WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Thursday, October 29, 2009

NAJIB ALTANTUYA:PENDEDAHAN SIASATAN SPRM TERHADAP AHLI POLITIKSPRM dedah siasatan terhadap ahli politik
53 terbabit rasuah Januari hingga 30 September

PUTRAJAYA-Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia(SPRM) mendedahkan menyiasat 53 ahli politik dari pelbagai parti politik yang terlibat dengan gejala rasuah bermula Januari hingga 30 September tahun ini.

Timbalan Ketua Pesuruhjayanya,Datuk Abu Kassim Mohamed berkata,daripada jumlah itu,seramai 36 orang terdiri daripada anggota Barisan Nasional(BN), manakala 17 lagi terdiri daripada Pakatan Rakyat.

"Dari jumlah itu,lapan orang sudah dituduh atas kesalahan rasuah dan kesemua mereka merupakan anggota BN.

"Kita tidak menjalankan siasatan secara terpilih dan akan menyiasat jika terdapat unsur jenayah yang dilaporkan tidak mengira parti politik,"katanya.

Abu Kassim berkata,selain lapan ahli politik berkenaan,turut dituduh di mahkamah ialah 64 kakitangan sektor awam termasuk seorang pegawai dari peringkat pengurusan tertinggi,kakitangan pengurusan dan profesional(18) dan kakitangan sokongan (46).

"Selain itu,seramai 56 kakitangan swasta turut dituduh kerana terlibat dengan jenayah rasuah dan SPRM turut memandang serius gejala rasuah dalam kalangan kakitangan swasta berikutan ia juga boleh memberi kesan negatif kepada proses pembangunan negara,"katanya.

Sumber dari:Sinar Harian khamis 29 Oktober 2009


HAMBA RASA SUNGGUH SEDIH MELIHAT MEREKA YANG DIAMANAHKAN OLEH RAKYAT MENGKHIANATI AMANAH TERSEBUT DENGAN MENERIMA RASUAH..DARI APA YANG DIDEDAHKAN OLEH TIMBALAN KETUA PERSURUHJAYA SPRM,NAMPAKNYA JUMLAH AHLI POLITIK BN LEBIH RAMAI YANG DISOAL SIASAT BERBANDING AHLI POLITIK PAKATAN RAKYAT..

MANAKALA DARI JUMALAH MEREKA YANG DISIASAT,8 ORANG SUDAH DITUDUH DI MAHKAMAH DAN KESEMUA MEREKA MERUPAKAN AHLI POLITIK BN.KEAADAAN INI SECARA TIDAK LANGSUNG MEMBERI KREDIT KEPADA PENTADBIRAN PAKATAN RAKYAT YANG MANA MASIH BELUM DIBUKTIKAN TERLIBAT DENGAN RASUAH..

HAMBA UCAPKAN TANIAH KEPADA PENTADBIRAN PAKATAN RAKYAT KERANA MASIH MAMPU MENGEKALKAN IMEJ BERSIH DALAM PENTADBIRAN.TAPI HAMBA AGAK HAIRAN MELIHAT AKAN KESUNGGUHAN SPRM UNTUK MEMBUKTIKAN BAHAWA PENTADBIRAN PAKATAN RAKYAT TERLIBAT DENGAN GEJALA RASUAH INI..

MELIHAT DARIPADAPEKEMBANGAN SEMASA,KESUNGGUHAN SPRM MENYIASAT PAKATAN RAKYAT SANGAT KETARA BERBANDING DENGAN BN..BN YANG SECARA TERANG-TERANGAN MENGAKU DAN MENGHUKUM AHLINYA YANG TERLIBAT DENGAN POLITIK WANG TAPI TIDAK PULA DISOAL SIASAT OLEH SPRM..

HAMBA TIDAK TAHU PULA KALAU DIFENISI RASUAH POLITIK WANG INI TIDAK TERMASUK DALAM PERKARA-PERKARA YANG BOLEH DISIASAT OLEH SPRM..CUMA APA YANG HAMBA FAHAM,POLITIK WANG DAN RASUAH ADALAH PERKARA YANG SAMA DAN IANYA TETAP SALAH DI SISI UNDANG-UNDANG..


HAMBA HARAP SPRM AKAN TERUS MELAKSANAKAN TANGGUNGJAWAPNYA MEMBASMI GEJALA RASUAH INI DENGAN ADIL DAN SAKSAMA...JANGAN SAMPAI PULA MEREKA YANG DIHARAPKAN MEMBASMI GEJALA RASUAH TERLIBAT SAMA DENGAN GEJALA TIDAK BERMORAL INI...

No comments:

Post a Comment