WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Wednesday, August 26, 2009

NIZAR VS ZAMBRY:AKU SEDIH HUHUHU


"aku sedih huhuhu"


"Saya sedih kerana rakyat di sini menolak pembaharuan yang ingin kita bawa,"kata Rohaizat Othman 38 calon Barisan Nasional yang tewas dalam pilihanraya kecil DUN Permatang Pasir semalam.

Menurut Rohaizat,beliau sedih kerana penduduk Permatang Pasir gagal memahami gagasan yang cuba dibawa kerajaan Barisan Nasional..katanya,status anak emas cuba diberikan kepada kawasan ini jika BN memenanginya ditolak rakyat Permatang Pasir.

"Saya sedia menerima kekalahan ini dengan terbuka.Adat pertandingan dalam sistem demokrasi mesti ada kalah dan menang,"katanya di sidang media di Bilik Gerakan Induk BN di Bukit Merah,di sini malam tadi.

Menurutnya,walaupun tewas,beliau akan meneruskan tugasnya sebagai setiausaha Umno Bahagian Permatang Pauh dan akan bersama kepimpinan bahagian untuk membantu rakyat di kawasan itu.

katanya,pilihan raya kecil kali ini memberikannya pengalaman paling berharga iaitu meyelami isi hati penduduk terutama mengenai kehendak mereka.

MEMBACA ULASAN ROHAIZAT INI MEMBUATKAN AKU TERGELAK SAKAN...KELAKORNYE MENGALAHKAN SKETSA KOMEDI SENARIO...BELIAU MENGATAKKAN RAKYAT MENOLAK PEMBAHARUAN YANG CUBA BELIAU DAN BN BAWAKAN UNTUK RAKYAT PERMATANG PASIR..NIE AKU NAK TANYE SEBETULNYE RAKYAT TOLAK PEMBAHARUAN ATAU RAKYAT SEDANG MELAKUKAN PEMBAHARUAN..???!!!

RAKYAT TIDAK SESEKALI MENOLAK PEMBAHARUAN DAN PEMBANGUNAN...CUMA APA YANG TELAH DITERJEMAHKAN PENGUNDI PERMATANG PASIR ADALAH PENOLAKKAN KEPADA PEMERINTAHAN BN..RAKYAT TELAH HILANG KEPERCAYAAN KEPADA PEMERINTAH BN YANG DILIHAT SEMAKIN MEMINGGIRKAN KEPENTINGAN RAKYAT..MEREKA HANYA TAHU BERJANJI DEN BERKATA MANIS KETIKA MERAIH UNDI SAHAJA,SETELAH BEROLEH APA YANG MEREKA INGINKAN,RAKYAT DILUPAKAN..

PENDUDUK PEREMATANG PASIR BUKANNYA GAGAL MEMAHAMI GAGASAN YANG CUBA DIBAWA KERAJAAN BN,MALAH MEREKA SANGAT MEMAHAMINYA...JANJI ANAK EMAS YANG CUBA DIBERIKAN OLEH KERAJAAN BN KEPADA PENDUDUK SANGAT DIFAHAMI PENDUDUK PERMATANG PASIR...KERANA ITULAH MEREKA MENOLAK CALON BN INI...KERANA MEREKA TAHU APA YANG DIJANJIKAN KEPADA MEREKA ITU SEMUANYA ADALAH BOHONG SEMATA-MATA...

KEPADA ROHAIZAT AKU NASIHATKAN JANGANLAH SEDIH SANGAT...KEKALAHAN BELIAU PADA PRK DUN PERMATANG PASIR INI BUKANLAH DISEBABKAN OLEH BELIAU SEMATA-MATA..PADA AKU JIKA P-END NAJIB SEKALIPUN YANG BERTANDING BELIAU JUGA AKAN BERNASIB MALANG SEPERTI ROHAIZAT...PENOLAKKAN RAKYAT TERHADAP PEMERINTAHAN BN TAK DAPAT DIBENDUNG LAGI...

AKU SANGAT PERCAYA JIKA PILIHAN RAYA UMUM DIADAKAN..BN BUKAN HANYA AKAN KALAH MALAH BERKEMUNGKINAN BESAR AKAN TERKUBUR TERUS TANPA BATU NESAN...JADI NASIHAT AKU JUGA KEPADA KEPIMPINAN BN..SEBELUM DITAMATKAN RIWAYAT PEMERINTAN KAMU,BERKHIMATLAH DENGAN SEBAIK MUNGKIN...SEKURANG-KURANGNYA ADALAH JUGA JASA BAIK KAMU YANG BOLEH DIINGATI RAKYAT....

No comments:

Post a Comment