WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Wednesday, October 21, 2009

NIZAR VS ZAMBRY:KATAK OH KATAK

Ahli Parlimen Bebas dari Pasir Mas Datuk Ibrahim Ali hari ini berkata kerjasamanya dengan PAS yang terjalin sewaktu pertanding atas tiket parti itu, dalam pilihanraya umum lalu, sudah berakhir.Ibrahim juga membuat pengakuan bahawa beliau kini lebih cenderung untuk menyokong kepimpinan BN.

"Saya adalah ahli Parlimen Bebas dan bersedia bekerjasama dengan mana-mana pihak tetapi kecenderungan saya sekarang ini ialah menyokong Umno iaitu kepimpinan kerajaan sekarang sebab saya tengok sudah ada tanda-tanda positif yang cukup baik," katanya kepada pemberita di lobi Parlimen hari ini.

Bagaimanapun, kata Ibrahim, buat masa ini belum ada keperluan baginya menyertai Umno walaupun beliau melihat parti itu semakin kukuh di bawah kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak dan timbalannya Tan Sri Muhyiddin Yassin.

"Saya membuat pendirian ini juga sebab saya tidak mahu nanti dituduh menyertai Umno kerana Umno sudah mula bertambah kuat, kerana ada kepentingan diri atau kepentingan peribadi dan seumpamanya."Saya juga perlu menjaga integriti dan kredibiliti saya sebagai pemimpin Pertubuhan Peribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) iaitu sebuah badan bukan kerajaan dan perlu kekal sebagai anggota Bebas yang tidak mewakili mana-mana parti politik," katanya.

Semalam, Muhyiddin berkata Umno tidak menyekat mana-mana pihak untuk kembali ke pangkuan Umno termasuk Ibrahim sekiranya ingin menyertai semula parti yang ditunjangi orang Melayu itu.Ibrahim berkata beliau gembira melihat Umno sekarang yang sudah menjadi betul-betul terbuka dan boleh ditegur dan dikritik.

"Berbeza pula dengan Pas, bila saya memberi teguran, pandangan dan kritikan nampaknya mereka tidak boleh terima sehingga mendesak saya supaya meletak jawatan dan mengatakan saya tidak mengenang budi," katanya. - Bernama

DAH MEMANG DASAR 'KATAK' TAKDE MARUAH..BILA LOMPAT KE SINI DIE KATA PUAK YANG BELAH SANA TAK ELOK DAN MACAM-MACAM LA..TAPI BILA LOMPAT KE SANA PULAK DIE KATA PUAK BELAH SINI PULAK TAK ELOK DAN MACAM-MACAM...PADA HAMBA ORANG MACAM NIE MEMANG TAK BOLEH DIBUAT KIRA DAH...TAPI TAK TAHU LA HAMBA KALAU MASIH ADA ORANG YANG MINAT NGAN 'KATAK' NIE...

TAPI HANBA RASA UM-NO MEMANG DAH TERDESAK UNTUK TERIMA 'KATAK' NIE...JENIS ORANG YANG TAK TAHU KENANG JASA NIE HANYA AKAN MENJADI KUDIS PADA MANA-MANA PARTI YANG MENERIMANYA...

No comments:

Post a Comment