WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Friday, August 21, 2009

NAJIB ALTANTUYA:TOK GURU NIK AZIZ V/S JAWATANKUASA MAJLIS FATWA KEBANGSAANKECOH SEKETIKA BILA MANA TUAN GURU NIK AZIZ DIKATAKAN MENGELUARKAN KENYATAAN BAHAWA AHLI UMNO TAK BOLEH MASUK SYURGA....SURATKHABAR DAN STESEN TV TALIBARUT UMNO/BN BEGITU GHAIRAH MELAPORKAN APA YANG DIKATAKAN ADALAH KEYATAAN DARI TOK GURU...


WALAUPUN KENYATAAN ITU SEBENARNYA TELAH DIPUTAR BELITKAN OLEH MEDIA UMNO/BN YANG KITA SEMUA SEDIA MAKLUM AKAN BERBELIT-BELITNYA BERITA YANG SELALU DISAMPAIKAN....PERKARA INI TELAH MENDAPAT PERHATIAN CERDIK PANDAI AGAMA MALAH TELAH DIULAS OLEH JAWATANKUASA MUZAKARAH MAJLIS FATWA KEBANGSAAN..


AKHBAR-AKHBAR TALIBARUT DAN PEMBELIT SEBELUM INI TELAH MELAPORKAN KENYATAAN MAJLIS FATWA KEBANGSAAN SEPERTI BERIKUT:Jawatankuasa Muzakarah Majlis Fatwa Kebangsaan menyifatkan kenyataan terbaru Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, kononnya ajaran Islam yang diamalkan Umno tidak boleh membawa seseorang Muslim ke syurga adalah salah dan menyeleweng daripada ajaran Islam sebenar.


Pengerusinya, Prof Datuk Dr Abdul Shukor Husin, berkata jawatankuasa berkenaan sebenarnya sudah membincangkan isu itu sejak tahun 2000 dan memutuskan ketentuan seseorang Islam masuk syurga atau neraka adalah hak mutlak Allah S.W.T. Katanya, keputusan muzakarah itu juga sudah diperkenankan oleh Majlis Raja-Raja dalam mesyuaratnya ke-188 pada 21 hingga 23 Mac 2001.


AKU TIDAKLAH BERMAKSUD HENDAK MEMPERTIKAIKAN KEBIJAKSANAAN AHLI MAJLIS FATWA INI..CUMA APA YANG AKU SANGAT TERKILAN ADALAH KEGELOJOHAN AHLI MAJLIS FATWA INI..JIKA BENAR MEREKA INGIN MENFATWAKAN KENYATAAN TOK GURU NIK AZIZ,MEREKA SEPATUTNYA MEMANGGIL TOK GURU UNTUK MEMBERI PENJELASAN BERKAITAN DAKWAAN TERSEBUT..


AHLI MAJLIS FATWA SEPATUTNYA BERSIKAP ADIL TERHADAP TOK GURU DENGAN MEMBERI PELUANG KEPADA TOK GURU MENJELASKAN PERKARA SEBENAR DISEBALIK KENYATAANNYA...AHLI MAJLIS FATWA TIDAK BOLEH MENGADILI TOK GURU DENGAN HANYA MEMBACA LAPORAN AKHBAR DAN STESEN TV PEMBELIT...MEREKA HARUS SEDIA MAKLUM BAHAWA DI MUSIM PRK INI PIHAK-PIHAK KAHBAR SENTIASA MENSENSASIKAN BERITA DAN KENYATAAN YANG DIKELUARKAN PR...


TOK GURU NIK AZIZ DALAM KENYATAAN LAIN BERKATA BELIAU SEDIA BERSEMUKA DENGAN JAWATANKUASA MUZAKARAH FATWA KEBANGSAAN BERHUBUNG KENYATAANNYA BAHAWA AJARAN ISLAM YANG DIAMALKAN UMNO TIDAK BOLEH MEMBAWA PENYOKONG PARTI ITU KE SYURGA...


“Saya sedia berjumpa dengan pihak berkenaan untuk menjelaskan perkara sebenar di sebalik kenyataan saya itu bagi mengelakkan kekeliruan yang timbul,” KATANYA KETIKA MENGULAS KEPUTUSAN JAWATANKUASA MUZAKARAH FATWA KEBANGSAAN BAHAWA KENYATAANNYA SEBAGAI SALAH DAN MENYELEWENG DARIPADA AJARAN ISLAM SEBENAR..


TOK GURU NIK AZIZ JUGA BERKATA BAHAWA ULASAN-ULASAN NEGATIF YANG DIKELUARKAN PIHAK TERTENTU TERHADAP KENYATAANNYA BERDASARKAN PETIKAN AKHBAR ADALAH TIDAK ADIL..“Mereka perlu tanya saya di mana salahnya, saya sedia menjelaskan secara berdepan,” katanya kepada pemberita di pejabatnya di Kota Darul Naim di sini hari ini".


TETAPI YANG MENJADI PERSOALAN SEKARANG INI ADAKAH JAWATANKUASA MAJLIS FATWA KEBANGSAAN INI 'BERANI' MEMANGGIL DAN BERSEMUKA DENGAN TOK GURU NIK AZIZ...JANGAN SAMPAI NANTI MASYARAKAT MENGATAKAN BAHAWA JAWATANKUASA MUZAKARAH MAJLIS FATWA KEBANGSAAN INI HANYA BERTINDAK MENGELUARKAN FATWA KERANA ARAHAN DARI PIHAK TERTENTU SUDAH..


MEREKA HARUS INGAT!!MEREKA BERTANGGUNGJAWAP DENGA FATWA YANG DIKELUARKAN..JIKA FATWA ITU PULAK MENYALAHI AJARAN ISLAM MAKA MEREKA BERTANGGUNGJAWAP TERHADAP ALLAH S.W.T... JANGAN PLAK JAWATANKUASA MAJLIS FATWA KEBANGSAAN NAK MENJADI SEPERTI ISA PULAK MENGHUKUM ORANG TANPA PERLU DIBERI PELUANG UNTUK MEMBELA DIRI(HUKUM TANPA BICARA).....

1 comment:

  1. Selamat berpuasa dari ijoks2009,semoga amalan kita tahun ini diterima oleh Allah dan dipanjangkan umur kita agar dapat berpuasa kembali tahun hadapan.Amin..

    ReplyDelete