WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Wednesday, February 17, 2010

LANUN PERAK MULA MENGANAS SELEPAS 48 JAM DISAHKAN JAWATAN!!!


JEBAT_BERANI: BARU SAHAJA 48 JAM DIISTIHARKAN SEBAGAI MB PERAK YANG SAH,LANUN-LANUN UM-NO/BE-END MULA MENUNJUKKAN "TARINGNYA"...SEUMPAMA INGIN MEMBALAS DENDAM KEPADA RAKYAT PERAK,PARA LANUN INI MULA BERTINDAK KEJAM APABILA BERTINDAK MELALUI PEJABAT TANAH LARUT MATANG DAN SELAMA DENGAN MEROBOHKANN KAWASAN LADANG YANG TELAH DIUSAHAKAN SELAMA 12 TAHUN DI AIR KUNING OLEH SEKUMPULAN 10 PENGUSAHA...

LADANG SELUAS KIRA-KIRA 15 HEKTAR ITU TELAH DIBANGUNKAN BAGI KEGIATAN TANAMAN SAYUR-SAYURAN,TERNAKAN LEMBU DAN KAMBING,TERNAKAN IKAN DALAM KOLAM DAN JUGA POKOK BUAH-BUAHAN..

TINDAKAN MEROBOHKAN LADANG TERSEBUT TELAH DISERTAI OLEH PEJABAT TANAH LARUT MATANG DAN SELAMA YANG TURUT DIBANTU PASUKAN POLIS SIMPANAN PERSEKUTUAN(FRU),POLIS DARI TAIPING,JKR TAIPING DAN JENTERA DARI SYARIKAT GAMUDA...TINDAKAN MEROBOHKAN LADANG TERSEBUT TELAH MEMAKAN MASA KIRA-KIRA 3 JAM BAGI MEMUSNAHKAN KESELURUHAN LADANG TERSEBUT YANG MANA MENGAMBIL MASA SELAMA 12 TAHUN UNTUK DIUSAHAKAN...

"Mereka datang seolah-olah hendak menangkap penjenayah besar. Kami telah membuat permohonan untuk mendapat hak milik tanah termasuk menghantar surat ke Jabatan Perdana Menteri tetapi tidak mendapat respon sehingga kini.

"Mereka memusnahkan semuanya yang kami usahakan termasuk menebang pokok buah-buahan. Adakah ini slogan "Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan"?,"
KATA MOHD SALLEH YANG TURUT DITANGKAP KERANA DIDAKWA CUBA MENGHALANG KERJA-KERJA PEROBOHAN TERSEBUT..KERUGIAN KESELURUHAN DIANGGARKAN SEKIRA RM500,000.00..

MENGULAS MENGENAI KEJADIAN INI,PENGERUSI LAJNAH PEKERJA DAN PENEROKA BANDAR PAS PUSAT,MOHD ANUAR TAHIR MELAHIRKAN RASA DUKACITA,KESAL DAN MEYAMPAH DENGAN APA YANG TELAH DILAKUKAN OLEH KERAJAAN DR ZAMBRY INI KEATAS RAKYATNYA SENDIRI DIPERAK..TINDAKAN MEROBOH ALA-ALA REJIM ZIONIS ISRAEL YANG DILAKUKAN OLEH PASUKAN POLIS DAN FRU INI SUNGGUH MENYAKITKAN HATI DAN BERSIFAT KEBINATANGAN....

"Sepatutnya pihak kerajaan perlu menggunakan kaedah perundingan untuk mendengar permasalahan rakyat dahulu. Saya juga nak ulangi apakah ini dia slogan "Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan"?

"Kita membantah keras tindakan ini dan menuntut kerajaan Dr Zamry memohon maaf dengan pihak yang terbabit dan membayar ganti rugi kepada mereka.

"Kita juga menuntut kerajaan Perak tidak memandang remeh perkara ini dan tidak menjadikan ini sebagai tindakan balas dendam atau sebagainya kerana baru-baru ini mereka juga telah mengeluarkan hak milik kepada pekebun limau bali di Tambun sedangkan di sebaliknya pula ada segolongan lagi rakyat yang telah dizalimi,"
KATANNYA...

INILAH NASIB MALANG RAKYAT PERAK...SUDAHLAH DIPERINTAH OLEH KERAJAAN LANUN PIMPINAN KETUA LANUNNYA DR ZAMBRY YANG KINI MULA "MEROMPAK" RAKYATNYA ENDIRI...SEDIHNYA TINDAKAN INI ADALAH HASIL RESTU DARI PIHAK MAHKAMAH YANG MENGESAHKAN DR ZAMBRY SEBAGAI MB PERAK...APAKAH NASIB MALANG INI HANYA SETAKAT INI ATAU AKAN ADA YANG LEBIH DASYAT LAGI TIDAK KITA KETAHUI....

KEPADA RAKYAT PERAK HAMBA HARAP SEMUANYA BERSABAR...INSAALLAH PADA PILIHANRAYA UMUM AKAN DATANG MEDAN TERBAIK BUAT KITA SEMUA MEMBERI PENGAJARAN BUAT SI PEROMPAK INI..MEDAN DIMANA KITA MEMBERITAHU MEREKA BAHAWA RAKYATLAH YANG SEBENAR-BENARNYA BERKUASA..DAN KUASA YANG ADA PADA MEREKA HANYALAH SEMENATARA SAHAJA SELAGI MANA RAKYAT BERKEHENDAKAN SEDEMIKIAN..APABILA RAKYAT MULA MELUAT DAN MARAH MAKA KUASA PEMERINTAH PASTI BERALIH TANGAN.....

4 comments:

 1. Memang benar kekanda Jebat. Begitulah tabiat lanun. Mereka suka merompak, menyamun dan merogol. Rakyat menderita. Harta-harta semua dirampas. Tiada pula beraninya mereka bila tiba kedatangan hamba ke sana.

  Tempik hamba tempik berdaulat,
  Keris terhunus besi kursani,
  Matinya UMNO mati berulat,
  Langkah mayatku dulu kalau berani.

  Panglima7 wrotes.

  ReplyDelete
 2. TARI JEBAT TARI DERHAKA,
  DEMI KEADILAN DI BUMI TERCINTA,
  UM-N0 BE-END MEMANG CELAKA,
  MERAMPAS HAK TAK KIRA SIAPA.

  ReplyDelete
 3. Dulu masa pr memerintah kenapa tak diluluskan? Orang cina boleh dapat 999 tahun. Orang melayu??

  ReplyDelete
 4. ADA PEMOHONAN BARU BOLEH ADA KELULUSAN...TAPI PAKATAN RAKYAT TIDAK MEROBOHKAN PERUSAHAN BUMIPUTRA INI...UM-NO???

  ReplyDelete