WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Friday, April 2, 2010

CRAZY FROG NAIK ANGIN!!!!


Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) Datuk Ibrahim Ali berang dan mengutarakan kata-kata kesat ketika diajukan soalan berhubung Dasar Ekonomi Baru (DEB) dalam wawancaranya dengan Al Jazeera.Klip video itu disiarkan dalam rangkaian perkongsian video Youtube.

Dalam laporan itu, wartawan Al Jazeera mengajukan soalan berhubung DEB yang didakwa bersifat perkauman.Sebaik mendengar dakwaan itu, Ibrahim terus berang dan berkata berulang kali berkata: "Jika bangsa-bangsa asing ini mendakwa mereka rakyat kelas kedua, 'don't talk s**t! Don't talk s**t!' Saya ulang untuk kali ketiga, 'don't talk s**t!”

Suara Ibrahim ketika kata-kata kesat itu diluahkan telah disunting oleh Al Jazeera kerana dianggap tidak bersesuaian untuk tontonan."Kami bangsa Melayu telah banyak maafkan mereka, malah kami juga berkorban kepentingan kami," kata Ibrahim lagi.

Rencana Al Jazeera itu melaporkan ramai rakyat Malaysia berpendidikan tinggi meninggalkan negara ini kerana dasar-dasar diskriminasi melaui DEB.Antara yang dipaparkan ialah Shirlene Ong yang telah menetap selama enam tahun di Hong Kong.“Saya tidak akan pulang ke Malaysia dalam masa terdekat ini. Apa yang mungkin membuat saya menukar pendirian ialah apabila semua rakyat Malaysia dilayan secara saksama," katanya.

Turut diwawancara dalam laporan itu ialah penganalis politik Malaysia, Farish Noor yang mendakwa kebebasan akademik tidak wujud di Malaysia dan kini menjadi pensyarah di Singapura.Menurut video terbitan Al Jazeera itu, DEB yang diperkenalkan oleh ayahanda Najib, Tun Abd Razak Hussein dan adalah bersesuaian bagi beliau menanggalkan dasar-dasar diskriminasi berkenaan.

Sumber : Malaysiakini

JEBAT_BERANI : MARAH SUNGGUH NAMPAKNYE PRESIDEN PERKOSA NIH..OPSSS!!PERKASA BUKAN PERKOSA..KAN NANTI MAKIN BERTAMBAH HANGIN PLAK KATAK PLASTIK NIE...NANTI MAUNYE BANJIR MALAYSIA KALAU KATAK PLASTIK NIE MENGAMUK....HAHAHAHAHA

NAMPAKNYE BERSUNGGUH-SUNGGUH SIKATAK PLASTIK NIE MEMPERJUANGANKAN PERJUANGAN ASSOBIYAH...APAKAH BELIAU LUPA DAN TIDAK SEDAR BAHAWA MALAYSIA INI DIHUNI PELBAGAI KAUM YANG SAMA-SAMA MEMBANGUNKAN DAN MEMAJUKAN NEGARA INI..APAKAH SIKATAK PLASTIK INI MAHU MENAFIKAN SUMBANGAN YANG DIBERIKAN OLEH LAIN-LAIN KAUM??

TIDAK SALAH MEMPERJUANGKAN HAK ORANG MELAYU..TAPI JANGAN PULA SAMPAI KITA MENAFIKAN HAK KAUM LAIN UNTUK SAMA-SAMA MENIKMATI KEMAKMURAN BUMI MALAYSIA..HAMBA SEBAGAI KAUM MELAYU JUGA TIDAK BERSETUJU JIKA KITA MENAFIKAN HAK KAUM LAIN UNTUK SAMA-SAMA MENIKMATI APA YANG ADA DALAM NEGARA INI..

DAN APA YANG LEBIH UTAMA IALAH ISLAM SENDIRI SANGAT-SANGAT MEMBENCI SIKAP ASSOBIYAH INI...MALAH NABI MUHAMMAD S.A.W TIDAK MENGAKU UMAT TERHADAP MEREKA YANG MEMPERJUANGKAN ASSOBIYAH INI..SEPATUTNYA SIKATAK PLASTIK INI BERJUANG MENDAULATKAN ISLAM BUKANNYA MEMPERJUANGKAN SIKAP PERKAUMAN SEPERTI YANG BELIAU SERING LAKUKAN...

No comments:

Post a Comment