WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Saturday, March 6, 2010

ROYALTI MINYAK : SEJARAH PERHIMPUNAN BERSIH AKAN BERULANG KEMBALI!!!

(Apakah sejarah Perhimpunan BERSIH akan berulang kembali??!!)

JEBAT_BERANI : APAKAH SEJARAH AKAN BERULANG??!!APAKAH BANDARAYA KUALA LUMPUR AKAN MENYAKSIKAN SEKALI LAGI KEBANGKITAN RAKYAT MENUNTUT HAKNYA??!!YA RAKYAT PASTI AKAN SEKALI LAGI MENUNJUKKAN KEPADA PEMERINTAH ZALIM SEPERTI UM-NO/BE-END AKAN KEKUATAN DAN KESEPAKATAN RAKYAT MENENTANG APA JUA BENTUK PENAFIAN KERAJAAN 1MALAYSIA PIMPINAN PE-END NAJIB ALTANTUYA...

KEDEGILAN DAN KEBIADAPAN KERAJAAN PIMPINAN NAJIB ALTANTUYA MENAFIKAN HAK KELANTAN MEMPEROLEHI WANG ROYALTI MINYAK BENAR-BENAR MELUKAKAN HATI RAKYAT KELANTAN..MALAH KEBANYAKAN RAKYAT MALAYSIA JUGA MELIHAT INI SATU BENTUK PENINDASAN DAN PENAFIAN HAK RAKYAT YANG CUBA DILAKUKAN OLEH KERAJAAN NAJIB ALTANTUYA INI..JELAS SEKALI KEPADA KITA SEMUA BAHAWA KERAJAAN NAJIB ALTANTUYA INI CUBA MEREKA DAN MEMANIPILASIKAN PELBAGAI FAKTA DEMI MENAFIKAN HAK RAKYAT KELANTAN INI..

DAN AKHIRNYA KEDEGILAN DAN KEBIADAPAN KERAJAAN NAJIB ALTANTUYA INI MENAFIKAN HAK RAKYAT KELANTAN INI AKAN MENYEBABKAN TUNTUTAN INI AKAN DIBAWA KE JALAN RAYA..SEJARAH PERHIMPUNAN "BERSIH" AKAN BERULANG SEKALI LAGI..RAKYAT TAK KIRA DARI KELANTAN ATAU LAIN-LAIN NEGERI PASTINYA AKAN BERSATU BERSAMA-SAMA MENUNTUT HAK RAKYAT KELANTAN INI AGAR DIKEMBALIKAN..TUNTUTAN ROYALTI INI BUKAN SAHAJA MELIBATKAN SOAL HAK RAKYAT KELANTA,AKAN TETAPI IANYA JUGA MEWAKILI PERJUANGAN MENUNTUT "HAK RAKYAT" YANG CUBA DINAFIKAN OLEH KERAJAAN NAJIB ALTANTUYA INI..

MENGULAS AKAN ISU INI,NAIB PRESIDEN PAS,SALAHUDDIN AYUB BERKATA,"Saya tidak boleh menolak kemungkinan isu itu akan di bawa ke jalan raya jika kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN) terus berdegil menafikan hak Kelantan untuk mendapatkan bayaran tunai royalti minyak.

"Rakyat sudah berhimpun di dalam stadium dan majlis-majlis ceramah mengenai isu royalti untuk menyatakan bantahan mereka terhadap keengganan kerajaan pimpinan Perdana Menteri.

"Di Kelantan kini ceramah diadakan setiap malam seolah-olah menghadapi pilihan raya dan kehadiran begitu ramai rakyat membuktikan mereka membantah sikap degil Umno itu,"
KATANYA LAGI..

SALAHUDDIN JUGA MENJELASKAN BAHAWA JIKA BANTAHAN INI DISUARAKAN MELALUI KEHADIRAN MEREKA DALA PERHIMPUNAN BERSAR DI STADIUM DAN JUGA SIRI-SIRI PERHIMPUNAN DALAM CERAMAH UMUM TIDAK MENDAPAT PERHATIAN DAN TIDAK DIPEDULIKAN,MAKA ADALAH TIDAK MUSTAHIL AKAN BERLAKU PERHIMPUNAN DI JALAN RAYA PULA..

"Bukan di Kota Bharu, tetapi di Kuala Lumpur. Bukan sahaja anak-anak Kelantan di Kuala Lumpur dan rakyat Kelantan yang datang beramai-ramai dari negeri itu, malah seluruh rakyat yang cintakan keadilan akan berhimpun," KATA BELIAU LAGI..

DALAM PADA ITU BEKAS NAIB PRESIDEN UM-NO,TENGKU RAZALEIGH MENGINGATKAN KERAJAAN NAJIB ALTANTUYA AGAR TIDAK BERTERUSAN MENAFIKAN KENDAK RAKYAT INI DENGAN MENOLAK TUNTUTAN ROYALTI MINYAK KELANTAN..BELIAU JUGA MENGINGATKAN,PERTIKAIKAN MENGENAI MINYAK INI TELAH MENCETUSKAN REVOLUSI ISLAM IRAN PADA TAHUN 1979.."Ayatullah Khomeini berumur 91 tahun ketika beliau memimpin kebangkitan menentang Shah lebih 30 tahun lalu," KATA BELIAU..

TENGKU RAZALEIGH MENGAITKAN REVOLUSI ITU DENGAN TINDAKAN MOHAMMAD REZA PAHLAVI YANG MENYALAHGUNAKAN KEKAYAAN MINYAK IRAN..BAGAIMANAPUN BELIAU MENAFIKAN BAHAWA BELIAU MAHU MEMIMPIN REVOLUSI SEPERTI ITU..BELIAU HANYA MENYIFATKAN KERAJAAN PUSAT BERLAGAK SEPERTI "GODFATHER" APABILA ENGGAN MENYERAHKAN BAYARAN TUNAI ROYALTI MINYAK KEPADA KERAJAAN KELANTAN..
Kerajaan Persekutuan berlagak seperti Godfather walaupun kuasa mereka datang dari 13 negeri," KATANYA..

No comments:

Post a Comment