WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Friday, February 26, 2010

LIM TUTUP MULUT PENGKRITIKNYA!!!

(gambar sekadar hiasan :gambar ini stok lama ketika lim menyertai sambutan maulidur rasul tahun lepas )
JEBAT_BERANI : HARI INI KETUA MENTERI PULAU PINANG LIM GUAN ENG MEMBUATKAN INDIVIDU-INDIVIDU DAN BADAN BUKAN KERAJAAN (NGO) KELU TAK TERKATA APABILA SEBELUM INI MEREKA BEGITU LANTANG MENGHENTAM KERAJAAN PULAU PINANG YANG DIDAKWA TIDAK AKAN MENGADAKAN PERARAKAN MAULIDUR RASUL..

DAN HARI INI 26 HARIBULAN FEBRUARI BERSAMAAN DENGAN 12 RABIUAWAL 1431 LIM GUAN ENG TELAH MENUTUP MULUT PENGKRITIK BELIAU SEBELUM INI.PERARAKAN YANG DISERTAI OLEH 53 KONTIJEN DIMULAI OLEH KETUA-KETUA JABATAN MELALUI BEBERAPA JALAN TERMASUK PADANG KOTA LAMA,DEWAN UNDANGAN NEGERI,PEJABAT AGAMA MENUJU KE DEWAN SRI PINANG.LIM GUAN TURUT HADIR MERAIKAN PERARAKAN INI.

SEMENTARA ITU,MASJID JAMEK JELUTUNG TELAH MENCIPTA SEJARAH APABILA BUAT KALI PERTAMANYA MENGADAKAN PERARAKAN SAMBUTAN MAULIDUR RASUL INI PADA BESOK 27 HARIBULAN FEBRUARI 2010 JAM 9 PAGI..

MENURUT PENGERUSI KARIAHNYA,SAUDARA MOHD NOOR,PADA SEBELAH MALAM AKAN DIADAKAN MAJLIS CERAMAH YANG AKAN DISAMPAIKAN OLEH USTAZ ALKHAIRY ISMAIL DARI JABATAN AGAMA ISLAM KEDAH..

NAMPAKNYA SELEPAS INI PUAK-PUAK UM-NO/BE-END YANG LANTANG MENGUTUK LIM GUAN ENG TERPAKSA MENARIK BALIK KATA-KATA MEREKA...SEDANGKAN NEGERI DI BAWAH KEPIMPINAN UM-NO/BE-END SENDIRI TIDAK MENGADAKAN PERARAKAN MALULIDUR RASUL..PERLIS,PAHANG DAN JOHOR SEBELUM INI MENGISTIHARKAN TIDAK AKAN MENGADAKAN SEBARANG PERARAKAN SEMPENA MENYAMBUT MAULIDUR RASUL..TAPI HAIRANNYA TIADA PULA PUAK-PUAK UM-NO/BE-END YANG MELALAK SEPERTI MANA MEREKA MELALAK APABILA KERAJAAN PULAU PINANG DIDAKWA TIDAK AKAN MENGADAKAN PERARAKAN..

INILAH UM-NO/BE-END...MEREKA TIDAK IKHLAS APABILA MEMPERJUANGKAN ISLAM..MEREKA HANYA MENCARI KEUNTUNGAN POLITIK APABILA KONONNYA MEREKA MEMPERJUANGKAN ISLAM..PERBUATAN MEREKA INI PASTI DILAKNAT OLEH ALLAH S.W.T..SEMOGA KITA SEMUA DIJAUHI DARI SIKAP SEPERTI PUAK-PUAK UM-NO/BE-END INI...

No comments:

Post a Comment