSAN JUTA RINGGIT..SATU PELABURAN YANG SANGAT BESAR NAMUN PULANGANNYA TIDAK DIKETAHUI SEBANYAK MANA...

HAMBA AKUI AKAN KEBAIKAN DARI PENAJAAN INI..NAMUN HAMBA TIDAK TAHU SEJAUH MANA IANYA MEMBERI KEBAIKAN KEPADA NEGARA DAN JUGA RAKYAT..ATAU IANYA SEKADAR UNTUK KITA BERMEGAH-MEGAH???BERLAGAK UMPAMA KITA SUDAH MEMPUNYAI TERLALU BANYAK DUIT SEHINGGA TIDAK TAHU APA YANG HENDAK DILAKUKAN...MAKA KITA BAZIRKAN MENGIKUT SELERA HATI..

KALAULAH PETRONAS MENGGUNAKAN DUIT PENAJAAN INI BAGI MEMBAYAR ROYALTI MINYAK KEPADA NEGERI-NEGERI YANG HASIL MINYAKNYA DIAMBIL OLEH PETRONAS,HAMBA YAKIN IANYA AKAN LEBIH MEMBERI MAKNA KEPADA SEKALIAN RAKYAT MALAYSIA..NAMUN PETRONAS MELALUI KERAJAAN '1MALAYSIA' MENAFIKAN HAK KERAJAAN NEGERI UNTUK MEMILIKI WANG ROYALTI INI..

KERAJAAN '1MALAYSIA' NAMPAKNYA LEBIH MERESTUI PETRONAS 'MELABUR' KEPADA PASUKAN FORMULA 1 INI BERBANDING MEMBERIKANNYA KEPADA RAKYAT..KERAJAAN '1MALAYSIA' UMPAMA 'MEYUSUKAN KERA DI HUTAN DAN MEMBIARKAN ANAK DI RUMAH KELAPARAN'...SEDANGKAN SELAMA INI RAKYAT MALAYSIA MENYOKONG KERAJAAN INI...

KINI SUDAH TIBA MASANYA RAKYAT MALAYSIA MENILAI SEMULA KERAJAAN PILIHAN MEREKA INI...APAKAH MEREKA MASIH HENDAK MEMILIH KERAJAAN YANG 'GILA' GLAMOUR SEPERTI INI SEHINGGA SANGGUP MEMBIARKAN RAKYATNYA SUSAH..???KERAJAAN YANG BOROS MEMBELANJAKAN WANG RAKYAT PADA PERKARA YANG TIDAK MENGUNTUNGKAN NEGARA???KERAJAAN YANG MERAMPAS HAK RAKYAT DAN MEMBERIKAN KEPADA ORANG LAIN???

KERAJAAN '1MALAYSIA' INI PERLU DIHUKUM DENGAN HUKUMAN RAKYAT...MEREKA TIDAK BOLEH TERUS DIBIARKAN 'MENJOLIKAN' WANG RAKYAT..PILIHAN RAYA UMUM YANG KE-13 INI MEDAN TERBAIK MENGHUKUM MEREKA..AYUH KITA BULATKAN TEKAT..KITA TUKAAR KERAJAAN..KITA UNDI KERAJAAN PAKATAN RAKYAT..TUNJUKKAN MEREKA KUASA RAKYAT..

No comments:

Post a Comment