WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Wednesday, February 3, 2010

1MALAYSIA : ERA NAJIB ALTANTUYA POLIS JADI ANCAMAN KEPADA RAKYAT??!!

(MANGSA menunjukkan laporan polis dan tempat dia disimpan di Kampung Baru Cina, Kulim)

GEORGETOWN: Lari dari mulut buaya, masuk mulut naga. Mungkin itulah ungkapan yang sesuai bagi menggambarkan penderitaan seorang isteri yang menjadi mangsa pemuas nafsu seorang anggota polis sejak 10 tahun lalu.

Wanita berusia 40 tahun, dari Sungai Nibong di sini, pada awalnya mengharapkan persahabatan dengan anggota polis berusia 47 tahun berkenaan boleh menamatkan penderitaannya yang sering dipukul suami.

Malangnya, wanita yang mempunyai seorang anak perempuan berusia 18 tahun itu hidup terumbang ambing dan bergelumang dosa kerana dipaksa menjadi perempuan simpanan walaupun masih bergelar isteri orang.

Malah, sejak bersekedudukan dengan lelaki itu, dia mendakwa sudah sembilan kali menggugurkan kandungan sehingga rahimnya rosak dan dipaksa mengambil ubat pencegah hamil.

Dia membuat pengakuan itu kepada Berita Harian dalam satu pertemuan di sini sebelum menunjukkan 'markas' tempat anggota polis itu memuaskan nafsunya.

Mengimbau kisah dukanya, wanita itu mendakwa bertemu anggota polis itu ketika dalam perjalanan ke tempat kerja di sebuah pusat kecantikan di Bukit Jambul dan keesokannya, lelaki itu menunggunya dan mahu berkenalan.

"Saya memberitahunya saya sudah bersuami tetapi dia tetap mahu berkawan. Saya kemudian menerimanya sehingga dia berani 'merampas' saya daripada suami ketika berada di rumah," katanya.

Wanita itu juga mendakwa anggota polis itu cuba menyalahgunakan kuasa bagi memerangkap suaminya, tetapi ia diketahui pegawai atasannya dan dia ditukarkan ke tempat lain.

Walaupun ditukarkan, anggota polis itu masih berhubung dengannya dan mendakwa seperti dipukau kerana akan mengikuti apa saja yang dikatakan lelaki itu tanpa berani melawan, memendam perasaan serta sentiasa ketakutan.

Dia juga ke tempat anggota polis itu setiap hari selepas bekerja dan ditempatkan di rumah yang tersorok di sebuah kawasan kediaman.

"Setiap hari saya dipukul, didera, dicekik dan diterajang sehingga selalu mengalami sakit dalam badan. Saya juga dipaksa makan dan minum makanan yang dibelinya yang dipercayai dijampi," dakwanya.

Sepanjang 10 tahun berkeadaan begitu, suaminya tidak mengendahkannya lagi kerana kecewa dengan perbuatannya yang bersekedudukan dengan anggota polis itu, manakala hubungan mereka dirahsiakan daripada pengetahuan isteri anggota polis itu.

Dalam tempoh itu, setiap kali hari raya, dia akan dikurung dalam rumah dengan hanya berbekalkan roti, kaya dan air kosong.

Wanita itu mendakwa, pada 14 Januari lalu, dia dirogol dalam tandas kira-kira jam 10.30 malam oleh seorang lelaki tidak dikenali.

Apabila memaklumkan kejadian itu kepada anggota polis itu, dia dipersalahkan dengan mendakwa cuba mengkhianati perhubungan mereka dan dimarahi serta dipukul sebelum ditinggalkan dalam kesakitan.

"Selepas itu saya menghubungi kakak angkat untuk mendapatkan bantuan dan pergi ke Hospital Bukit Mertajam untuk rawatan," katanya.

Dia turut membuat laporan polis mengenai kejadian rogol pada 16 Januari selepas dinasihatkan doktor yang turut mendapati badannya mempunyai kesan lebam.

Selepas membuat laporan, sepasukan anggota polis diketuai seorang pegawai berpangkat Inspektor mengambil keterangan anggota polis itu tetapi memintanya mengaku dia isterinya.

"Saya kecewa dengan sikapnya, malah dia pernah mengugut akan melakukan sesuatu yang dahsyat jika perkara itu terbongkar," dakwanya yang kecewa kerana dua laporan polis yang dibuatnya di Ibu pejabat Polis Kulim, Kedah tidak diambil tindakan.
Sumber : Berita Hairan
JEBAT_BERANI : DI BAWAH KERAJAAN 1MALAYSIA PIMPINAN P-END NAJIB ALTANTUYA RAKYAT BERASA SANGAT TDAK SELAMAT..POLIS YANG SEPATUTNYA MENJAGA KEAMANAN DAN KESELAMATAN RAKYAT SEKARANG SUDAH BERTUKAR MENJADI ANCAMAN...
APA YANG DILAPAORKAN INI BUKANLAH KEJADIAN YANG PERTAMA DAN JUGA YANG TERAKHIR...SABAN HARI KITA MENDENGAR PELBAGAI SALAH-LAKU PIHAK POLIS DAN IANYA SANGAT MERISAUKAN RAKYAT...BAGAIMANA RAKYAT HENDAK MELETAKAN TANGGUNGJAWAB MENJAGA KESELAMATAN MEREKA KEPADA POLIS JIKA PIHAK POLIS HARI INI BERTUKAR MENJADI ANCAMAN KEPADA MEREKA...
SEMUA INI TERJADI DIERA PEMERINTAHAN BN...BN YANG BERTANGGUNGJAWAB MENADIKAN PIHAK POLIS SEBEGINI...BN LAH YANG "MENCIPTA" WATAK POLIS SEUMPAMA INI..MAKA BN LAH YANG PERLU DIPERTANGGUNGJAWABKAN...MAKA RAKYAT PERLU MENJATUHKAN HUKUMAN KEPADA BN BUKAN POLIS...
BAGAIMANA RAKYAT NAK MENGHUKUM BN??!!SENANG SAHAJA....JADIKAN PILIHANRAYA UMUM AKAN DATANG MEDAN TERBAIK MENGHUKUM KEZALIMAN YANG DILAKUKAN BN...JADIKAN IA JUGA SEBAGAI MEDAN TERBAIK MEMBERI PENGAJARAN BUAT BN.....BIAR MEREKA SEDAR BAHAWA YANG BERKUASA BUKAN MEREKA TETAPI RAKYAT!!!!!

No comments:

Post a Comment