WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Thursday, December 10, 2009

1MALAYSIA : HOSPITAL BUKAN LAGI TEMPAT MENYELAMAT,TAPI TEMPAT TAK SELAMAT

KUALA LUMPUR, 9 Dis: Beberapa hospital awam di Malaysia dikatakan berbahaya untuk menempatkan pesakit.

Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua mendakwa demikian setalah melihat beberapa tragedi di beberapa hospital awam.

Katanya, pada tahun 2008 menyaksikan tiga blok Hospital Queen Elizabert, Kota Kinabalu dikenal pasti dalam keadaan berbahaya oleh jurunilai bangunan.

Pada Jun 2007 menyaksikan beberapa keping siling bangunan Hospital Daerah Pekan, Pahang runtuh.

April tahun yang sama turut menyaksikan Hospital Sultan Ismail, Johor yang bernilai RM550 juta terpaksa ditutup selama 17 bulan disebabkan
masalah pembiakan kulat.

Hospital Ampang, Kuala Lumpur turut mengalami masalah pembiakan kulat yang berbahaya kepada pesakit, seperti di Hospital Sultan Ismail.

Mac tahun yang sama menyaksikan Hospital Sultanah Bahiyyah, Kedah yang bernilai RM550 juta terpaksa dibuka empat tahun lewat dari masa yang dijadualkan kerana masalah kerja-kerja pembinaan yang terbengkalai.

Februari 2007 pula menyaksikan Hospital Sultan Abdul Halim, Sungai Petani, Kedah yang bernilai RM550 juta mengalami pelbagai masalah prasarana fizikal seperti siling runtuh, paip yang bermasalah dan ketirisan di bahagian cafetaria.

Dipercayai beberapa masalah prasarana di hospital-hospital awam terbabit disebabkan sikap kerajaan melantik kontraktor-kontraktor
bermasalah atas dasar kronisme.

Pun begitu, tidak kedengaran Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyiasat beberapa kes berkaitan hospital awam terbabit.

Pengurusan tidak cekap perbendaharaan negara sekaligus tidak menggambarkan konsep 1Malaysia - Rakyat Didahulukan, Pencapaian
Diutamakan.

Sumber : Harakah Daily

JEBAT_BERANI : NAMPAKNYA ERA PEMERINTAHAN KERAJAAN '1MALAYSIA' NI MACAM-MACAM DAH TAK SELAMAT.HOSPITAL YANG MENJADI TEMPAT MENYELAMATKAN ORANG KINI TIDAK BERAPA SELAMAT PULA JADINYA..

BENARLAH KATA-KATA AHLI POLITIK PAKATAN RAKYAT...DI ERA PIMPINAN PE-END '1MALAYSIA' INI RAKYAT MALAYSIA HIDUP DALAM KEADAAN YANG TIDAK BERAPA SELAMAT..PELBAGAI ANCAMAN DAN TEKANAN YANG TERPAKSA DIHADAPI OLEH RAKYAT.JAUH SEKALI DENGAN SLOGAN YANG DILAUNGKAN..."RAKYAT DIDAHULUKAN PERCAPAIAN DIUTAMANKAN"..APA YANG TERJADI "RAKYAT DITEKAN DAHULU PERCAPAIAN KU PIKIR KEMUDIAN"..

1 comment:

  1. Salam Jebat

    Kesimpulan nya selagi UMNOngok ini memerintah tiada yang ada selamat. Pememrintahan tidak mengikut cara islam sampai bila pun tidak selamat

    ReplyDelete