WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Wednesday, May 26, 2010

GADAI TANAH KEPADA SINGAPURA : NAJIB ALTANTUYA DIKUTUK BLOGGER UMNO

(Inikah manusia yang ingin kita harapkan menjaga negara?!)


JEBAT-BERANI : TINDAKAN P-END NAJIB ALTANTUYA 'MENGADAIKAN' TANAH YANG DIMILIKI OLEH KERETAPI TANAH MELAYU DI TANJUNG PAGAR KEPADA SINGAPURA SUNGGUH MENGECEWAKAN RAKYAT MALAYSIA..IANYA SEOLAH-OLAH P-END NAJIB ALTANTUYA TELAH 'MENGADAI' MARUAH NEGARA KEPADA NEGARA JIRAN KITA INI..

APAKAH RASIONAL BELIAU BERBUAT DEMIKIAN??APAKAH ADA KEUNTUNGAN 'TERSEMBUNYI' YANG DIPEROLEHINYA SEHINGGA BELIAU SANGGUP MENYERAHKAN 'HARTA' NEGARA KEPADA SINGAPURA??BEGINIKAH CARA BELIAU MENJAGA NEGARA YANG TELAH DIAMANAHKAN RAKYAT KEPADANYA??

PERBUATAN P-END NAJIB ALTANTUYA INI BUKAN SAHAJA DIKUTUK OLEH BLOGGER PAKATAN RAKYAT,MALAH BLOGGER PRO KERAJAAN JUGA TURUT SAMA MENGUTUK TINDAKAN 'BODOH' P-END NAJIB ALTANTUYA INI...JELAS SEKALI SUKAR BAGI RAKYAT MALAYSIA TAK KIRALAH APA FAHAMAN POLITIK UNTUK MENERIMA TINDAKAN P-END NAJIB ALTANTUYA MENYERAHKAN TANAH KERETAPI TANAH MELAYU KEPADA SINGAPURA....

BERIKUT ADALAH BLOGGER PRO KERAJAAN YANG TURUT MENGUTUK TINDAKAN 'BODOH' NAJIB ALTANTUYA INI...


BLOGGER 1 : http://khairulryezal.blogspot.com/2010/05/apa-lagi-malaysia-hendak-berikan-kepada.html

Monolog III:

Apa lagi yang boleh diberikan Malaysia, akan berikan. Ya, Malaysia memang sebuah negara yang berbudi bahasa. Hak sendiripun hendak "digadaikan" kepada negara asing. Terbaru, 24 Mei 2010, Kerajaan Malaysia dengan bermurah hati telah menyerahkan hakmilik dan maruah negara kepada negara jiran, Singapura. Hari ini, Perdana Menteri, DS Najib Tun Razak telah menyerahkan kedaulatan dan hakmilik tanah yang dimiliki oleh Keretapi Tanah Melayu yang dimiliki oleh Kerajaan Malaysia di Tanjung Pagar kepada Singapura.

'Gula-gula' apakah yang diberikan oleh Kerajaan Singapura sebagai ganjaran menyerahkan tanah landasan keretapi yang telah direbutkan lebih dari dua dekad ini? Kenapakah penyerahan bersejarah ini tidak mendapat liputan besar-besaran di akhbar-akhbar tempatan? Apakah kehilangan harta negara ini tidak mendapat tempat di Malaysia, sedangkan akhbar The Straits Times Singapura menyiarkan sebagai berita utama dan pemimpin serta rakyat Singapura telah berpesta dengan kemenangan ini.

Walaupun kedua-dua Perdana Menteri Lee Hsien Loong dan rakan jirannya DS Najib Razak telah mengumumkan bahawa tanah yang "dirampas" oleh Singapura di Tanjong Pagar, Kranji, Woodlands dan tiga di Bukit Timah akan "digantikan" dengan tanah yang sama nilainya di Marina South dan sekitar Ophir-Rochor, bolehkah rakyat Malaysia percaya dengan Kerajaan yang "baik hati" yang telah menyerahkan hak milik negara kepada kuasa luar. Sejarah telah membuktikannya dan tidak mustahil ianya akan berulang dan berulang.


BLOGGER 2 : http://theflyingkick.blogspot.com/2010/05/besar-kesalahan-najib-kali-ini.html
Walau apa pun alasan, walau apa pun strategi, walau apa pun kebijaksanaan yang cuba ditunjukkan, bahkan walau apa pun faedah yang diperolehi oleh rakyat Malaysia secara langsung atau tidak langsung, Najib Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia Ke-6 telah melakukan kesalahan yang sangat besar kepada SELURUH RAKYAT MALAYSIA dalam tempoh singkat dia menjadi Perdana Menteri Malaysia.

Kesalahan Najib Abdul Razak jauh lebih besar berbanding kesalahan Anwar Ibrahim yang menjemput dan memanggil Zionis yang bertopengkan Bank Dunia dan IMF menguasai dasar kewangan negara pada 1997-98 dulu. Kesalahan Najib Abdul Razak jauh lebih besar berbanding kesalahan Abdullah Badawi membiarkan anak menantu menguasai harta negara, pentadbiran dan pembuat keputusan. Malah Najib Abdul Razak melakukan kesalahan yang jauh lebih besar berbanding Hussein Onn yang tidak ada sebarang daya dan ikhtiar untuk mengeluarkan Malaysia daripada jerutan inflasi 1978-1980.

Najib Abdul Razak telah menyerahkan tanah atau kawasan Malaysia kepada negara lain untuk ditukarkan sebagai barang dagangan! 271 hektar tanah di Singapura diserahkan kepada Kerajaan Keluarga Lee Kuan Yew yang sudah membuat tuntutan semenjak 1965 dengan topeng usahasama syarikat yang hanya akan ditubuhkan menjelang 31 Disember 2010. 271 hektar tanah tersebut akan mula dibangunkan pada 1 Julai 2011.

Ini kerosakan yang sangat besar kepada Malaysia. Seandainya Najib Abdul Razak boleh berkompromi untuk keuntungan korporat dengan menggadaikan sempadan dan asset negara, maka tidak mustahil kemasukan pendana-pendana yang mempunyai proposal lebih menarik berbanding yang ditawarkan oleh Singapura akan menarik minat Najib Abdul Razak.

Selepas menghadiahkan lesen judi kepada syarikat yang pengerusinya memang mencari jalan untuk rapat dengan Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri, Najib hadiahkan pula harta negara kepada negara lain. Alasan yang diberikan, Singapura akan menggantikan tanah seluas 271 hektar dengan tanah di dua kawasan lain, hanyalah mekap dan aksesori untuk menyedapkan telinga rakyat Malaysia, khususnya ahli-ahli UMNO yang sentiasa menyokong dan membenarkan perlakuannya.

Dan semuanya dilakukan secara 'senyap-senyap' dan berusaha disenyapkan sehinggalah maklumat tersebut bocor secara tak sengaja!

Adakah Slogan 1Malaysia yang Najib Abdul Razak ciptakan bermakna, Malaysia tidak ada apa-apa lagi yang ditinggalkan untuk generasi akan datang, melainkan angka satu semata-mata? Segala sembang dan kempen Najib Abdul Razak dan pasukannya selama ini, rupa-rupanya mempunyai matlamat terselindung yang berasaskan kepada keuntungan yang lain.

Nyata harapan tinggi yang diletakkan kepada Najib Abdul Razak, dihampakan dan digelakkan sahaja oleh anak bangsawan Pahang ini. Secebis harapan buat orang Melayu Singapura menerusi pemilikan tanah Malaysia di pulau tersebut, telah dihancurkan oleh Najib Abdul Razak yang melihat pendapatan besar adalah segala-galanya. Kejayaan yang dilihat oleh Najib Abdul Razak ialah menjual setiap kepingan Malaysia atas nama pelaburan.

Mungkin ada baiknya Najib Abdul Razak belajar daripada Gerakan BENDERA di Indonesia yang tidak rela walau seinci tanah negara mereka diambil atau diserahkan, sekalipun mereka akan makan sampah untuk hidup sehari-hari.

Suka atau tidak suka, Najib Abdul Razak dan pasukan penasihatnya serta pasukan yang menyertainya berunding di Singapura untuk penyerahan hak milik Malaysia kepada anak Lee Kuan Yew, adalah PENGKHIANAT DAN PENDERHAKA, sama ada kepada rakyat Malaysia sekarang, mahupun kepada generasi akan datang.

Ini bukan kisah peribadi yang tidak ada kena-mengena dengan negara seperti kisah Altantuya Shiiribu atau kisah gila punggung jantan tetapi mencari jalan menarik orang ramai menyokong kegiatan songsangnya dengan pelbagai manipulasi dan putarbelit, mahupun menggunakan Islam untuk mencari kuasa dengan haram bagimu, halal bagiku... ini kisah menyerahkan negara kepada orang lain!

Anda tanyalah kepada diri anda sendiri sama ada layak atau tidak, Perdana Menteri seperti Najib Abdul Razak dan pasukannya dibiarkan terus menjadi PENJAHANAM di Malaysia?

BLOGGER 3 : http://dinturtle.blogspot.com/2010/05/geram.html

Geram !
NAJIB -ANDA TELAH MENGECEWAKAN ORANG MELAYU !!
YOU FAILED MISERABLY AS OUR LEADER !
UMNO - JIKA TERUS BERDIAM DIRI, ANDA TIDAK MUNGKIN JADI JUARA RAKYAT APATAH LAGI SEBAGAI JUARA MELAYU !

ANDA JUARA TOILET BOWL...
TEMPAT CINA KENCING !

NAJIBowl - Pengkhianat Melayu !

BLOGGER 4 : http://penaminang.blogspot.com/2010/05/sekali-lagi-malaysia-melutut-di-kaki.html

Aku benar-benar tak boleh terima dengan keputusan Perdana Menteri Malaysia Najib Tun Razak yang memutuskan untuk memindahkan Stesen Keretapi Tanah Melayu di Tanjung Pagar, Singapura ke Woodlands Train Checkpoint (WTCP) pada 1 Julai 2011.

Pada pendapat aku tidak ada sebarang masalah kedudukan Stesen Keretapi Tanah Melayu berada di Selatan negara Singapura tersebut kerana selama ini pun, para penumpang yang menaiki Keretapi dari Kuala Lumpur ke Singapura tidak banyak bersungut apabila tiba di Stesen Keretapi Tanjung Pagar.Perdana Menteri Najib Tun Razak seharusnya mengetahui bahawa Stesen Keretapi Tanjung Pagar itu mempunyai nilai sentimentalnya yang tersendiri bukan sahaja kepada pekerja Keretapi Tanah Melayu Berhad, tetapi juga, seluruh warga Malaysia. Ini kerana Stesen Keretapi Tanjong Pagar itu menjadi saksi bahawa Singapura itu pernah menjadi sebahagian dari TANAH MELAYU suatu ketika dahulu.

Ingatlah wahai Perdana Menteriku, Malaysia sudah beberapa kali beralah dengan negara Temasek ini. Dari zaman Tunku Abdul Rahman sehinggalah sekarang, aku tidak melihat sebarang perjanjian yang kita adakan dengan mereka, menyaksikan situasi MENANG-MENANG, sebaliknya KALAH-MENANG, yang mana pihak yang Menang itu adalah SINGAPURA, dan yang Kalah itu ialah MALAYSIA.Perdana Menteri terdahulu Dr. Mahathir Mohamad begitu tidak berkompromi dalam apa jua perjanjian dengan Singapura. Walaupun telah berkali-kali Singapura mengajak Malaysia berunding bagi memindahkan Stesen Keretapi berkenaan, Mahathir tetap dengan pendirian, Stesen Keretapi Tanah Melayu Akan Terus WUJUD DI TANJUNG PAGAR, SINGAPURA!!!!

Kini dengan hanya beberapa tahun dalam Pentadbiran, Najib Razak telah membuat keputusan yang aku rasa SALAH dan bakal memberikan impak kepada pemerintahannya tidak lama lagi. Kepada Najib Razak dan Barisan Nasional, ingin aku nasihatkan, bersedialah KALIAN untuk masuk ke dewan Parlimen sebagai PEMBANGKANG pada Pilihanraya Umum yang akan datang

No comments:

Post a Comment