WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Sunday, May 2, 2010

UGUT TOK GURU : LAPORAN POLIS SUDAH DIBUAT...TINGGAL LAGI MAHUKAH POLIS MENYIASAT?KUALA LUMPUR, 1 Mei: Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat, Nasrudin Hassan menggesa pihak polis menyiasat ugutan bunuh terhadap Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat oleh seorang pemilik akaun Facebook, Mohd Safuan Hilmi.

Nasrudin yang membaca kenyataan berbaur ugutan itu pada 30 April 2010 meminta supaya kes tersebut ditangani secara berkesan bagi mengelakkan budaya mengugut yang mengancam keselamatan orang lain berleluasa.

"Saya juga meminta supaya pergerakan Pemuda Umno menafikan bahawa Mohd Safuan ini adalah ahli mereka," kata beliau merujuk pendirian politik Mohd Safuan di dalam profil Facebooknya.

Dalam profil tersebut juga turut menyatakan bahawa Safuan bekerja di Syarikat Prasarana Berhad.

Nasrudin turut menyatakan bahawa Facebook Safuan Hilmi telah di tutup selepas perkara itu menjadi perbincangan orang ramai di laman web sosial tersebut.

"Perkara ini jelas bertentangan dengan norma masyarakat dan adat ketimuran orang Melayu.

"Saya juga menyeru kepada semua pihak supaya mengamalkan politik sihat dan mengelakkan budaya ugut dan kekerasan antara sesama kita," tambahnya yang membuat laporan di Balai Polis Chot Kit, di sini tengah hari tadi.

Turut hadir bersama ialah timbalannya, Azman Shapawi Abdul Rani dan Kamaruzaman Mohamad.

Sementara itu, Nasrudin dipanggil untuk memberi keterangan berhubung perkara itu di Balai Polis Dang Wangi pada jam 3.00 petang ini.

Sumber : Harakah Daily
JEBAT_BERANI : LAPORAN POLIS SUDAH DILAKUKAN DAN KETUA PEMUDA PAS PUSAT JUGA TELAH DIPANGGIL MEMBERI KETERANGAN...KINI HANYA TINGGAL TINDAKKAN POLIS MEMANGGIL"SICELAKA" YANG MENGUGUT TOK GURU NIK AZIZ SAHAJA PULA MEMBERI KETERANGAN...KITA LIHAT SEJAUH MANA PIHAK POLIS AKAN BERLAKU ADIL DALA MENJALANKAN SIASATAN INI...JANGAN SAMPAI RAKYAT HILANG KEPERCAYAAN KEPADA PIHAK POLIS DAN MENGAMBIL TINDAKKAN SENDIRI SUDAHLAH....

No comments:

Post a Comment