WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Tuesday, August 4, 2009

TAKZIAH BUAT KELUARGA ALLAHYARHAM MOHD HAMDAN


PADA 31 JULAI 2009 LEBIH KURANG JAM 6.30 PAGI ADUN PEMATANG PASIR,MOHD HAMDAN ABDUL RAHMAN DARI PAS TELAH MENINGGAL DUNIA DI INTITUT JANTUNG NEGARA(IJN) KUALA LUMPUR.
ALLAHYARHAM MOHD HAMDAN 60 MENINGGAL DUNIA AKIBAT SAKIT JANTUNG.SEBELUM DARIPADA INI ALLAHYARHAM TELAH MENJALANI PEMBEDAHAN PADA TAHUN 2003 DI HOSPITAL BESAR PULAU PINANG..ALLAHYARHAM TELAH SEMINGGU BERADA DI IJN BAGI MEMDAPATKAN RAWATAN SUSULAN SEBELUM AKHIRNYA GAGAL DISELAMATAKAN.
JENANZAH ALLAHYARHAM MOHD HAMDAN DIBAWA BALIK KE PUSAT KHIMAT DUN YANG PERNAH MENJADI TEMPAT TINGGALNYA SEWAKTU MEMENANGI DUN PERMATANG PASIR SEJAK PULIHANRAYA UMUM KE 10 TAHUN 1999.
ALLAHYARHAM MERUPAKAN ADUN BAGI DUN PERMATANG PASIR.DALAM PILIHANRAYA UMUM YANG LALU,ALLAHYARHAM MOHD HAMDAN TELAH MEMENANGI DUN PERMATANG PASIR DENGAN MEMPEROLEHI UNDI SEBANYAK 11,004 MENEWASKAN CALON BN,AHMAD SAHAR SHUIB DENGAN MAJORITI 5433 UNDI..AHMAD SAHAR MEMPEROLEHI 5571 UNDI..
ALLAHYARHAM MOHD HAMDAN JUGA MERUPAKAN PESURUHJAYA PAS NEGERI SELAMA 11 TAHUN SETELAH PEMERGIAN ALLAHYARHAM TUAN GURU HAJI ZABIDI ALI PADA PENDHUJUNG TAHUN 1980.ALLAHYARHAM MERUPAKAN SEORANG YANG SANGAT BERDEDIKASI DAN MERUPAKAN PERJUANG YANG SANGGUP BERKORBAN APA SAHAJA TERMASUK HARTA BENDA DEMI MEMARTABATKAN ISLAM..
ALLAHYARHAM JUGA PERNAH DIANUGERAHKAN DARJAH SETIA PANGKUAN NEGERI YANG MEMBAWA GELARAN DATO SEMPENA ULANG TAHUN TUAN YANG TERUTAMA DATO SERI UTAMA DR ABDUL RAHMAN ABBAS YANG KE 71..
PEMERGIAN ALLAHYARHAM MOHD HAMDAN INI SECARA TIDAK LANGSUNG MENYEBABKAN BERLAKUNYA SATU LAGI PILIHAN RAYA KECIL..SPR TELAH DIMAKLUMKAN OLEH SPEAKER DUN PULAU PINANG DI ATAS KEKOSONGAN KERUSI DUN PERMATANG PASIR INI..
AKU MEMDOAKAN MUGA-MOGA ROH ALLAHYARHAM MOHD HAMDAN AKAN DICUCURI RAHMAT DAN SEMOGA BELIAU DITEMPATKAN DIKALANGAN ORANG-ORANG YANG BERIMAN..AMIN

No comments:

Post a Comment