WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Thursday, November 26, 2009

TOK GURU NIK AZIZ : AMBO TOK KISOH PON KENO TEGUR

KOTA BHARU - Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Nik Aziz Nik Mat berkata, beliau tidak tertekan ataupun pun tergugat dengan tindakan Pas Pusat menasihatinya supaya menantunya, Abdul Ariffahmi Abdul Rahman berundur dari jawatan ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK).

Menyifatkan perkara tersebut lumrah dalam sebuah parti, Mursyidul Am Pas itu berkata, apa yang dilakukan oleh Pas Pusat itu adalah adil memandangkan beliau sendiri menegur kepimpinan pusat supaya mengadakan Muktamar Khas Agung (EGM) baru-baru ini. “Tak ada tekanan, biasa la, sebelum ini saya tekan (Pas) pusat melalui cadangan pemilihan baru parti, sekarang pusat tekan saya, pakat tegur menegur, asas Islam begitu,”katanya kepada media selepas mempengerusikan mesyuarat Dewan Harian Pas Kelantan di kediaman rasminya di sini semalam.

Beliau berkata demikian ketika ditanya kewajaran tindakan Pas pusat yang diketuai presiden Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Timbalan Mursyidul Am Pas, Datuk Haron Din membuat kunjungan serta memberi nasihat bagi menyelesaikan kemelut yang melanda perbadanan tersebut kelmarin.

Sumber : Sinar Harian

Jebat_berani : INILAH SIKAP SEORANG PEMIMPIN YANG KITA KEHENDAKI..SEDIA DITEGUR DAN MENERIMA TEGURAN..BUKAN SEPERTI PIMPINAN UM-NO/BE-END YANG MUDAH MELENTING BILA DITEGUR.

SIKAP TOK GURU NIK AZIZ INI MENCERMINKAN SIKAP SEBENAR SEORANG PEMIMPIN PARTI ISLAM SEBAGAIMANA PARA SAHABAT NABI MUHAMMAD DAHULU.SEORANG PEMIMPIN SEMESTINYA SEDIA UNTUK DITEGUR JIKA MELAKUKAN SESUATU PERKARA YANG MUNGKIN SEDIKIT SALAH..

TANIAH TOK GURU NIK AZIZ ATAS SIKAP KETERBUKAAN YANG TAK AKAN MAMPU KITA LIHAT DALAM PARTI UM-NO/BE-END

No comments:

Post a Comment