WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Friday, December 25, 2009

PENYELEWENGAN DAN PEMBAZIRAN : BUKAN MAHATHIR BUKAN PAK LAH YANG BERSALAH

Mahathir: Siasat juga RM270 bilion zaman Pak Lah
(Gambar dicilok dari http://intanhijau.blogspot.com/ )


Tidak cukup mempertahankan dirinya, Tun Dr Mahathir Mohamad turut menyalahkan seorang lagi mantan perdana menteri berhubung isu salah guna wang negara seperti didakwa dalam sebuah buku terbaru.

Mengulas dakwaan beliau menghanguskan RM100 bilion sepanjang 22 tahun pentadbirannya, Dr Mahathir meminta kerajaan turut menyiasat penggunaan wang RM270 bilion sepanjang lima tahun kepemimpinan penggantinya Tun Abdullah Ahmad Badawi.

Kelmarin, pelopor Wawasan 2020 mencabar kerajaan agar menubuhkan suruhanjaya bebas menyiasat dakwaan terhadapnya yang dimuatkan dalam buku Malaysian Maverick: Mahathir Mohamad in Turbulent Times, karangan Barry Wain.

Menulis di blognya hari ini, Dr Mahathir berkata syarikat petroleum negara Petronas hanya menyerahkan wang RM126 bilion kepada kerajaan sepanjang kekuasaannya tetapi RM270 bilion semasa dipimpin Abdullah, yang popular dipanggil Pak Lah.

Sumber : Malaysiakini

JEBAT_BERANI : BUKAN MAHATDIR ATAU PAK LAH YANG BERSALAH MENYELEWENGKAN DAN MEMBAZIRKAN WANG RAKYAT...UM-NO/BE-END LAH YANG BERSALAH..MEREKALAH YANG MEMJADIKAN SETIAP PEMIMPIN YANG DIAMANAHKAN MENJAGA NEGARA MENYELEWENG DAN BOROS...UMNO DULU KINI DAN SELAMANYA GAGAL MEMJAGA AMANAH RAKYAT..

LIHATLAH MANA-MANA PEMIMPIN DARI UMNO/BE-END BAIK YANG MENGUASAI KERAJAAN NEGERI MAHUPUN KERAJAAN PUSAT PASTI TERLIBAT DENGAN PENYELEWENGAN DAN PEMBAZIRAN KEWANGAN RAKYAT....MEREKA SEOLAH-OLAH MENGANGGAP WANG RAKYAT UMPAMA WANG 'MAK BAPAK' MEREKA..

PELBAGAI PROJEK MEGA ATAU PUN PELABURAN YANG DIBUAT BUKAN BERDASARKAN KEPENTINGAN RAKYAT..IANYA DIBUAT BERDASARKAN KEPENTINGAN PRIBADI DAN JUGA KRONI..SETIAP PROJEK YANG DILAKSANAKAN PASTI MEMBERI KEUNTUNGAN KEPADA MEREKA DAN JUGA KRONI-KRONI MEREKA..TANYALAH SESIAPA SAHAJA DALAM UM-NO/BE-END..PASTI MEREKA TAHU AKAN PERKARA INI..

RAKYAT HARUS BERTINDAK SEBELUM TERLAMBAT..UM-NO/BEN-END PERLU DIBERI PENGAJARAN..MEREKA HARUS DISEDARKAN DARI KESILAPAN INI...MEREKA TELAH MELAKUKANNYA SEKIAN LAMA DAN KINI RAKYAT TIDAK HARUS MEMBIARKANNYA LAGI..AYUH KITA BERPADU TENAGA MENUMBANGKAN UM-NO/BE-END PADA PILIHAN RAYA UMUM YANG KE-13 NANTI..KITA MENANGKAN PAKATAN RAKYAT..TUNJUKAN MEREKA KUASA RAKYAT..

No comments:

Post a Comment