WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Saturday, December 26, 2009

BILA YANG ISLAM JUGA SIBUK MENYAMBUT KRISMAS


HARI INI RAKAN-RAKAN YANG BERAGAMA KRISTIAN MENYAMBUT HARI PERAYAAN MEREKA IAITU HARI NATAL ATAU JUGA DIPANGGIL HARI KRISMAS...SELAKU RAKYAT MALAYSIA YANG HIDUP BERBILANG KAUM DAN AGAMA KITA HARUSLAH SALING MENGHORMATI AKAN BUDAYA DAN PERAYAAN KAUM LAIN DEMI KEHARMONIAN HIDUP..

DIDALAM KEMERIAHAN MASYARAKAT BERAGAMA KRISTIAN MENYAMBUT PERAYAAN MEREKA HAMBA DAPATI TERDAPAT JUGA SAUDARA KITA YANG BERAGAMA ISLAM TURUT MERAIKAN PERAYAAN INI..MUNGKIN KERANA INGIN MERAIKAN RAKAN-RAKAN MEREKA YANG BERAGAMA KRISTIAN BARANGKALI...TIADA SALAHNYA PADA PANDANGAN HAMBA JIKA TAHU MENJAGA BATASAN DAN LARANGAN YANG TELAH DIGARISKAN OLEH AGAMA ISLAM..

NAMUN APA YANG HAMBA SANGAT SEDIH DAN KECEWA IALAH BILAMANA MELIHAT SAUDARA SEGAMA DENGAN HAMBA MERAIKAN PERAYAAN KRISMAS INI SEHINGGA LUPA APA YANG TELAH DIAJAR OLEH AGAMA ISLAM...MEREKA MENGAMBIL MINUMAN KERAS DAN BERGAUL BEBAS ANTARA LELAKI DAN PEREMPUAN TANPA MERASA SEDIKIT PUN BERSALAH TERHADAP AGAMA MEREKA..

ADA JUGA YANG MEMAKAI 'TOPI KRISMAS' TANPA MENYEDARI BAHAWA IANYA BOLEH MEMBERI KESAN KEPADA AKIDAH MEREKA..MENGAPAKAH INI SEMUA TERJADI??SIAPAKAH YANG HARUS KITA PERSALAHKAN??APAKAH MEREKA TIDAK MEMPUNYAI LANGSUNG DIDIKKAN AGAMA??

BILA DIFIKIRKAN KEMBALI MUNGKIN INILAH AKIBAT DARI AJARAN 'ISLAM HADHARI' DAN JUGA SEMANGAT '1MALAYSIA'...AJARAN ISLAM BOLEH 'DILETAK TEPI' APABILA MEREKA INGIN MELAKUKAN SESUATU YANG BERCANGGAHAN DENGAN APA YANG DIAJAR OLEH ISLAM..KERANA PADA MEREKA ISLAM ITU HANYA AGAMA MEREKA YANG TERCATAT DI DALAM IC SAHAJA,BUKAN ISLAM YANG MENJADI AMALAN HIDUP MEREKA..

SATU AGI PERSOALAN YANG TIMBUL DI BENAK FIKIRAN HAMBA IALAH,MANA PERGINYA PIHAL BERKUASA AGAMA??BILA MASYARAKAT ISLAM INI IKUT SAMA MENGAMBIL MINUMAN KERAS DAN 'BERGAYA' SEUMPAMA ORANG KRISTIAN..KEMANA MEREKA SEMUA PERGI..APAKAH MEREKA SEDANG 'BEREHAT-REHAT' KERANA HARI INI ADALAH CUTI UMUM..MASIH BOLEHKAH MEREKA BEREHAT SEDANGKAN UMAT ISLAM SEDANG DIROSAKAN???APAKAH PERJUANGAN ISLAM PENGUATKUASA AGAMA INI HANYA PADA HARI BEKERJA??

PENGUATKUASA AGAMA INI NAMPAKNYA HANYA 'JUARA' DALAM MENGHALANG PENCERAMAH YANG TAK BERTAULIAH MENYAMPAIKAN AJARAN AGAMA ISLAM..PADA MEREKA WALAUPUN AJARAN YANG DISAMPAIKAN ITU ADALAH BENAR AKAN TETAP MEMJADI SALAH PADA 'UNDANG-UNDANG' MEREKA JIKA TIDAK MENDAPATKAN TAULIAH DARI MEREKA..APAKAH NABI MUHAMMAD S.A.W DULU MEMERLUKAN TAULIAH UNTUK MENYEBARKAN ISLAM??

TAPI BILA SOAL JUDI DAN ARAK DAN SALAH-LAKU LAIN YANG DILAKUKAN OLEH PENGANUT ISLAM,MEREKA 'KAKU','KELU' DAN MEMJADI 'BUTA'...BERMACAM ALASAN DIBERIKAN BILA DITANYA AKAN KELEMAHAN MEREKA INI..KEKURANGAN KAKITANGAN KONONNYA..ITU SEMUA HANYA ALASAN SAHAJA..

OLEH YANG DEMIKIAN NAMPAKNYA KITA TIDAK BOLEH LAGI MENGHARAPKAN PENGUATKUASA AGAMA INI UNTUK MENJAGA AGAMA KITA..KITA SEBAGAI UMAT ISLAM HARUS BANGKIT MEMPERTAHANKAN MARUAH DAN KEDAULATAN AGAMA KITA..JANGAN KITA BIARKAN LAGI 'ORANG-ORANG ISLAM SEPERTI INI(GAMBAR)MENCEMARKAN AGAMA ISLAM YANG SUCI..

DAN SEBAGAI LANGAH PERTAMA KITA HARUS MENOLAK KERAJAAN UM-NO/BE-END YANG GAGAL MENJAGA KESUCIAN AGAMA ISLAM INI...KITA TUMBANGKAN MEREKA PADA PILIHAN RAYA UMUM AKAN DATANG...TUNJUKAN MEREKA JALAN KELUAR KERANA GAGAL MENDAULATKAN ISLAM..

1 comment:

  1. Salam Jebat. Saya linkkan blog anda di blog saya bagi memudahkan saya berkunjung ke blog anda apabila ada entri baharu dan juga supaya dapat pengunjung mengenali anda melalui buah fikiran anda. Teruskan berkarya.

    ReplyDelete