WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Saturday, April 24, 2010

TOK GURU NIK AZIZ : SERANG PRIBADI CALON PKR PERBUATAN ORANG KEHABISAN MODAL


Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Aziz Nik Mat menyifatkan tindakan menyerang peribadi calon PKR Datuk Zaid Ibrahim sebagai perbuatan "orang yang tidak ada modal" untuk berkempen dalam pilihan raya kecil parlimen Hulu Selangor. Mursyidul am PAS itu menyifatkannya sebagai satu "kerja bodoh dan kebudak-budakan".

"Calon ini (Zaid adalah) calon parti, Kalau Umno ada modal, serang parti lah, jangan serang tubuh (peribadi individu). Ini kerja bodoh, ini kerja budak-budak.

"Ini calon parti. Parti A dan Parti B. Parti A lawan Parti B. Parti B lawan parti A. Jangan serang peribadi.

"Macam budak budak kecil lah, kalau dia boleh bertumbuk, dia bertumbuk. Kalau tak boleh bertumbuk, dia jebeh (menjelir lidah), dia meludah. Itu semata-mata nak lepas geram, tanda dia tak boleh jawab," katanya sambil menjelir lidahnya sedikit menyebabkan kira-kira 50 wartawan termasuk hadirin ketawa.

Nik Aziz yang juga mursyidul am PAS berkata demikian bagi menjawab soalan pemberita berhubung perbuatan menyerang peribadi Zaid yang didakwa seorang peminum arak tegar dan berjudi, dalam kempen pilihan raya.

"Ini satu perkara yg memalukan. Memalukan politik Malaysia," katanya di Kuala Kubu Baharu malam ini.

Turut hadir dalam sidang media itu ialah Zaid, Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, pemimpin DAP Lim Kit Siangdan naib presiden PKR Azmin Ali.

Dalam sidang media yang sama juga, Nik Aziz turut menempelak Jabatan Agama Islam (JAIS) yang melarang pemimpin politik berceramah di masjid untuk kepentingan politik.

"Siapa ajar tak boleh cakap politik dalam masjid. Allah memerintah manusia dengan keadilan. Keadilan ada urusan politik, dibaca dalam al-Quran, dalam masjid," katanya sambil membaca sepotong ayat al-Quran.

"Allahu Akbar, kita azan, ini politik. Mengajak orang ramai pergi ke masjid, ini politik... Ini kerja-kerja saki baki ajaran penjajah barat yang mengasingkan ajaran agama dan politik... Ini adalah ajaran karut yang ditinggalkan oleh Inggeris yang diterima oleh manusia Muslim. (Saya) rasa dukacita," katanya.

Dalam sidang media yang sama, Zaid yang juga bekas menteri kabinet menjelaskan bahawa beliau amat menghormati kealiman dan ketinggian ilmuan menteri besar Kelantan itu.

Menurutnya, beliau amat terharu apabila Nik Aziz menelefonnya sebanyak dua kali dari Mekah, memintanya bersabar ketika berdepan dengan serangan peribadi terhadapnya di Hulu Selangor.

Sumber : Malaysiakini

JEBAT_BERANI : PUAK2 BE-END NAMPAK SANGAT TELAH KETANDUSAN MODAL BAGI MEMENANGI HATI PENGUNDI DI HULU SELANGOR SEHINGGA TERPAKSA MENGGUNAKKAN TAKTIK KOTOR MEMBURUKKAN CALON PAKATAN RAKYAT..YANG SANGAT MENGHAIRANKAN HAMBA IALAH CALON YANG MEREKA BURUKKAN INI ADALAH ORANG YANG PERNAH MEREKA BERI KEPERCAYAAN MENJADI CALON MEREKA DAN JUGA PERNAH DILANTIK PUAK2 BE-END INI SEBAGAI TIMBALAN MENTERI...

APAKAH KETIKA DATO ZAID IBRAHIM BERSAMA PUAK2 BE-END INI MEREKA TIDAK SEDAR ATAU TIDAK MENGETAHUI KESALAHAN YANG DILAKUKAN OLEH DATO ZAID INI...APAKAH MEREKA HANYA MULA MENYEDARI KESALAHAN YANG DILAKUKAN DATO ZAID SETELAH BELIAU INSAF DAN MENINGGALKAN PUAK2 BE-END...APAKAH MANUSIA YANG TELAH INSAF DAN CUBA MEMBETULKAN KESILAPANNYA HARUS KITA UNGKIT KEBALI KESALAHAN LAMPAUNYA...??INIKAH BUDAYA PUAK2 BE-END?MENGHALALKAN SESUATU PERBUATAN SALAH ITU SELAGI YANG MELAKUKKAN KESALAHAN ITU BERSAMA MEREKA...

SEMOGA PENGUNDI DI HULU SELANGOR DAPAT MENILAI SEMUA INI DENGAN FIKIRAN YANG MATANG..JANGAN BIARKAN DIRI DIPERKOTAK KATIKKAN HANYA UNTUK PUAK2 BE-END YANG PANDAI MENABUR BAKTI APABILA MEREKA MEMERLUKAN UNDI RAKYAT...JANGAN KITA MENGADAIKAN MASA DEPAN GENERASI PELAPIS KITA HANYA KERANA TERMAKAN BUDI(RASUAH) PUAK2 BE-END YANG HANYA MENGENALI RAKYAT APABILA TIBA MUSIM MENGUNDI....SEMOGA ALLAH MEMBERI PERTUNJUK KEPADA PENGUNDI HULU SELANGOR DALAM MEMILIH CALON YANG TERBAIK BUAT MEREKA...AMIN

No comments:

Post a Comment