WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Monday, December 7, 2009

1 MALAYSIA : HUSAM BERTEGAS TUNTUT ROYALTI MINYAK KELANTAN

HUSAM MUSA DALAM SATU RANCANGAN FORUM,AGENDA AWANI MEGULANGI PENDIRIAN BELIAU MENDESAK KERAJAAN PUSAT MEMBERIKAN HAK ROYALTO MINYAK KEPADA KELANTAN.

HUSAM MENYATAKAN BEBERAPA FAKTA MENGENAI PENJANJIAN YANG TELAH DIBUAT ANTARA KERAJAAN NEGERI PADA TAHUN 1974 KETIKA MULA AKTA PETROLEUM NEGARA DIWUJUBKAN YANG MANA KETIKA ITU AHLI PARLIMEN GUA MUSANG,TENGKU RAZALEIGH HAMZAH SEBAGAI PENGERUSI PETRONAS YANG PERTAMA..

HUSAM ANTARA LAIN TURUT MENGECAM TINDAKAN KERAJAAN '1MALAYSIA' YANG SEHINGGA KINI MENAFIKAN APA YANG MEMJADI HAK RAKYAT NEGERI KELANTAN SEHINGGA SANGGUP MENDARATKAN HASIL BUMI MALAYSIA ITU DI THAILAND WALAUPUN KEDUDUKAN KELANTAN DENGAN PELANTAR MINYAK ITU JAUH LEBIH DEKAT BERBANDING NEGARA JIRAN TERSEBUT.

PERBUATAN KERAJAAN '1MALAYSIA' INI BUKAN SAHAJA MERUGIKAN RAKYAT KELANTAN MALAHAN JUGA RAKYAT MALAYSIA KERANA MENDARATKAN PETROLEUM MALAYSIA DI NEGARA THAILAND.TETAPI DEMI MENIDAKKAN HAK RAKYAT KELANTAN KERAJAAN '1MALAYSIA' INI SANGGUP MENANGGUNG KERUGIAN BERBANDING JIKA IA DIDARATKAN DI KELANTAN.

LIHATLAH BERTAPA BUSUK DAN HINANYA POLITIK YANG DIAMALKAN OLEH KERAJAAN '1MALAYSIA' INI.JAUH SEKALI DARI SLOGAN YANG SERING MEREKA LAUNGKAN IAITU '1MALAYSIA',KERANA APA YANG MEREKA LAKUKAN INI TIDAK MENCERMINKAN SEMANGAT '1MALAYSIA' YANG SEBENAR-BENARNYA.OLEH ITU ADALAH LEBIH BAIK MEREKA BERHENTI MENGUNAKAN SLOGAN '1MALAYSIA' INI KERANA MEREKA SENDIRI TIDAK MEMAHAMI MALAH MELANGGAR PRISNSIP '1MALAYSIA' ITU SENDIRI..

No comments:

Post a Comment