WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Thursday, November 26, 2009

DATO SERI ANUAR IBRAHIM MENANG SAMAN NSTP RM100 RIBU

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari memerintahkan NSTP membayar RM 100 ribu kerana artikel berunsur fitnah yang disiarkan pada tahun 2002.

Kemenangan saman fitnah ini merupakan yang ketiga bagi pimpinan Pakatan Rakyat. Sebelum ini, Dato Mahfuz Omar dan Datuk Mustafa Ali turut Berjaya dalam kes saman fitnah pada akhbar yang sama pada tahun ini.

Banyak lagi kes saman fitnah yang telah difailkan dan sedang dibicarakan di mahkamah termasuk saman yang dibuat oleh YAB Tuan Guru Dato Nik abdul Aziz Nik Mat terhadap akhbar Utusan Malaysia.

Selepas ini saya menyeru akhbar-akhabr pengampu dan penipu meningkatkan fitnah mereka kepada pimpinan Pakatan Rakyat supaya dapat memberi dana kepada Pakatan Rakyat untuk menjatuhkan Umno@BN dalam pilihanraya umum akan datang.

Kemenangan demi kemenangan kes saman fitnah terhadap akhbar pro Umno@BN ini membuktikan bahawa akhbar berkenaan tidak mempunyai integriti dalam menyampaikan maklumat yang tepat dan telus kepada rakyat di negara ini.

Sekaligus mendedahkan bahawa segala berita yang disiarkan tidak mempunyai nilai berita dan selayaknya edisi cetak akhbar berkenaan perlu diboikot. Daripada perabis duit beli akhbar pengampu dan penipu ini ada baiknya duit itu digunakan untuk beri pada fakir miskin atau sara anak isteri makan, ada juga faedah dan Insyaallah ada juga pahalanya.-

Sumber :angkasanuri.blogspot & Harakah Daily

Jebat_berani : KEMENANGAN DATO SERI ANUAR IBRAHIM MEMBERIKAN SATU PENGAJARAN BUAT AKHBAR DI MALAYSIA AGAR LEBIH BERHATI-HATI DALAM MELAPORKAN SESUATU BERITA..INI KERANA SEJAK AKHIR-AKHIR INI AKHBAR ARUS PERDANA DI MALAYSIA SELALU MELAPORKAN BERITA YANG BERCANGGAH DARI FAKTA YANG SEBENAR...

AKHBAR-AKHBAR DI MALAYSIA SEHARUSNYA LEBIH BERTANGGUNGJAWAP DALAM MELAPORKAN SESUATU BERITA KERANA IANYA BOLEH MENPENGARUHI MASYARAKAT...

No comments:

Post a Comment