WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Thursday, December 24, 2009

F-5E : P-END NAJIB SILA LETAK JAWATAN BUKTIKAN INTEGRITI ANDA

Enjin F5E- PAS mahu Najib letak jawatan

KUALA LUMPUR, 23 Dis: PAS mahu Datuk Seri Najib Tun Razak meletakan jawatan serta merta berhubung kes kehilangan dua enjin pesawat pemintas F5E pada 2007 iaitu semasa beliau memegang Menteri Pertahanan dan Timbalan Perdana Menteri.

Ketua Penerangan PAS, Idris Ahmad dalam satu kenyataan memberitahu, Najib sepatutnya berbuat demikian pada tahun 2008 lagi sewaktu kehilangan itu dikesan.

Namun dakwanya, Najib seperti merahsiakan perkara itu kerana mahukan laluan mudah menjadi Perdana Menteri menggantikan Tun Abdullah Ahmad Badawi.

"Selaku Menteri beliau bertanggungjawab penuh diatas kecuaian terbesar yang berlaku dalam sejarah pentadbiran Kementerian Pertahanan. Sewajarnya beliau meletakan jawatan pada tahun 2008 iaitu ketika kehilangan enjin berkenaan disedari hilang bagi memberikan laluan kepada siasatan menyeluruh kes ini.

"Jelas beliau cuba merahsiakan perkara ini dari rakyat bagi memastikan laluan mudah agar dirinya dilantik sebagai Perdana Menteri mengantikan Tun Abdullah Ahmad Badawi.Kelicikan politik beliau dalam menyembunyikan kes ini jelas memperlihatkan agenda beliau itu.

Kes kehilangan ini juga jelasnya tidak boleh dianggap remeh kerana ia adalah simbolik disebalik kegagalan sistem pertahanan negara dibawah pentadbiran Najib.

"Dibawah pentadbiran Najib, kita sudah lali mendengar kisah ruang udara negara diceroboh, helikopter nuri terhempas, kapal terbang terhempas, dan juga kisah-kisah perbelanjaan Kementerian Pertahanan yang dihalang untuk di Audit oleh Jabatan Audit negara.

Katanya rakyat tidak harus membiarkan pemimpin yang mementingkan politik peribadi dari keselamatan negara dan rakyat.

Apatah lagi, dizaman beliau juga bermacap program dilaksanakan yang akhirnya merugikan rakyat dan negara.

"Zaman Najib menjadi menteri pertahanan juga menyaksikan munculnya projek Angkawan Negara yang berakhir dengan kisah Pelancong Angkasa. Program Latihan Khidmat Negara juga dicipta dengan begitu banyak tragedi sedangkan manfaat yang diterima kurang dari 10 peratus dan masalah sosial generasi muda hari ini kian membarah. Zaman beliau begitu banyak kecuaian, kerugian, penipuan dan pembaziran," katanya lagi.

"Jika 2 unit enjin pesawat yang besar boleh hilang dari kawalan pasukan keselamatan negara, esok lusa apa pula yang hilang jika Najib masih kekal menjadi Perdana Menteri," katanya.

Sumber : Harakah Daily

JEBAT_BERANI : JELAS KETIKA KEJADIAN KECURIAN ENJIN F-5E P-END NAJIB MENJAWAT JAWATAN SEBAGAI MENTERI PERTAHANAN...OLEH ITU MEMJADI TANGGUNGJAWAB BELIAU UNTUK MENANGGUNG SEMUA PERKARA YANG BERLAKU..P-END NAJIB PERLU MELETAKAN JAWATANNYA SEKARANG SEBAGAI LAMBANG SIKAP INTEGRITI BELIAU..

KEJADIAN KEHILANGAN ENJIN F-5E INI BUKANLAH SESUATU PERKARA YANG REMEH..IANYA MELIBATKAN SOAL KESELAMATAN NEGARA...PELBAGAI PERSOALAN BERMAIN DIMINDA RAKYAT MALAYSIA BAGAIMANA ENJIN YANG BEGITU BESAR BOLEH DISELUDUP KELUAR NEGARA..

DAN YANG PALING MENGHAIRANKAN ADALAH MENGAPA KEHILANGAN YANG BERLAKU PADA TAHUN 2007 BARU SEKARANG HENDAK DILAPORKAN IAITU SETELAH 2 TAHUN KEHILANGAN ENJIN TERSEBUT..APAKAH ADA USAHA PIHAK TERTENTU UNTUK MENYEMBUNYIKAN PERKARA INI ATAU CUBA MELINDUNGI ORANG-ORANG YANG TERLIBAT??HANYA SIASATAN YANG TELUS BOLEH MENJAWAB PERSOALAN INI..

No comments:

Post a Comment