WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Tuesday, December 8, 2009

ARIFFAHMI PUNCA KEJATUHAN TOK GURU NIK AZIZ???

Abdul Ariffahmi Ab Rahman Ketua Eksekutif Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK) yang juga menantu kepada Menteri Besar Kelantan seolah-olah susah sangat meletakkan jawatan lantikan mertuanya di Perbadanan itu.Ariffahmi membuka ruang yang luas kepada pengkritik demokrasi, lebih-lebih lagi pengkritik PAS dan mertuanya untuk 'membelasah' Menteri Besar Serambi Makkah itu.

Betullah seperti kata orang. Pangkat, harta, wanita dan wang susah dipisahkan dari pemimpin korup.

Adakah Ariffahmi korup mindanya ?

Tindakannya yang melambatkan perletakkan jawatan itu sudah tentu akan membuatkan Nik Aziz Nik Mat kelihatan 'bikin tak serupa cakap'.

Sudah tentu menantu MB Kelantan ini adalah penyebab musibah kekalutan politik Kelantan kini.

Menantu ini diminta meninggalkan PMBK dan bukannya meninggalkan Nik Amalina.

Tidak silap jika masyarakat menganggap, jika dibiarkan, sudah tentu dia akan menjadi penjatuh Menteri Besar Kelantan.

Sumber : http://alkerohi.blogspot.com/ (Detikdaily)

JEBAT_BERANI : PADA PENDAPAT HAMBA TIADA SALAHNYA DENGAN TINDAKAN ARIFFAHMI INI..KITA TIDA MEMAHAMI AKAN SITUASI DAN KEPERLUAN BELIAU BERBUAT SEDEMIKIAN..

HARUS DIINGAT,JAWATAN YANG HENDAK BELIAU LEPASKAN ITU BUKANNYA JAWATAN TUKANG KEBUN YANG SAPA-SAPA PON BOLEH AMBEK ALIH..TAK PERLU BUAT SERAH MENYERAH...


APABILA DITAWARKAN OLEH TOK GURU AKAN JAWATAN CEO PBMK INI BELIAU SEDAR BUKAN HANYA TANGGUNGJAWAB SEBAGAI CEO PBMK YANG BELIAU HARUS PIKUL AKANN TETAPI BELIAU JUGA HARUS MEMIKUL MARUAH BAPA MENTUANYA.

DAN APABILA DIARAHKAN MELETAK JAWATAN OLEH TOK GURU,ARIFFAHMI TANPA RAGU-RAGU MENERIMA ARAHAN BAPA MENTUANYA DENGAN HATI YANG TERBUKA..CUMA HARUS KITA FAHAMI,BELIAU TIDAK BOLEH MELETAK JAWATAN DAN PERGI BEGITU SAHAJA..

SEBAGAI SEORANG CEO SUDAH TENTU BANYAK PERKARA YANG PERLU BELIAU URUSKAN SEBELUM MENINGGALKAN KERUSI EMPUK CEO PBMK INI..
SOAL ORANG BERKATA,ITU DILUAR KEMAMPUAN ARIFFAHMI..WALAU APA YG DILAKUKANNYA ORANG TETAP AKAN BERKATA.INI KERANA MULUT TEMPAYAN BOLEH KITA TUTUP TAPI MULUT MANUSIA TIDAK..


BERSAMALAH KITA MENYOKONG TOK GURU NIK AZIZ DAN KELUARGANYA..BERAT BENAR RASANYA FITNAH YANG DILEMPARKAN TERHADAP KELUARGA TOK GURU INI.SEMOGA ALLAH S.W.T MEMBERI KEKUATAN KEPADA KELAURGA TOK

No comments:

Post a Comment