WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Wednesday, July 25, 2012

SKANDAL KGT : POLIS TUTUP KES,BLOGGER UMNO MERAUNG KEHAMPAAN


KOTA BHARU - Polis Kelantan mengesahkan tiada unsur jenayah komersial yang dikaitkan dalam isu penyelewengan Kelantan Golden Trade Sdn Bhd (KGT).

Ketua Polis Negeri, Datuk Jalaluddin Abdul Rahman berkata, pihaknya telah menjalankan siasatan terhadap empat laporan polis yang mendakwa KGT terlibat dengan penyelewengan.

“Kita sudah menjalankan siasatan terhadap empat laporan polis yang dibuat berhubung skandal KGT ini dan hasil siasatan mendapati tiada unsur penyelewengan dan tiada unsur jenayah komersial. Sehubungan itu, polis menutup kes ini,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Sebelum ini, akhbar tempatan mendedahkan skandal KGT yang dikatakan membabitkan penyalahgunaan kuasa oleh pegawai kanan syarikat berkenaan.

Pada 6 Julai lalu, gabungan Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) Kelantan dan seorang penulis blog membuat empat laporan polis di Balai Polis Kota Bharu berhubung dakwaan wujudnya skandal dalam KGT.

Sebelum ini, terdapat tiga laporan polis dibuat berhubung dakwaan salah laku seorang pegawai kanan KGT dan laporan tersebut telah diserahkan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk siasatan lanjut.

Tindakan tersebut dibuat setelah pihak polis mengkaji ke semua fakta dalam ketiga-tiga laporan berkenaan.

Sumber : SINAR HARIAN

Jebat Berani :Akhirnya cuban blogger2 'upahan' UMNO/BN untuk memburukkan kerajaan PAS Kelantan gagal dengan pengesahan pihak polis bahawa  tiada unsur jenayah komersial yang dikaitkan dalam isu penyelewengan Kelantan Golden Trade Sdn Bhd (KGT).

Ternyata bahawa dakwaan ini hanya berniat 'jahat' bagi mencemarkan imej kerajaan PAS Kelantan bagi memberi gambaran kepada rakyat Malaysia bahawa kerajaan PAS Kelantan juga terbabit dengan penyelewengan dan tidak telus dalam mengendalikan amanah rakyat.

Strategi mereka memburukkan kerajaan PAS Kelantan ini adalah untuk mempengaruhi para pengundi menjelang PRU13 nanti.UMNO/BN telah ketandusan idea dalam meraih sokongan rakyat yang dilihat semakin condong kepada Pakatan Rakyat sejak akhir2 ini.Justeru itu mereka mengarahkan blogger2 'upahan' ini untuk merancang pelbagai fitnah demi menjatuhkan imej Pakatan Rakyat.

Akan tetapi mereka lupa..Rakyat tidak akan tertipu selamanya..Dan kebenaran tidak akan dapat disembunyikan lagi.Kini dengan adanya media alternatif rakyat sudah boleh membuat penilaian sendiri yang mana satu benar dan yang mana satu tidak.Rakyat hari ini dilihat semakin berani untuk melakukan perubahan bagi menolak kepimpinan yang tidak menjalankan tanggungjawab sebagaimana yang diamanahkan.

No comments:

Post a Comment