WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Wednesday, February 17, 2010

ROYALTI : DULU KU LI KINI LOKMAN PULA...


JEBAT_BERANI : JIKA SEBELUM INI TENGKU RAZALEIGH HAMZAH YANG LANTANG MENENTANG SIKAP KERAJAAN 1MALAYSIA PIMPINAN NAJIB ALTANTUYA YANG BERKERAS ENGGAN MEMBERIKAN WANG ROYATI MINYAK KEPDA KELANTAN,KINI PEGAWAI KHAS BELIAU PULA,MOHD LOKMAN GHANI SECARA TERBUKA MEMPERTIKAIKAN TINDAK TANDUK TIMBALAN PERDANA MENTERI,TAN SRI MUHYIDIN YASSIN KERANA TIDAK MENGHORMATI PENDIRIAN VETERAN UM-NO KELANTAN ITU MENYERTAI SUATU FORUM ISU ROYALTI MINYAK PENGHUJUNG BULAN LEPAS....

"Saya merasa kecewa dengan kenyataan Timbalan Perdana Menteri (TPM) yang juga Timbalan Presiden parti, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang seolah-olah tidak faham dan masih tidak mahu faham tentang pendirian Ku Li sedangkan Ku Li sudah beberapa kali menegaskan bahawa beliau berucap di pentas NGO iaitu Gegar," JELAS BELIAU..

"Saya hairan adakah TPM, Perdana Menteri dan ahli parti semua mendengar ucapan Ku Li? Saya harap supaya semua mereka mendengar dari awal hingga akhir. Apakah kenyataannya itu melanggar Perlembagaan dan disiplin Umno?"

"Kalau kerajaan bohong takkan Ku Li nak ikut sama berbohong? Terpulang kepada Lembaga Disiplin Parti untuk menentukan sama ada beliau bersalah atau tidak kerana apa yang hendak disampaikan oleh beliau ialah undang-undang dan perjanjian yang telah ditandatangani antara Petronas dan wakil Kerajaan Negeri Kelantan memandangkan beliau sendiri yang telah menandatanganinya dan beliau lebih tahu akan soal ini," jelasnya.

"Apa yang hendak disampaikan adalah perkara yang benar. Beliau tidak mahu berbohong dan beliau hanya mahu bercakap perkara yang benar. Apakah kenyataan benar dan tepat itu bercanggahan dengan kehendak parti? Apakah Ku Li perlu diseret sama untuk berbohong kepada rakyat semua?"


LOKMAN TURUT MENAFIKAN BAHAWA KU LI PERNAH MENGELUARKAN KENYATAAN YANG TIDAK KOSISTEN BERHUBUNG STATUS ROYALTI MINYAK TERENGGANU,KETIKA MENJADI SAKSI MEWAKILI KERAJAAN PAS TERENGGANU SUATU KETIKA DAHULU.DALAM MASA YANG SAYA LOKMAN MEMPERTIKAIKAN MUHYIDDIN KERANA TIDAK PULA MENGENAKAN TINDAKAN KEPADA KETUA PENERANGAN UMNO,DATUK AHMAD MASLAN DAN MENTERI DI JABATAN PERDANA MENTERI(JPM) DATUK SERI NAZRI AZIZ KERANA MENGELUARKAN KENYATAAN TIDAK MENGHALANG NIAT KU LI UNTUK MENYERTAI BADAN BUKAN KERAJAAN(NGO) GEGAR SEHARI SEBELUM FORUM TERSEBUT DILANGSUNGKAN..

UM-NO NAMPAKNYA BEGITU TIDAK SENANG SEKALI DENGA TINDAKKAN KU LI MENYERTAI FORUM GEGAR TEMPOH HARI..PADA HAMBA TINDAKAN KU LI MENYERTAI PERHIMPUNAN GEGAR TERSEBUT ADALAH DIDORONG OLEH SEMANGAT BELIAU SEBAGAI ANAK KELANTAN YANG MAHUKAN HAK NEGERINYA DIKEMBALIKAN...KEDEGILAN KERAJAAN 1MALAYSIA ENGGAN MEMBERIKAN ROYALTI MINYAK INI HANYA AKAN MENYEBABKAN EBIH RAMAI AHLI UM-NO KELANTAN AKAN BERPALING TADAH...INI KERANA RAKYAT KELANTAN TIDAK SEPERTI RAKYAT DI NEGERI LAIN...SEMANGAT KENEGERIAN MEREKA SANGAT MENEBAL...DAN TINDAKAN KERAJAAN 1 MALAYSIA INI HANYA AKAN MERUGIKAN UM-NO/BE-END...

No comments:

Post a Comment