WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Monday, December 7, 2009

DOA NAJIB ALTANTUYA : NGA KOR MING PERTAHANKAN TOK GURU NIK AZIZ

"MENTERI BESAR KELANTAN, TUAN GURU NIK ABDUL AZIZ NIK MAT TIDAK PERLU MELETAK JAWATAN KERANA BELIAU SEORANG PEMIMPIN YANG BERSIH,BERINTEGRITI,BERAMANAH DAN BERWAWASAN," TEGAS NGA KOR MING..

AHLI PARLIMEN TAIPING ITU MENGASKAN LAGI BAHAWA MUSYIDUL AM PAS ITU TIDAK PERLU TUNDUK KE ATAS TOMAHAN PENYOKONG UM-NO YANG MEMBUAT PROTES TERHADAP BELIAU BERHUBUNG ISU DOA..

"TOK GURU ADALAH BAIK.KENYATAAN BELIAU BERASAKAN KEPADA PENJANJIAN PETRONAS DENGAN KERAJAAN KELANTAN ADA 1070-AN.MENGIKUT PERJANJIANN ITU,KERAJAAN PERSEKUTUAN HARUS MEMBAYAR ROYALTI MINYAK KEPADA KELANTAN BERJUMLAH RM 1.7 BILION.

"DANA TERSEBUT BOLEH DIGUNAKAN UNTUK MEMBANGUNKAN KELANTAN DAN RAKYAT KELANTAN AKAN MENERIMA MANFAAT DARI PENDIRIAN TOK GURU YANG TEGAS ITU,"KATANYA LAGI..

JELAS NGA LAGI,KETIKA PAS MENGUASAI TERENGGANU PADA 1999,KERAJAAN PERSEKUTUAN DENGAN SERTA-MERTA MENGHENTIKAN BAYARAN ROYALTI MINYAK KEPADA KERAJAAN TERENGGANU,MALAHAN MENCARI DALIH MENGGELAR ROYALTI MINYAK DENGAN JOLOKAN "WANG IHSAN"..

TAMBAH BELIAU LAGI,AMALAN DISKRIMINASI TERSEBUT MERUPAKAN PENGHINAAN KEPADA SISTEM DEMOKRASI NEGARA SEOLAH-OLAH WANG ROYALTI MINYAK KURNIAN TUHAN ADALAH 'TABUNG UM-NO'..INI JELAS APABILA BN MEMENANGI KEMBALI NEGERI TERENGGANU PADA 208,KERAJAAN PERSEKUTUAN TERUS MEMBAYAR ROYALTI MINYAK SEBANYAK RM 461 JUTA..

"FAKTA INI MEMBUKTIKAN BAHAWA BN MENGAMALKAN AMALAN DISKRIMINASI DAN TIDAK DAPAT BEZAKAN TABUNG PARTI DENGAN WANG RAKYAT.JIKA KERAJAAN PIMPINAN NAJIB GAGAL MELAYAN KELANTAN DENGAN ADIL DAN SAKSAMA,MAKA BERDOA SUPAYA BELIAU BERUNDUR MEMANG SELARAS DENGAN PRINSIP AMALAN DEMOKRASI DAN CORGAN KATA BELIAU ' RAKYAT DIDAHULUKAN'..

"PEMIMPIN UMNO YANG MEMBENARKAN AHLI-AHLI MEREKA MEMIJAK GAMBAR MENTERU DI JABATAN PERDANA MENTERI,TAN SRI DR KOH TSU KOON MALAHAN MEMBAKAR GAMBAR KETUA MENTERI PULAU PINANG,LIM GUAN ENG TIDAK LAYAK MENEGUR TOK GURU NIK AZIZ," KATANYA..

NGA YAKIN TOK GURU NIK AZIZ ADALAH SEORANG TOKOH AGAMA DAN PEMIMPIN YANG BERWIBAWA,BERSIH,BERINTEGRITI SERTA BERWAWASAN..

"BELIAU TIDAK MAKAN DUIT RAKYAT,TIDAK RASUAH MAHUPUN SALAH GUNA KUASA.SAYA MINTA PEMIMPIN BN TEPUK DADA TANYA SELERA,SELESAIKAN SKANDAL RASUAH BERBILION RINGGIT DAHULU YANG MERUGIKAN RAKYAT SEBELUM BUAT TUNTUTAN YANG BUKAN-BUKAN(TOK GURU LETAK JAWATAN)," KATANYA..

SIKAP NGA KR MING YANG MENYOKONG KEPIMPINAN TOK GURU NIK AZIZ MEMBUKTIKAN BAHAWA TOK GURU DITERIMA OLEH SEMUA MASYARAKAT BERBILANG KAUMM DI MALAYSIA.JIKA UM-NO SEBELUM INI SERING MENAKUT-NAKUTKAN ORANG-ORANG BUKAN ISLAM DENGAN KEPIMPINAN TOK GURU,NAMPAKNYA MEREKA GAGAK SAMA SEKALI..

ORANG-ORANG BUKAN ISLAM BUKAN SAHAJA TIDAK TAKUT DENGAN KEPIMPINAN ISLAM TOK GURU,MALAH MEREKA MENYOKONG DAN MENGAKUMI AKAN TOK GURU NIK AZIZ..INI DAPAT DILIHAT SEMASA PERHIMPUNAN MENYOKONG TOK GURU NIK AZIZ DI KOTA BARU 4 HB DISEMBER YANG LALU.BERBILANG KAUM BERGABUNG TENAGA MENYATAKAN SOKONGAN MEREKA KEPADA TOK GURU NIK AZIZ..

2 comments:

 1. Salam Jebat,

  Ini dalilnya mengapa tok guru berdoa hinggakan UMNngol takat sekali.


  وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِى عَنِّى فَإِنِّى قَرِيبٌ‌ۖ أُجِيبُ دَعۡوَةَ ٱلدَّاعِ إِذَا دَعَانِ‌ۖ فَلۡيَسۡتَجِيبُواْ لِى وَلۡيُؤۡمِنُواْ بِى لَعَلَّهُمۡ يَرۡشُدُونَ (١٨٦)
  Al-Baqara
  Dan apabila hamba-hambaKu bertanya kepadamu mengenai Aku maka (beritahu kepada mereka): Sesungguhnya Aku (Allah) sentiasa hampir (kepada mereka); Aku perkenankan permohonan orang yang berdoa apabila dia berdoa kepadaKu. Maka hendaklah mereka menyahut seruanKu (dengan mematuhi perintahKu) dan hendaklah mereka beriman kepadaKu supaya mereka menjadi baik serta betul. (186)

  ReplyDelete
 2. TERIMA KASIH SAHABATKU DIATAS DALIL YANG TUAN HAMBA BERIKAN...BENAR SEBAGAIMANA YANG DINYATAKAN,NAMUM APABILA PINTU HATI MEREKA TELAH TERTUTUP SEGALA KEBENARAN TERLIHAT OLEH MEREKA..

  ReplyDelete