WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Thursday, February 18, 2010

BERUK KHAIRY ATAU KHAIRY BERUK??!!


(macam adik-beradik kembar jer kan?)


JEBAT_BERANI : HARI INI PEMUDA "BERUK-BERUK" UM-NO YANG DIKETUAI OLEH KETUA "BERUK"NYA TELAH MENYERAHKAN MEMORANDUM BANTAHAN TERHADAP TINDAKAN 50 AHLI PARLIMEN AUSTRALIA YANG DIDAKWA CUBA CAMPUR TANGAN DALAM EHWAL SISTEM KEHAKIMAN NEGARA INI.

KETUA PEMUDA "BERUK" KHAIRY JAMALUDDIN BERKATA MEMORANDUM ITU MENUNTUT AGAR PENGERUSI JAWATANKUASA KECIL HAL EHWAL LUAR PARLIMEN AUSTRALIA,MICHAEL DANBY MENARIK BALIK SURAT YANG DIHANTAR OLEH 50 AHLI PARLIMEN NEGARA ITU KEPADA PESURUHJAYA TINGGI MALAYSIA DI AUSTRALIA SERTA MENUNTUT PERMOHONAN MAAF DANBY BAGI PIHAK MEREKA..KETUA "BERUK" INI JUGA MENUNTUT AGAR PERDANA MENTERI AUSTRALIA,KEVIN RUDD MENYATAKAN DENGAN JELAS PENDIRIAN KERAJAAN AUSTRALIA BERHUBUNG ISU INI..

"Malaysia adalah negara yang berdaulat. Dengan adanya keluhuran perlembagaan dan kedaulatan undang-undang, kita tidak terima langsung apa saja usaha, apa saja tindakan yang kita anggap sebagai campur tangan pihak Australia, luar negara dan asing dalam hal ehwal negara kita,"KATA KETUA "BERUK" INI...

TINDAKAN KHAIRY DAN PEMUDA "BERUK" SEJAK AKHIR-AKHIR INI GEMAR BERDEMONSTRASI AGAK BERTENTANGAN DENGAN APA YANG BELIAU SUARAKAN SEBELUM INI..KHAIRY SEBELUM INI MENGATAKAN BAHAWA DEMONSTRASI ADALAH BUKAN BUDAYA RAKYAT MALAYSIA DAN UMNO MALAH BELIAU TURUT MENYAMAKAN MEREKA YANG TERLIBAT DALAM PERHIMPUNAN "BERSIH" SEBELUM INI SEBAGAI BERUK-BERUK YANG MELOMPAT DI JALAN RAYA...

TAPI KINI APA YANG BERLAKU ADALAH SEBALIKNYA PULA..UM-NO DILIHAT SEMAKIN MENJUARAI ACARA DEMONSTRASI INI...MALAH KHAIRY TANPA SEGAN SILU JUGA TURUT TERLIBAT DALAM DEMONSTRASI INI..SAMAADA BELIAU TERLUPA DENGAN APA YANG BELIAU SUARAKAN SEBELUM INI TAK DAPATLAH HAMBA HENDAK PASTIKAN..CUMA BILA MANA SEBELUM INI KHAIRY MEMANGGIL PESERTA DEMONSTRASI PAKATAN RAKYAT SEBAGAI BERUK MAKA TAK SALAHLAH KALAU KALI INI HAMBA PULA MEMANGGIL BELIAU DENGAN PANGGILAN "BERUK"...BARU ADIL BUKAN??!!!

No comments:

Post a Comment