WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Wednesday, February 3, 2010

1MALAYSIA : "SICELUPAR" LETAK JAWATAN DAN MOHON MAAF

(STOP!!!...I'm sorry!!!)


Datuk Nasir Safar, pegawai khas kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, akan meletakkan jawatan berhubung kenyataannya yang didakwa berbaur perkauman di Melaka pagi ini, demikian menurut kenyataan Pejabat Perdana Menteri hari ini.


Menurutnya lagi, kenyataan Nasir itu juga tidak mencerminkan pandangan perdana menteri.

Nasir, tambahnya, memohon maaf terhadap sebarang kenyataannya yang menyinggung mana-mana pihak.Berikutan itu, Nasir akan meletak jawatan.

Nasir dikatakan telah membuat kenyataan berbaur perkauman ketika berucap pada seminar '1Malaysia' di Melaka hari ini, menyebabkan puluhan ahli MIC, MCA dan perwakilan pertubuhan bukan kerajaan meninggalkan majlis berkenaan.

Menurut sumber, Nasir telah menimbulkan kemarahan hadirin apabila dia melabelkan kaum India dan Cina sebagai pendatang.

Selain itu, Nasir juga didakwa mengancam akan menarik balik kerakyatan mereka yang menentang keputusan kerajaan untuk menghadkan 12 matapelajaran sahaja untuk peperiksaan SPM.

Pemuda MIC dijadual membuat laporan polis lewat hari ini dan satu memorandum bantahan akan juga dikemukakan kepada Najib apabila beliau dijadualkan melawat Melaka pada 4 Februari.

Sementara itu, presiden MIC, Datuk Seri S Samy Vellu melahirkan rasa marahnya berhubung insiden berkenaan.

Beliau yang menyifatkan insiden itu sebagai isu perkauman yang melampau menggesa perdana menteri mengambil tindakan sewajarnya ke atas pembantunya.
Sumber : Malaysiakini
JEBAT_BERANI : TERLAJAK PERAHU BOLEH UNDUR....TERLAJAK KATA "LU PIKIR LA SENDIRI".......APAKAH RAKYAT KAUM INDIA DAN CINA BOLEH MEMAAFKAN PERBUATAN NASIR INI HANYA RAKYAT YANG TAHU...BERCAKAP TANPA MEMIKIRKAN AKIBATNYA INILAH PADAHNYA...
DAN PASTINYA KENYATAAN BELIAU JUGA MEMBUATKAN BOSNYA(Najib Altantuya) KEPANASAN TELINGAN DAN BONTOT....SELEPAS INI PE-END NAJIB ALTANTUYA TERPAKSA MENYEDIAKAN BERIBU MACAM ALASAN BAGI MENJAWAB PERILAKU PEGAWAI KHASNYA INI...RAKYAT PASTINYA MAHUKAN PENJELASAN NAMUN APA JUA PENJELASAN PASTINYA AKAN DITOLAK OLEH RAKYAT...
KEPADA PE-END NAJIB ALTANTUYA HAMBA NASIHATKAN TAK PERLULAH BERPENING KEPALA....TENANG SAHAJA DAN NANTIKAN HUKUMAN DARI RAKYAT..HUKUMANNYA BUKANLAH BERAT SANGAT PUN...SEKADAR RAKYAT AKAN MENOLAK BE-END DALAM PILIHAN RAYA UMUM AKAN DATANG....

No comments:

Post a Comment