WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Wednesday, August 5, 2009

PESERTA DEMO GMI DI UPAH:ADA AKAI KA ORANG YANG BUAT STATEMENT NIH??!!

BERAPA DUIT YANG UMNO PERLU UNTUK KUMPULKAN ORAN SEPERTU INI??
MELANGKAH DENGAN GAGAH WALAUPUN TIDAK DIBAYAR SESEN PUN
HANYA KESERONOKKAN BERMAIN AIR WATER CONON MENJADI IMBUHAN
MENHARUNGI DUGAAN DENGAN MENHARAPKAN IMBUHAN DARI YANG MAHA ESA
TAK KIRA TUA MUDA..HADIR MENYATAKAN BANTAHAN BUKAN KERANA DIBAYAR
IMBUHAN DARI FRU BERUPA GAS PEMEDIH MATA
PERLUKAH PR MEMERI IMBUHAN UNTUK HADIR MEMBANTAH ISA

DARI GAMBAR YANG AKU PAPARKAN DI ATAS,AGAK-AGAKNYA BERAPA RATUS RIBU DIPERLUKAN BAGI MEMBIAYAI KOS MENGUPAH PESERTA UNTUK MENGADAKAN DEMONSTRASI MEMBANTAH ISA PADA 1 HB OGOS YANG LALU..

KALAU MELIHAT PADA KEHADIRAN PESERTA DEMO YANG PADA ANGGARAN AKU MENCECAH RATUSAN RIBU ORANG,MAKA JIKA SETIAP ORANG DIUPAH DENGAN BAYARAN SEKURANG KURANGNYA RM 1 MAKA PIHAK PENGANJUR TERPAKSA MENYEDIAKAN DUIT SEBANYAK RM 100 RIBU..DAN JIKALAU BAYARAN UPAH ADALAH RM10 MAKA PIHAK PENGANJUR TERPAKSA MENYEDIAKAN PERUNTUKKAN SEBANYAK RM 1 JUTA..

TAPI DALAM KEADAAN EKONOMI YANG HARGA BARANG SERBA MAHAL INI MANA MUNGKIN SESEORANG ITU SANGGUP MENERIMA UPAH SEBANYAK RM 10..PALING KURANG PUN UPAH BAGI MENGHADIRKAN DIRI DALAM DEMO ANTI ISA INI ADALAH LEBIH DARI RM 100..INI KERANA BAHAYA YANG BAKAL DIHADAPI OLEH PESERTA DEMO INI..DAN KALAULAH JUMALAH BAYARAN UPAH ADALAH RM 100,MAKA PIHAK PENGANJUR TERPAKS MENYEDIAKAN PERUNTUKKAN SEBANYAK RM10 JUTA..

DARIPADA PIHAK PENGANJUR MEMBAZIRKAN DUIT SEBANYAK ITU MENGUPAH PESERTA DEMO,BAIK DUIT ITU DIGUNAKAN MEMPERKUATKAN JENTERA PARTI BAGI MEMENANGI PILIHAN RAYA UMUM AKAN DATANG..SEKALIGUS JIKA BERJAYA MEMENANGINYA MAKA ISA BOLEH DIHAPUSKAN TERUS..JADI SESIAPA PUN PADA PANDANGAN AKU TAK MUNGKIN AKAN MENGATAKAN PESERTA DEMO ANTI ISA DIUPAH..

TAPI NYATA PANDANGAN AKU INI MELESET SAMA SEKALI...RUPANYA ADA LAGI MANUSIA YANG KURANG BIJAK ATAU LEBIH TEPAT AKU KATAKAN BENGONG YANG AMAT-AMAT(MAAP TERKASAR SEDIKIT)..SEORANG MENTERI YANG PADA PANDANGAN AKU ADALAH ORANG YANG BIJAKSANA NYATA TELAH MEMPERLIHATKAN KEBODOHANNYA DENGAN HANYA MENGELUARKAN KENYATAAN MENGATAKAN PESERTA DEMO ISA DIUPAH..

MENTERI PENERANGAN,KOMUNIKASI DAN KEBUDAYAAN,DATUK SERI DR RAIS YATIM DILAPAORKAN BERKATA,''Anak-anak muda yang mengambil bahagian ini secara sinis mengatakan mereka terima upah untuk berarak. Ini agak mengejutkan pihak penganjur kerana mungkin tidak menyangka rahsia mereka akhirnya bocor juga.
''Motif perhimpunan juga mahu mengalih perhatian rakyat terhadap kes mahkamah tertentu dan ini diperoleh daripada maklum balas yang diperoleh ."

DALAM PADA ITU PENGERUSI GERAKAN MANSUHKAN ISA(GMI)SYED IBRAHIM SYED NOH MENGELUARKAN KENYATAAN MENGAKUI PESERTA DEMO ANTI ISA MENDAPAT IMBUHAN.."Ya, memang mereka mendapat imbuhan. Imbuhannya adalah pahala daripada Allah. Mereka mahu menyeru kepada keadilan dan mahu kezaliman dimansuhkan."Semua yang datang atas sebab keprihatinan dan kesedaran yang tinggi untuk menegakkan keadilan dan mencegah kemungkaran, kezaliman,” katanya kepada Malaysiakini.BELIAU MEMINTA PIHAK YANG MENGATAKAN BAHAWA PESERTA DEMO MENDAPAT IMBUHAN AGAR MENGEMUKAKAN BUKTI..

KETUA PENERANGAN PAS IDRIS AHMAD PULA DILAPORKAN BERKATA,peserta demonstrasi ini bukanlah anak yatim yang merempat sehingga hilang jati diri" dan "kezaliman wajib dilawan, orang bacul tidak masuk syurga"."Beliau merasa malu kerana penyokong Umno setiap kali hendak datang berhimpuan mesti dengan upah atau sekurang-kurangnya nasi bungkus."BELIAU DALAM MASA YANG SAMA TURUT MENYINDIR PUAK-PUAK PRO ISA ENGAN BERKATA,"Beliau hendak menyamakan penentang ISA dengan penyokong Umno, yang memang seperti ayam daging. Kalau tidak diberi upah jangan harap untuk datang."Menulis di blog peribadinya, Idris juga menyindir NGO yang pro-Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) tetapi tidak bersedia berhimpun petang Sabtu walaupun memberi ugutan untuk berbuat demikian, Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA)."Kami rakyat yang berjiwa PERKASA bukan PEKASAM," katanya.
UMNO TERSILAP BILA MANA MENYAMAKAN PERJUANGAN PR SAMA SEPERTI MEREKA..WANG RINGGIT TIDAK MENJADI TARUHAN KAMI DALAM MENPERJUANGKAN AGAMA DAN BANGSA..KERANA KAMI BENAR -BENAR SEORANG PEJUANG..YANG HANYA MEMAHAMI NIKMAT PERJUANGAN YANG TIDAK BERASAKAN WANG RINGGIT DAN KEBENDAAN...JANGAN SAMAKAN KAMI DENGAN AHLI UMNO/BN YANG HANYA AKAN MENGHADIRI SESUATU PERHIMPUNAN JIKA DIJANJIKAN BAYARAN..


No comments:

Post a Comment