WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Sunday, December 27, 2009

AYAM UMNO SUDAH BERKOKOK SUMBANG

Umno anjur perhimpunan 'desak PAS Selangor keluar Pakatan'

SHAH ALAM, 26 Dis: Umno dipercayai sedang menggerakkan satu perhimpunan kononnya untuk mendesak agar PAS Selangor keluar dari Pakatan Rakyat.

Menurut satu sms yang dihantar kepada Harakahdaily, perhimpunan itu akan diadakan esok 27 Disember jam 11 pagi di perkarangan pejabat perhubungan PAS Selangor dekat sini.

Dalam perhimpunan itu, sms itu memaklumkan, satu memorandum akan diserahkan dan menurutnya memo itu akan diterima sendiri oleh Pesuruhjaya PAS Selangor, Datuk Dr Hassan Ali.

"Datanglah beramai-ramai demi kepentingan Melayu...," tulis sms itu.

Ketika disemak dari penghantar sms itu, didapati sumbernya adalah penggerak Umno di negeri ini.

"Dia nak ambil kesempatan dari isu yang berlaku di Selangor sekarang untuk memecahkan PAS," kata sumber yang menghantar mesej ini kepada Harakahdaily.

Sementara itu, blogger Raja Petra Kamarudin dalam tulisannya memberitahu, para pemimpin Umno telah memberitahu orang-orangnya dalam agensi kerajaan negeri ini bahawa Barisan Nasional akan mengambil alih Selangor Januari ini.

Ekoran itu, katanya, banyak agensi kerajaan negeri yang masih dipimpin oleh penyokong Umno 'tidak berfungsi sebagaimana yang sepatutnya'.

Ini kerana, mereka menunggu apakah kerajaan negeri Pakatan di Selangor ini akan jatuh atau tidak ke tangan BN Januari ini sebagaimana yang dijanjikan pemimpin Umno itu.

Adalah dipercayai, jika benarlah tulisan Raja Petra ini bermakna antara strategi Umno adalah dengan memecahkan PAS di Selangor dan seterusnya memecahkan Pakatan Rakyat

Sumber : Harakah Daily

JEBAT_BERANI : ALAMAK DEPA NIE MUKA TAK MALU APA??YANG DOK SIBUK DAN HANTAR MEMORANDUN SURUH PAS KUAR PAKATAN AWATNYA??DAH GILA TALAK KAT PAS KE APA??JANGAN DOK 'MEROYAN' LA WEH..PENIN HAMBA NAK MELAYAN KERENAH UMNONGOK NIE...

JANGAN NAK JADI AYAM JANTAN DOK BERKOKOK TAK TENTU HALA...DAH RASA DIRI TUE TAK MAMPU NAK 'BERSABUNG' LAGI JANGAN NAK KALUT BUAT KACAU DALAM PAKATAN ORANG PLAK..YANG 'BARISAN' DEPA SEKARANG NIE PUN DOK BERTERABUR SANA SINI..JAGA DULU 'BARISAN' TUE...

No comments:

Post a Comment