WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Saturday, November 28, 2009

PERALIHAN KUASA : TAK PERLU KALUT-MALUT

Peralihan kuasa di Kelantan tidak perlu disegerakan kerana menteri besar Datuk Nik Aziz Nik Mat masih sihat dan mampu menguruskan pentadbiran kerajaan dengan baik, kata timbalan menteri besar, Datuk Ahmad Yakob.

"Perkara ini tidak berbangkit. Ia tidak perlu dicerita dan disegerakan. Sekarang ini kita lihat Tok Guru (Nik Aziz) pun masih sihat. "Perjalanan pentadbiran kerajaan negeri pun berjalan dengan baik," katanya.

Beliau yang disebut-sebut sebagai calon pilihan bagi menggantikan Nik Aziz - Diminta mengulas spekulasi berterusan terhadap peralihan pucuk kepimpinan kerajaan Kelantan.Sebelum ini, terdapat cadangan supaya Nik Aziz menamakan bakal penggantinya lebih awal supaya tidak timbul kekalutan apabila tiba masanya beliau melepaskan jawatan.

Timbalan Pesuruhjaya Pas negeri, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah dilaporkan berkata, proses peralihan yang lebih panjang secara terancang dapat memastikan kestabilan dalam parti.Bagaimanapun, exco kanan negeri, Datuk Husam Musa, antara yang disebut-sebut sebagai pengganti Nik Aziz pula dilaporkan berkata, Ahmad lebih lanyak menggantikan Nik Aziz.

Ketika dihubungi Malaysiakini semalam, Ahmad berkata, pandangan dan cadangan beberapa pihak berhubung perkara itu hanyalah pendapat peribadi semata-mata.Mengulas mengenai nama-nama yang sering dispekulasikan itu pula, Ahmad hanya berkata:"Semua orang ada keistimewaan masing-masing.

Kalau amanah, (beliau) akan boleh bawa (mentadbir). Tidak ada sebab perkara ini (peralihan kuasa) untuk disegerakan."Walaupun disebut-sebut sebagai calon pilihan, Ahmad berkata beliau "tidak terfikir" lagi berhubung perkara itu."Masing-masing patut buat kerja masing-masing. Apabila sampai masanya, patah tumbuh, hilang berganti," katanya.

Sumber : Malaysiakini

Jebat_berani : HAMBA RASA ISU SIAPA BAKAL MENGANTIKAN TOK GURU NIK AZIZ PERLU DIHENTIKAN SEGERA.ISU INI HANYA AKANMENGUNTUKAN UM-NO/BE-END SAHAJA.APA YANG PERLU KITA LAKUKAN SEKARANG ADALAH MENGUATKAN JENTERA PARTI AGAR BERSEDIA MENGHADAPI SEGALA MACAM ANCAMAN DARI PIHAK YANG INGIN MELIHAT PAS HANCUR.

KEBELAKANGAN INI ISU DALAM PARTI TELAH MENJADI PERBAHASAN SECARA TERBUKA.INI KERANA SESETENGAH PIHAK DILIHAT CUBA MERAIH PUBLISITI DENGAN MEMBERI KOMEN DAN ULASAN YANG AKHIRNYA MENGUNTUNGKAN PARTI LAWAN..

HAMBA YAKIN APABILA TIBA MASANYA TOK GURU AKAN MELANTIK PENGANTI YANG DIFIKIRKANNYA LAYAK.SELAGI MANA TOK GURU MEMERINTAH KELANTAN,SEMUA RAKYAT KELANTAN SEHARUSNYA BERDIRI TEGUH MENYOKONG PENTADBIRAN TOK GURU.

No comments:

Post a Comment