WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Tuesday, December 8, 2009

BILA MUFTI DAH MULA MENYEKAT SYIAR ISLAM !!!

Dakwah di pusat hiburan tidak sesuai: Mufti

SHAH ALAM – Mufti Selangor, Datuk Seri Mohd Tamyes Abdul Wahid menyifatkan pendirian Bekas Mufti Perlis, Dr Mohd Asri Zainul Abdidin untuk menyampaikan dakwah di pusat hiburan tidak bersesuaian dengan matlamat berdakwah.

Mohd Tamyes berkata, sebagai individu yang menyebarkan ajaran Islam, pendakwah seharusnya menjaga maruah dan imej ketika menyampaikan dakwah agar tidak dipandang serong oleh masyarakat.

“Pendekatan itu macam tidak betul.... Apa yang saya nampak aktiviti di pusat-pusat hiburan itu akan mencemarkan imej dan pandangan masyarakat terhadap pendakwah.

Sumber : Sinar Harian

JEBAT_BERANI : ADUHAI SEDIH SUNGGUH HAMBA DENGAN MUFTI KITA SORANG NIE..DIDIKAN AGAMA TINGGI,BELAJAR PON DAH SAMPAI UNIVERSITY DI CAIRO DAN JUGA AL AZHAR.SEPATUTNYA BELIAU MEMJADI ANTARA PENDAKWAH YANG BERGIAT AKTIF MENYEBARKAN SYIAR ISLAM DAN BUKANNYA MENJADI PENHALANG KEPADA PENYEBARAN SYIAR ISLAM.

APALAH SALAHNYA DENGAN NIAT DR ASRI UNTUK BERDAKWAH DI PUSAT-PUSAT HIBURAN??TAK PERNAH DENGAR KE SEBELUM INI PUN ADA ULAMA DI LUAR NEGARA YANG BERDAKWA DI PUSAT HIBURAN.APANYA YANG MENCEMARKAN IMEJ ISLAM DENGAN NIAT DR ASRI INI??BUKANNYA MASUK PUSAT HIBURAN ITU UNTUK BERHIBUR,TETAPI BERDAKWAH??MUNGKIN PELIK SIKIT TAPI TAKDE SALAHNYA..

NAK HARAPKAN JAIS YANG BUAT PAYAH LA SIKIT SEBAB SEKARANG NIE DOK SIBUK TANGKAP USTAZ-USTAZ YANG CERAMAH TAKDE TAULIAH.TAPI APALAH SALAHNYA USAHA MURNI DR ASRI INI DISOKONG?KERANA IANYA TIADA SALAHNYA DARI SEGI SYARAK..APALAH NASIB ORANG ISLAM SELANGOR BERMUFTIKAN ORANG SEPERTI INI??MOGA-MOGA DIBUKAKAN PINTU HATI BELIAU UNTUK MENYOKONG SEBARANG USAHA MENYEBARKAN SYIAR ISLAM DAN BUKANNYA MENJADI PENHALANG..

No comments:

Post a Comment