WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Monday, July 9, 2012

ABBY ABADI-JADI BUALAN ANAK MUDA DI FACEBOOK


KUALA LUMPUR: Kata-kata pelakon Abby Abadi atau nama sebenarnya Arbaiyah binti Abdul Manan yang tidak takut lagi menyokong parti pembangkang kini menjadi hiasan Facebook anak-anak muda Malaysia.

Kata-katanya disebarkan merata-rata dan memberikan ispirasi kepada pelbagai pihak dalam menuntut hak mereka. Kata-kata Abby bahawa dia tidak takut lagi sokong parti pembangkang setelah mendapat hidayah Allah dikongsi (share) oleh 467 pengguna facebook dan disukai (like) oleh 1,952 pengguna. 248 pengguna pula membuat komen sehingga kini selepas mula dibuat naik ke facebook semalam.

"Dulu saya takut kalau sokong parti pembangkang. Tak dapat masuk Ttelevision. Tapi bila dapat hidayah Allah, saya tak takut pada sesiapa. "Saya tak tau dari mana dapat keberanian tu, tak masuk television pun tak per. Dah lama sangat dah saya kat television tu. Banyak dah dosa dalam tu," kata Abby Abadi pelakun yang popular dengan filem dan drama TV Gerak Khas.

Abby kini bergerak dari satu pentas ceramah ke satu pentas di seluruh negara Semasa ke Kelantan, beliau turut mengunjungi Menteri Besar, Tuan Guru Datuk Nik Aziz. Ucapan beliau yang mahu mencari seorang 'ustaz' untuk membimbingnya telah menimbulkan pelbagai reaksi negatif dan positif.

Pendek kata, Abby telah banyak bergerak dari pentas ke pentas ceramah. Sebahagian aktivis Pakatan tidak senang dengannya kerana orang semacam Abby tidak sepatutnya menghabiskan masa dengan ceramah sahaja.Ini kerana, bakat sebenar mereka bukannya berceramah tetapi aktiviti seni yang sudah sebati dengan mereka sebelum ini. Antara yang menyuarakan rasa tidak senang itu adalah kartunis Zunar.

Zunar sudah tentu faham dengan apa yang berlaku kerana sebelum ini beliau yang sepatutnya aktif sebagai kartunis juga pernah terseleweng sekejap apabila beliau menjadi Ketua Pengarang Akhbar PKR, Suara Keadilan. Kini Zunar memperkuatkan kembali bidangnya iaitu kartunis dan berjaya membuat pameran solo ke seluruh dunia termasuk London.(harakahdaily)

Jebat Berani : Lepas sorang sorang...Awat mereka nie tak sayang karier mereka ke??!!..Awat mereka tak takut ke nanti kena boikot dengan media 'tali barut' UMNO/BN..Mereka tak tahu ke UMNO/BN yang memberikan rezeki pada ummat manusia??!!..

Hahaha dan yang paling kelakor adalah seorang Ustazah 'bertauliah' pi bising plak bila artis2 ini berubah dan menyokong Pakatan Rakyat...Adoi Ustazah 'bertauliah' weiii..Apalah hang dok merepek 'kalau Ustaz jadi rocker takpe la nie rocker jadi ustaz'....Ko nie ustazah ke apa??

Bukan ke Rasulullah S.A.W pernah bersabda:-

بَلِّغُوا عَنِّى وَلَوْ آيَةً

Maksudnya : “Sampaikan dari ku walaupun sepotong ayat."

So apakah ilmu ilmu Allah ini hanya layak disampaikan oleh para Ustaz dan Ustazah yang bertauliah sahaja??.Kasihan sungguh aku dengan Ustazah 'bertauliah' ini..Kerna UMNO/BN beliau sanggup mengadaikan agamanya sendiri..Orang berubah kearah kebaikan ko perlekehkan...Yang ko bulu kening makin nipis apa cite??!!

Apa pon aku ucapkan tahniah kepada Abby Abda dan artis2 lain yang melakukan penghijrahan ini..Pedulikan mereka2 yang tidak senang dengan perubahan anda..Yang penting Allah meredhai mu..Insyaallah

No comments:

Post a Comment