WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Saturday, November 28, 2009

NIK ABDUH : JANGAN LARANG NIK AZIZ LETAK JAWATAN JIKA MASANYA SUDAH TIBA

Anak Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berharap tiada pihak yang yang melarang ayahnya meletak jawatan jika beliau berhasrat berbuat demikian "kerana ayahanda telah tua dan keletihan".

"Ayahanda telah tua dan keletihan. Dia telah memberi yang terbaik. Jika suatu hari dia menyebut hasrat meletakkan jawatan, jangan ada yang bodoh datang mengatakan tidak dan jangan," tulis Nik Abduh Nik Aziz dalam blognya semalam..

"Jika tidak, saya akan memanggilnya, 'Wahai si bodoh!', tulis Nik Abduh Nik Aziz yang juga exco Dewan Pemuda PAS pusat.

Tulisan Nik Abdul itu menyemarakkan lagi spekulasi mengenai kemungkinan berlakunya peralihan kuasa dalam barisan kepimpinan di Kelantan. Nik Aziz yang juga mursyidul Am PAS, memegang jawatan menteri besar Kelantan sejak 19 tahun yang lalu.

Sebelum ini, terdapat cadangan supaya Nik Aziz menamakan bakal penggantinya lebih awal supaya tidak timbul kekalutan apabila tiba masanya beliau melepaskan jawatan.Timbalan Pesuruhjaya Pas negeri, Datuk Mohd. Amar Nik Abdullah dilaporkan berkata, proses peralihan yang lebih panjang secara terancang dapat memastikan kestabilan dalam parti.

Bagaimanapun, exco Kanan negeri, Datuk Husam Musa, antara yang disebut-sebut sebagai pengganti Nik Aziz pula dilaporkan tidak berhasrat dan tidak mahu namanya dikaitkan dengan perkara itu.Satu lagi nama yang disebut-sebut, Timbalan Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakob yang juga timbalan pesuruhjaya PAS negeri.

Beliau yang baru pulang daripada perkhemahan Pemuda PAS di Sepang baru-baru ini juga akur terhadap desas-desus peletakan jawatan yang mengocak politik Kelantan mahu dinafikannya sebelum ini.Katanya, melalui kiriman SMS yang diterimanya, terdapat juga ura-ura peletakan jawatan seorang pemimpin kesayangan Nik Aziz.Dalam artikel panjang berjudul 'Abdul Ariffahmi Abdul Rahman – Moga Awan Berarak Lalu', Nik Abduh mempertahankan bekas ketua pegawai eksekutif Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK) itu yang didakwanya tidak harus dibiarkan bersendirian mempertahankan diri.

Beliau dilihat menyerang balas bekas pegawai perhubungan korporat PMBK, Syed Aziz Syed Abdul Aziz yang dipecat Abdul Ariffahmi pada 11 November lalu dan kemudiannya mendedahkan di blog dakwaan salah urus menantu Ni Aziz itu.Nik Abduh menyifatkan tulisan Syed Azidi - penulis blog Kickdafella itu - sebagai "hukuman melalui tulisan" dan "sama seperti hakim yang menghukum dalam keadaan mabuk kedarah arak terlarang.

"Nik Abduh - yang sebelum ini yang mencetuskan kontroversi apabila mengkritik sesetengah pembantu Nik Aziz sebagai "ulama mi celup" - kini dilihat konsisten mengulanginya."Saya tahu mereka tidak menyetujui pelantikan (Abdul) Ariffahmi. Tetapi mereka telah berusaha untuk membantu menjadikannya harapan yang terlangsai buat ayahanda.

"Tetapi ada yang tidak begitu. Ada yang hanya berusaha untuk membersih diri sendiri dan meninggalkan ayahanda dalam perangkap dan kekeliruan.Nik Abduh juga mengumumkan hasranya melepaskan semua jawatan politik dan ahli Majlis Perbandaran Kota Bharu bermula tahun depan bagi "membuka buku baru".

Sumber : Malaysiakini

Jebat_Berani : TIDAK AKAN ADA YANG AKAN MENGHALANG TOK GURU NIK AZIZ DARI MENYATAKAN HASRATNYA UNTUK MELETAKAN JAWATAN WALAUPUN PASTI ADA YANG MENANGISI KEHILANGAN TOK GURU NIK AZIZ..

KERANA KITA SEMUA FAHAM...SUATU HARI PASTI TOK GURU NIK AZIZ AKAN 'BERSARA' JUA DARI JAWATAN MB KELANTAN.KALAU TIDAK KERANA FAKTOR KESIHATAN PUN KERANA MEMBERI PELUANG KEPADA 'ORANG BARU' MENGAMBIL ALIH PEMERINTAHAN NEGERI KELANTAN.

CUMA YANG MENJADI PERSOALAN ADALAH,SUDAH ADAKAH MEREKA YANG MAMPU MEMERINTAH PALING TIDAK SEBAIK TOK GURU??MENJALANKAN TANGGUNGJAWAB DENGAN JUJUR DAN AMANAH TANPA ADA KEPENTINGAN PRIBADI SEBAGAIMANA TOK GURU??JIKA TIDAK ADA APA PERLU TOK GURU MELEPASKAN JAWATANNYA??

JANGAN HANYA KERANA DESAKKAN MEREKA YANG INGIN MELIHAT TOK GURU JATUH MAKA KITA MENDESAK DAN MEMBENARKAN TOK GURU MELETAK JAWATAN.HAMBA TIDAK BOLEH MENERIMA JIKA INILAH SITUASINYA..CINTA HAMBA BUKAN SAHAJA KEPADA TOK GURU NIK AZIZ SEBAGAI ULAMA TETAPI HAMBA JUGA CINTAKAN PERJUANGANN YANG DIBAWA OLEH TOK GURU..

No comments:

Post a Comment