WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Tuesday, March 2, 2010

DAH MEMANG UM-NO BIADAP!!! LTDL PUN DIE ORANG NAK BEREBUT!!!


KOTA BHARU, 1 Mac: “Kami telah berbincang dan bersetuju memberi penghormatan kepada Menteri Besar bagi melepaskan pelumba basikal Le Tour de Langkawi (LTdL) seperti tahun-tahun lepas. Namun malangnya ada sabotaj di saat-saat akhir apabila Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Dr Awang Adek Hussin pula diminta penganjur melepaskan peserta, sedangkan Menteri Besar ada pada majlis berkenaan,” kata anggota Exco, Abdul Fattah Mahmood (gambar).

Menurutnya, tindakan pihak penganjur itu secara jelas telah memperlekehkan Tuan Guru Nik Abdul Aziz sebagai ketua kerajaan negeri.

“Sedangkan sejak peringkat awal lagi perlumbaan LTdL diadakan kita memberi segala kerjasama sebaik mungkin,” katanya pada persidangan media di sini hari ini.


Upacara pelepasan pelumba ke Kuala Berang, Terengganu diadakan di Dataran Rehal pagi tadi.

Dan tengah hari semalam, Menteri Besar hadir pada program pengenalan pasukan bertanding yang diadakan di sebuah hotel.

Abdul Fattah yang juga Pengerusi Jawatakuasa Pembangunan Insan, Belia, Sukan dan NGO negeri telah memberi kerjasama sepenuhnya bagi menjayakan program tersebut.

Malah katanya, persetujuan telah dicapai di mana acara pelepasan dilakukan Menteri Besar, namun apa yang berlaku pagi tadi begitu mendukacitakan.

Oleh itu, beliau berkata kerajaan negeri akan mengutus surat kepada pihak penganjur bagi menyatakan kekesalan terhadap insiden terbabit.

LTdL tahun ini buat pertama kali dianjurkan Kementerian Belia dan Sukan dengan kerjasama Persatuan Kebangsaan Berbasikal Malaysia (PKBM) dan disertai 20 pasukan.

Perlumbaan melibatkan tujuh peringkat sejauh 1,013.9 km bagi merebut hadiah keseluruhan bernilai RM710,650.

LTdL 2010 menjadikan Kelantan sebagai tempat pelepasan pertama peserta bagi memulakan cabaran Kota Bharu ke Kuala Berang sejauh 174.5 km.

Abdul Fattah juga mendakwa tindakan Awang Adek dianggap biadap kerana semasa ketibaan Menteri Besar beliau tidak bangun, sedangkan VIP menghormati kehadiran Tuan Guru Nik Abdul Aziz.

Sumber : Harakah Daily

JEBAT_BERANI : SIKAP BIADAP INI SUDAH MENJADI DARAH DAGING PUAK-PUAK UM-NO/BE-END..MAKA TAK PERLU KITA BERASA HAIRAN DAN PELIK...MEREKA TIDAK TAHU MENGHORMATI AKAN PEMIMPIN TERTINGGI NEGERI...SIAWANG ADEK NYATA MUKA TAK MALU...SEPATUTNYA APABILA TOK GURU NIK AZIZ SELAKU MENTERI BESAR HADIR BELIAU SEKALIPUN DIJEMPUT UNTUK MELEPASKAN PESERTA AKAN MENOLAK KERANA KEHADIRAN PEMIMPIN YANG LEBIH TINGGI...NAMUN KALAU DAH MEMANG JENIS MANUSIA TAK TAHU ADAP TAK BOLEH NAK KATA APA LAGI LA...

2 comments:

  1. salam jebat,

    da itu yang diajar umno kpd puak2nya..

    ReplyDelete
  2. waalaikumusalam ya sahabatku...

    semoga kita tidak terikut-ikut dengan perangai um-nongok ini..tak tahu adap langsung...

    ReplyDelete