WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Friday, March 5, 2010

21 JAWATANKUASA PUSAT MCA LETAK JAWATAN BAGI MENDESAK PEMILIHAN PUCUK PIMPINAN BARU!!!


JEBAT_BERANI : KEMELUT YANG MELANDA MCA MASIH LAGI BERGELORA..TERKINI TINDAKAN 21 JAWATANKUASA PUSAT(CC)MCA YANG MELETAKKAN JAWATAN MEREKA HARI INI BAGI MEMAKSA PEMILIHAN PUCUK PIMPINAN BARU PARTI DIADAKAN..TINDAKAN INI SECARA TIDAK LANGSUNG MEMBERI TEKANAN KEPADA ONG TEE KEAT MEMANDANGKAN KEDUDUKAN BELIAU SEBAGAI PRESIDEN YANG MUNGKIN TERGUGAT..

BAGAIMANAPUN ONG DALAM BLOGNYA MENDAKWA BAHAWA BELIAU ADALAH PEMIMPIN PERTAMA YANG MENYUARAKAN AGAR PEMILIHAN INI DIADAKAN PADA 15 OKTOBER YANG LALU TETAPI TERPAKSA MEMBATALKAN CADANGANNYA ITU KERANA TIDAK DIPERSETUJUI BEBERAPA PIHAK..“Ketika itu, saya mengingatkan semua pihak supaya berhati-hati berhubung tarikh pemilihan baru dan pastikan kepentingan nparti diutamakan,”KATANYA...

DALAM PADA ITU ONG MENJELASKAN PEMILIHAN BARU INI ADALAH JALAN PENYELESAIAN SECARA DEMOKRASI BAGI KEMELUT YANG TELAH MELANDA MCA SEKIAN LAMA..“Saya dan penyokong saya telah lama menjangkakan perkembangan itu (perletakan jawatan oleh CC). Sekarang ini, pemilihan baru mesti diadakan dalam tempoh 30 hari dan kita mesti memastikan pemilihan pemimpin baru dijalankan secara adil dan teratur mengikut proses yang ditetapkan,” KATA BELIAU LAGI..

ONG DALAM PADA ITU TURUT MENYAMPAIKAN UCAPAN TERIMA KASIH BELIAU KEPADA PENYOKONG DAN AHLI MCA YANG MEMBERIKAN KATA-KATA SEMANGAT KEPADANYA...BELIAU AKAN BERBINCANG DENGAN PENGIKUTNYA BERHUBUNG TINDAKAN SUSULAN DAN AKAN MENGUMUMKANNYA DALAM MMASA TERDEKAT..ONG YANG DILANTIK SEBAGAI PRESIDEN DALAM PELIMILIHAN MCA PADA OKTOBER 2008 MENEWASKAN CALON VETERAN MCA,DATUK CHUA JUI MENG YANG KINI MENYERTAI PKR..

KEMELUT YANG MELANDA MCA INI TELAH BERLARUTAN SEKIAN LAMA SEHINGGA MENYEBABKAN TIMBALAN PRESIDEN BE-END TAN SRI MUHYIDDIN YASSIN PERNAH CUBA CAMPUR TANGAN TAPI MENDAPATA TENTANGAN BEBERAPA AHLI MCA YANG TIDAK BERSETUJU DENGAN CAMPUR TANGAN MUHYIDDIN YASSIN INI...

No comments:

Post a Comment