WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Monday, March 29, 2010

SPEAKER PERAK : SIVAKUMAR DIIKTIRAF TAJOL ROSLI!!!

YB Sivakumar menunjukkan surat jawapan yang ditandatangani oleh Tajul Rosli

YB Dato' Seri Tajol Rosli, Adun BN Pengkalan Hulu yang juga mantan Menteri Besar Perak mengiktiraf YB Sivakumar sebagai Speaker Dewan Undangan Negeri Perak yang sah. Melalui surat jawapan kehadiran beliau kepada Speaker Sivakumar dalam sidang DUN pada 30 Mac ini yang difaxkan ke pejabat Sivakumar membuktikan Sivakumar adalah Speaker yang sah negeri Perak, bukan sahaja melalui surat yang difaxkan, malahan pegawai Tajol Rosli juga mengubungi Sivakumar bertanyakan samada surat jawapanter sebut telah diterima atau belum. Perkara ini didedahkan oleh Sivakumar dalam sidang akhbar yang diadakan pagi ini di pejabat Sektetariat PR Negeri.

Dengan pengiktirafan ini, Zambry dan Ganesan serta BN Perak menerima tamparan hebat apabila anggota BN bahkan bekas Menteri Besar Perak turut mengiktiraf Sivakumar sebagai Speaker yang sah. Tidak mungkin Tajol Rosli tersalah hantar surat jawapan, kerana surat panggilan sidang DUN Perak tersebut jelas menggunakan nama dan ditandatangani oleh Sivakumar.

Ini juga boleh jadi satu isyarat yang UMNO dan BN Perak sedah menghadapi permasalahan dalam, dari sumber yang rapat dengan UMNO BN Perak, dikatakan 11 bahagian UMNO seluruh Perak tidak bersetuju dengan Zambry, kerana tindakan-tindakan Zambry sebagai pengerusi Perhubungan UMNO Perak dan juga Menteri Besar dilihat begitu angkuh dan sombong. Beliau bukan sahaja angkuh dan sombong kepada pembangkang malahan kepada UMNO-UMNO bahagian juga bersikap angkuh dan sombong.

Tajol Rosli sebagai orang lama dalam UMNO Perak, bekas Pengerusi Perhubungan dan juga bekas Menteri Besar Perak kelihatan dipinggirkan oleh Zambry, jasanya dalam memimpin UMNO Perak seolah-olah tidak dihargai. Menurut sumber Zambry hanya mementingkan orang-orangnya sahaja. Sikap Zambry ini sudah tentu mengecilkan hati Tajol Rosli.

Atau Tajol Rosli sememang berpegang kepada prinsip dan peraturan Tetap Dewan Undangan Negeri Perak. Sangat jelas, pemilihan Ganesan sebagai Speaker Dewan Undangan Negeri Perak pada 7 Mei yang lalu bertentangan dengan Perintah Tetap. Kes ini pula belum diputuskan oleh Mahkamah siapa Speaker Perak yang sah. Kalau itulah pegangan Tajol Rosli, kita wajar hormati sikap YB Pengkalan Hulu ini dan wajib Adun-adun BN yang lain menghormatinya dan mengikut jejak langkah Tajol Rosli yang mengiktiraf Sivakumar sebagai Speaker yang sah.

Sumber : http://misabah.blogspot.com/
JEBAT_BERANI : APA PUN ALASAN DATO SERI TAJOL ROSLI BERTINDAK DEMIKIAN BUKANLAH SATU PERSOALAN YANG BESAR..APA YANG JELAS DI SINI ADALAH PENGIKTIRAFAN DATO SERI TAJOL ROSLI TERHADAP SPEAKER YANG SAH IAITU YB SIVAKUMAR DAN BUKANNYA GANESAN..NYATA TAJOL ROSLI TIDAK SANGGUP LAGI BARANGKALI BERSENGKONGKOL DENGAN PUAK-PUAK UM-NO/BE-END PERAK MERAMPAS DAN MEROMPAK 'KERAJAAN RAKYAT'...

DAN APAKAH TINDAKAN TAJOL ROSLI INI AKAN DIIKUTI LAIN-LAIN YB UM-NO/BE-END YANG TIDAK BERPUAS HATI DENGAN PEMERINTAHAN KUNDETA ZAMBRY??!!DAN APAKAH MEREKA JUGA BERANI BERTINDAK SEPERTI TAJOL ROSLI MENGIKTIRAF SIVAKUMAR??HAMBA YAKIN JIKA YB-YB INI SEMUA MEMPUNYAI PRINSIP DAN JATI DIRI YANG KUAT PASTI MEREKA SEMUA AKAN ENGIKUTI JEJAK TAJOL ROSLI..

UM-NO/BE-END PERAK BUKAN SAHAJA MEROMPAK 'KERAJAAN RAKYAT' MALAH MEREKA JUGA MENAFIKAN HAK DAN KEDUDUKAN YB SIVAKUMAR SEBAGAI SPEAKER DUN PERAK YANG SAH..MEREKA TELAH MERAMPAS DAN MEROMPAK KEDUDUKAN YB SIVAKUMAR DALAM SATU RAMPASAN YANG TIDAK BERTAMADUN DI DALAM SIDANG DUN PERAK TIDAK LAMA DULU..RAMPASAN INI MENUNJUKKAN BERTAPA UM-NO/BE-END TIDAK MENGHORMATI UNDANG-UNDANG DAN PERATURAN DUN PERAK...NAMUN TINDAKAN MEREKA TELAH 'DIHALALKAN' OLEH 'MAHA-KAMAH' YANG SEMEMANGNYA TELAH MENJADI KUDA TUNGGANGAN MEREKA SEKIAN LAMA..

DIHARAPKAN TINDAKAN TAJOL ROSLI MENGIKTIRAF SURAT PANGGILAN MUSYUARAT SIVAKUMAR SEBAGAI PERMULAAN UNTUK MENGEMBALIKAN SEMULA 'KERAJAAN RAKYAT' YANG TELAH DIROMPAK UM-NO/BE-END SELAMA INI...SEMOGA KEADILAN DAN HAK RAKYAT DIKEMBALIKAN SEMULA KEPADA PEMERINTAH YANG BERHAK DAN DIPILIH OLEH RAKYAT..

No comments:

Post a Comment