WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Friday, December 11, 2009

1MALAYSIA : PEMUDA UM-NO KEHILANGAN TARI PENDEKARNYA

Apabila Penasihat Parti Gerakan mencabar ahli pertinya agar terus memperkatakan kepada sesiapa yang mendukung "Ketuanan Melayu"walaupun mereka dari kalangan ahli UMNO,jangan takut jika kamu ditahan di bawah ISA dan dimasukkan ke dalam penjara."Sesiapa yang mendukung ketuanan Melayu mereka itu adalah ektremis Rasis."katanya lagi

PEMUDA UM-NO NAMPAKNYA KELU TAK TERKATA-KATA..HILANG SAMA SEKALI SEMANGAT KEMELAYUAN YANG DILAUNG-LAUNGKAN SELAMA INI..YANG TINGGAL HANYA SEMANGAT 'KELAYUAN'..

MANA PERGINYA 'PASUKAN GERAK TEMPUR' PEMUDA UM-NO??APA SUDAH HILANG 'KELAKIAN' ATAU MENYOROK DI BELAKANG PUTERI-PUTERI UM-NO??KALAULAH SESUATU PERKARA SEUMPAMA INI DATANGNYA DARI PAKATAN RAKYAT MAKA MENGAMUK SAKANLAH PEMUDA UM-NO INI UMPAMA LEMBUT 'TERPUTUS EKORNYA'..

BERLUMBA-LUMBALAH MASING-MASING UNTUK MEMJADI JUARA MEMBELA HAK ORANG-ORANG MELAYU KONONNYA..TAPI NAH LIHAT APA YANG BERLAKU SEKARANG??DARI KETUA PEMUDANYA,TIMBALAN KETUA SEHINGGALAH KEPADA AHLI PERINGKAT CAWANGAN KELU TAK TERKATA..HILANG HABIS KESEMUA 'LANGKAH PENDEKAR' MEREKA...

HAMBA CABAR JIKA MEREKA BENAR-BENAR MENGATAKAN BAHAWA MEREKALAH PERJUANG SEJATI KAUM MELAYU,MAKA HAMBA NAK TENGOK MEREKA MELAKUKAN SESUATU TERHADAP KENYATAAN PENASIHAT PARTI GERAKAN INI..DESAKLAH AGAR PENASIHAT GERAKAN INI MEMOHON MAAF ATAU APA SAHAJA...JANGAN HANYA JADI JUARA PADA SATU PIHAK SAHAJA...

3 comments:

 1. Salam Sahabat,

  Maaf, jika terkasar. Pejuang Melayu dah tak ada teloq. Perjuangan mereka hanya berani kepada sesama bangsa sendiri. Mereka akan bertindak pantas jika perkatan tersebut keluar dari mulut pemimpin PAS atau PKR sahaja. Orang yang pertama melompat Ibrahim Katak. Kini di cabar oleh Gerakan mana Ibrahim?

  UMNOngok ini memperjuangkan ketuanan Melayu. Itu hanya slogan retorik sahaja. Jika kita lihat dari JB ke Perlis melalui PLUS perkerja buruh kasar(Maaf) kesemua nya melayu. Apakah ketuanan melayu sanggup melihat bangsa nya hidup hanya menyapu dan menyiram bunga sahaja.
  Apakah mereka banga melihat bangsa mereka dah 50 tahun merdeka masih menjadi kuli

  ReplyDelete
 2. Ketuanan Melayu adalah retorik pemimpin yang gila kuasa..dengan retorik inilah mereka telah berjaya merobek negara ini lebih daripada 50 tahun.

  Panglima-panglima Ketuanan Melayu sudah kekenyangan..tetapi Melayu marhaen masih mengais di waktu pagi untuk sesuap nasi di waktu malam.

  ReplyDelete
 3. TERIMA KASIH SAHABTKU AYID ATAS ULASAN YANG DIBERIKAN..

  BENAR SEBAGAIMANA YANG TUAN HAMBA KATAKAN..PETRJUANGAN MELAYU SEBENARNYA SUDAH 'LAYU'..MEREKA HANYA MAMPU MENUNJUKKAN 'TARING' PADA BANGSA SENDIRI..

  UMNO MENGUNAKAN 'AGENDA MELAYU' SEBAGAI NYAWA PERJUANGAN POLITIK MEREKA..DAN APABILA 'AGENDA MELAYU' INI GAGAL MEREKA PERJUANGKAN MAKA BERAKHIRLAH SUDAH SURVIVAL POLITIK MEREKA..

  PERJUANGAN POLITIK BERASASKAN PERKAUMAN SEPERTI UMNO SUDAH TIDAK RELEVAN LAGI..MALAYSIA YANG DIHUNI OLEH PELBAGAI KAUM TIDAK MENERIMA AKAN PERJUANGAN POLITIK SEUMPAMA INI..LIHAT SAHAJA SEKARANG INI..BUKAN SAHAJA UMNO YANG DITOLAK OLEH MASYARAKAT MELAYU,TETAPI KAUM INDIA MENOLAK MIC DAN KAUM CINA MENOLAK MCA..

  MASYARAKAT MULA FAHAM AKAN KEPERLUAN KITA HIDUP BERSATU TANPA MELETAKKAN PERJUANGAN BERASASKAN SATU-SATU KAUM SAHAJA..ISLAM SENDIRI MENDIDIK PENGANUTNYA MENOLAK AKAN PERJUANGAN BERSIFAT 'ASOBIYAH' INI..

  MARILAH KITA SEMUA KEMBALI KEPADA PERJUANGAN YANG DITUNTUT OLEH ISLAM...MARILAH KITA SAMA-SAMA MENDAULATKAN ISLAM DI BUMI MALAYSIA YANG KITA CINTAI...

  ReplyDelete