WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Tuesday, March 2, 2010

SKIM BAYARAN PENUH HOSPITAL HADIAH DARI KERAJAAN 1MALAYSIA UNTUK RAKYAT!!!


Skim Perkhidmatan Pesakit Bayar Penuh (SPPBP) sekali lagi mendapat tamparan apabila dibantah aktivis antipenswastaan hospital dan pemimpin PSM yang mengadakan demonstrasi di empat hospital awam di seluruh negara.

Sekumpulan kecil NGO tersebut - dikenali sebagai Gabungan Membantah Penswastaan Perkhidmatan Kesihatan (GMPPK) - mengadakan piket di Hospital Serdang dan Sungai Buloh.


Bantahan yang sama turut berlangsung serentak di Hospital Sultanah Bahiyah Alor Setar, Kedah, dan Hospital Sultan Ismail, di Pandan, Johor.

Di Sungai Buloh, ADUN Kota Damansara Dr Mohd Nasir Hasim memimpin kumpulan tersebut bagi membantah skim yang diperkenalkan kerajaan pada tahun 2007.

Menurut beliau, SPPBP yang dimulakan di Hospital Selayang telah menjejaskan kedua-dua pihak, doktor dan pesakit.

“Pakar lebih tekun menghabiskan masa dan tenaga merawat pesakit swasta dan mengabaikan tanggungjawab mereka untuk pesakit yang membayar lebih sedikit.

"Sesetengah pakar dibayar mengikut penyertaan mereka dalam skim SPPBP,” dakwanya.

Sumber : malysiakini

JEBAT_BERANI : ALAHAI KERAJAAN 1MALAYSIA...RAKYAT DIDAHULUKAN KONON...RAKYAT DIDUNGUKAN ADALAH...SAMPAI BILALAH KERAJAAN 1MALAYSIA TERUS NAK MENYEKSA RAKYAT YANG SEMEMANGNYA DAH TERSEKSA INI..APAKAH RASIONALNYA MENGENAKAN BAYARAN PENUH INI..APA YANG HAMBA PASTI IANYA HANYA AKAN MEMBEBANKAN RAKYAT MALAYSIA SAHAJA...APAKAH KERAJAAN 1MALAYSIA INI MELIHAT RAKYAT MATI KESAKITAN TANPA DIBERIKAN RAWATAN KERANA TIDAK MAMPU MEMBAYAR BIL HOSPITAL???KEPADA RAKYAT MALAYSIA SEKALIAN..LIHATLAH KERAJAAN 1MALAYSIA YANG ANDA SOKONG...APAKAH ANDA SEMUA MASIH MAHU MENYOKONG KERAJAAN INI..TEPUK DADA TANYA KOCEK ANDA....

No comments:

Post a Comment