WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Thursday, April 29, 2010

EZAM KOTAK : DULU LAIN SEKARANG LAIN.........


(Dulu lain sekarang lain..dahulu hero sekarang baruaaaaa)

Bekas ketua pemuda Parti Keadilan Rakyat (PKR), Ezam Mohd Nor adalah antara empat orang yang akan dilantik sebagai Senator.

Menurut The Star Online, mereka yang lain termasuk timbalan presiden MIC Datuk G Palanivel, pengerusi eksekutif firma Rahim and Co, Datuk Abdul Rahim Abdul Rahman dan ketua Wanita Umno Pagoh, Noriah Mahat.

Mereka akan mengangkat sumpah jawatan di hadapan presiden Senat, Tan Sri Abu Zahar Ujang di Dewan Negara, Isnin depan.

Ezam (kiri) juga adalah bekas setiausaha politik Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang terkenal kerana pernah mengakui mempunyai enam kotak yang dikatakan mengandungi dokumen mengenai salah laku pemimpin kerajaan.

Dia bagaimanapun kemudian menafikan perkara itu sebaliknya mendakwa kotak itu suatu pembohongan dan dijaja sebagai modal politik sejak 1999 selepas Anwar dipecat daripada Umno dan kerajaan.

Selepas meninggalkan PKR dan menyertai Umno, Ezam berkata dia bukan saja dikutuk kerana meninggalkan perjuangan mereka tetapi juga digelar ahli parti itu sebagai "Ezam Kotak".

Sumber : Malaysiakini

JEBAT_BERANI : APABILA SESEORANG MANUSIA ITU MELETAKKAN SESUATU KEPENTING DALAM PERJUANGANNYA MAKA JADILAH DIA SEUMPAMA "EZAM KOTAK" INI...EZAM YANG DULUNYA LANTANG MEMPERJUANGKAN DATO SERI ANWAR IBRAHIM DAN BELIAU JUGA CUKUP LANTANG MENGUTUK DAN MENCERCA UM-NO/BE-END KINI MELAKUKAN PERKARA YANG SEBALIKNYA PULA..

MENGAPAKAH "EZAM KOTAK" INI MULA BERPALING TADAH??APAKAH BELIAU GAGAL MENCAPAI AGENDA POLITIKNYA KETIKA BERSAMA PKR?APAKAH BENAR DAKWAAN BELIAU BAHAWA BELIAU MENINGGALKAN PKR KERANA PARTI ITU TIDAK LAGI BERADA DALAM LANDASAN PERJUANGAN YANG BETUL??DAN APAKAH YANG MEMBUATKAN BELIAU YAKIN BAHAWA UM-NO/BE-END TELAH KEMBALI BERADA PADA LANDASAN PERJUANGAN YANG BENAR SEHINGGA MENYEBABKAN BELIAU KEMBALI MENYERTAI UM-NO/BE-END???

PADA HAMBA HANYA SATU SEBAB MENGAPA "EZAM KOTAK" KEMBALI "RUJUK" KEPADA UM-NO/BE-END...PANGKAT DAN KEBENDAAN MENJADI SEBAB UTAMA BELIAU KEPADA "RUJUK" KEPADA UM-NO/BE-END...SUATU YANG GAGAL BELIAU PEROLEHI KETIKA BERSAMA PKR/PR SEBELUM INI...DAKWAAN BELIAU BAHAWA PKR SUDAH TERKELUAR DARI LANDASAN PERJUANGAN HANYA ALASAN BELIAU SEMATA-MATA BAGI "MENGHALALKAN" PERBUATAN BELIAU KEMBALI KEPADA UM-NO/BE-END...

PERLANTIKKAN BELIAU SEBAGAI SENATOR JELAS MENUNJUKKAN BAHAWA TINDAKKAN BELIAU MENINGGALKAN PKR SEBELUM INI BUKAN DISEBABKAN OLEH APA YANG BELIAU DAKWA SEBALIKNYA SEPERTI SUDAH ADA JANJI YANG DIMENTERAI AGAR BELIAU MENINGGALKAN PKR...SAMAADA APA YANG HAMBA DAKWA INI BENAR ATAU TIDAK,RAKYAT MALAYSIA BOLEH MENILAINYA SENDIRI...DARI UM-NO "EZAM KOTAK" MENGERAKKAN PKR DAN KEMUDIANNYA KEMBALI RUJUK SEMULA DENGAN UM-NO...RENUNG2KAN LA.....

No comments:

Post a Comment