WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Tuesday, March 16, 2010

UTUSAN MELOYA : BOIKOT SAMPAI BANGKRAP!!!


GOMBAK 14 Mac - Angkatan Muda KEADILAN Gombak mahu rakyat terus memboikot akhbar Utusan Malaysia sehingga bankrap kerana didakwa sering menyebar fitnah terhadap pimpanan parti dan Pakatan Rakyat

Menurut Ketua AMK Gombak Jefrin Muhammad melalui "Kempen Ganyang Akhbar Utusan Malaysia" yang dilancarkan di Pusat Khidmat Rakyat Parlimen Gombak, Taman Melawati Khamis lalu rakyat akan sedar bahawa akhbar tersebut selain menjadi alat Umno hanyalah saluran untuk menyebar dakyah dan menanam bibit kebencian terhadap Pakatan Rakyat.

"Akhbar ini terus menerus tanpa rasa bersalah menyebarkan fitnah dan melaga-laga kaum di negara ini. Oleh kerana itu kita mesti mengambil langkah drastik supaya akhbar ini dibangkrapkan dalam masa terdekat," kata Jefrin semasa menyaksikan pembakaran simbolik akhbar tersebut.

Kata beliau lagi Pakatan Rakyat akan memansuhkan Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984dengan tertubuhnya kerajaan persekutuan baru pada pilihan raya umum ke-13 kelak.

Berhubung sambutan golongan muda terhadap perjuangan parti, Jefrin berkata setakat ini respons anak muda adalah amat menggalakkan.AMK Gombak katanya telah mendaftar lebih daripada 3,000 ahli baru sejak beberapa bulan lalu.

Sumber : Suara Keadilan

JEBAT-BERANI : UTUSAN MALAYSIA KINI AMAT SESUAI KITA PANGGIL DENGAN NAMA UTUSANN MELAYO...LAPORAN YANG DISIARKAN SERINGKALI MEMUTAR BELITKAN FAKTA SEBENAR..UTUSAN MELOYA INI DILIHAT LEBIH KEPADA BERFUNGSI SEBAGAI AKHBAR UM-NO/BE-END LAGAKNYA...LAPORANNYA SERINGKALI MEMBERIKAN KEUNTUNGAN KEPADA UM-NO/BE-END DAN JUGA MEMBURUKKAN PAKATAN RAKYAT..

SIKAP UTUSAN MELOYA INI NYATA SEKALI MENYIMPANG DARI ETIKA KEWARTAWANAN APABILA TIDAK BERSIKAP TELUS DALAM SETIAP BERITA YANG DILAPORKAN...MALAHAN TIDAK KETERLALUAN JIKA HAMBA KATAKAN BAHAWA UTUSAN MELOYA INI SAMPAI SATU KETIKA SANGGUP MENABUR FITNAH DEMI MENGIKUT TELUNJUK "TUANNYA"...MEREKA SANGGUP MEMBIARKAN ETIKA KEWARTAWANAN MEREKA MENJADI KUDA TUNGGANGAN PUAK-PUAK UM-NO/BE-END..

AKHBAR UTUSAN MELOYA INI SUDAH LUPA PADA TANGGUNGJAWAB MEREKA YANG SEBENAR..MEREKA SEPATUTNYA BERTANGGINGJAWAB MELAPORKAN BERITA TANPA MEMUTAR BELITKAN JALAN CERITA DAN JUGA FAKTANYA..MALAH MEREKA SANGGUP MENJADI EJEN UM-NO/BE-END DAN MENABUR FITNAH KEPADA PAKATAN RAKYAT AGAR RAKYAT MEMBENCI PAKATAN INI...

OLEH YANG DEMIKIAN KITA HARUS MEMBERI PENGAJARAN KEPADA AKHBAR UTUSAN MELOYA INI DENGAN MEMBOIKOT AKHBAR KELUARAN MEREKA...PENGAJARAN INI PERLU DILAKUKAN AGAR MEREKA LEBIH BERTANGGUNGJAWAB DALAM MELAPORKAN SEBARANG BERITA...

No comments:

Post a Comment