WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Tuesday, December 1, 2009

1MALAYSIA : P-END MINUM DI COFFEE HOUSE RAKYAT MINUM DI PARIT TERCEMAR

1MALAYSIA RAKYAT DIDAHULUKAN PERCAPAIAN DIUTAMAKAN!!!APAKAH SLOGAN INI RELEVAN ATAU SEKADAR UCAPAN MANIS DIBIBIR PEMIMPIN BE-END HARI INI???

DALAM ERA SERBA MODEN DAN SERBA CANGGIH INI MASIH ADA RAKYAT MALAYSIA DI BAWAH KEPIMPINAN PE-END NAJIB YANG TERPAKSA MENGGUNAKAN AIR PARIT YANG TERCEMAR UNTUK KEPERLUAN HARIAN..

BERTAMBAH SEDIH MEREKA INI BARU ADALAH SAUDARA BARU KITA YANG SEPATUTNYA MENDAPAT BANTUAN DAN SOKONGAN KITA DALAM MENERUSKAN KELANGSUNGAN HIDUP SEBAGAI MUALAF..

MASYARAKAT KAMPUNG YANG SEPATUTNYA MEMAINKAN PERANAN MEMBANTU MEREKA SEBALIKNYA MEMILIH UNTUK MENGEJI DAN MENGHINA MEREKA SEBAGAI 'KELUARGA JIJIK' KERANA MEREKA MENGGUNAKAN SUMBER AIR KOTOR UNTUK KEPERLUAN HARIAN MEREKA..SEPATUTNYA MEREKA INI DIBANTU UNTUK MEMDAPATKAN SUMBER AIR BERSIH BUKANNYA DIHINA SEPERTI SEKARANG..

TETAPI INILAH BUDAYA HIDUP 1MALAYSIA BARANGKALI..PEMIMPIN YANG BILA MANA TIBA MASANYA UNTUK MEMDAPATKAN UNDI RAKYAT BARULAH KELIHATAN BERDUYUN-DUYUN MASUK KE DALAM KAMPUNG BERJUMPA RAKYAT.KONON-KONONNYA BERTANYA KHABAR DAN KEKURANGAN YANG DIHADAPI RAKYAT..TAPI BILA SAHAJA BEROLEH KEMENANGAN,RAKYAT DIBIARKAN HIDUP MEREMPAT SEHINGGA TERPAKSA MENGGUNAKAN AIR PARIT YANG TERCEMAR UNTUK KEPERLUAN HARIAN..

KEJADIAN INI MENIMPA PASANGAN MUALAF YANG HIDUP BERSAMA-SAMA DENGAN 12 ORANG ANAK.KETUA KELUARGA TERSEBUT SAUDARA MOHAMAD JEEVA BIN ABDULLAH,43, BERKATA MISKINPUN MENYEDARI PENGGUNAAN AIR TERSEBUT OLEH MEMUDARATKAN KESIHATAN DIRI DAN ANAK-ANAK,KELUARGANYA TIDAK MEMPUNYAI PILIHAN KERANA TIDAK BERKEMAMPUAN MEMDAPATKAN BEKALAN AIR BERSIH DARI LUAR..

AKIBATNYA 14 BERANAK ITU KINI DIGELAR 'KELUARGA JIJIK' OLEH SEGELINTIR PENDUDUK DI SEKITAR PENEMPATAN SETINGGAN KAMPUNG SUNGAN PLETONG..PERKARA SEUMPAMA INI SEHARUSNYA TIDAK BERLAKU JIKA SETIAP PIHAK MEMAINKAN PERANANNYA..PIHAK KERAJAAN SEPATUTNYA MENGAMBIL BERAT AKAN RAKYAT DI BAWAH PEMERINTAHANNYA,BUKAN HANYA KETIKA MERAIH UNDI LIMA TAHUN SEKALI..

LEBIH-LEBIH LAGI JOHOR ADALAH SEBUAH NEGERI YANG DIKUASAI OLEH BE-END..PERKARA SEUMPAMA INI SEPATUNYA TIDAK SAMA SEKALI BERLAKU KERANA KERAJAAN NEGERI BEROLEH BANTUAN YANG SECUKUPNYA DARI KERAJAAN PUSAT BAGI MENTADBIR NEGERI TIDAK SEBAGAIMANA NEGERI YNG DIPERINTAH OLEH PAKATAN RAKYAT TERUMATANYA NEGERI KELANTAN YANG SEJAK DULU DIANAK TIRIKAN OLEH KERAJAAN PUSAT...

TAPI APAKAN DAYA..INILAH DIE 1MALAYSIA...KOCEK KU DIUTAMAKAN RAKYAT KU TENDANG TERAJANG...KUI,KUI,KUI

No comments:

Post a Comment