WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Thursday, January 20, 2011

TOK GURU NIK AZIZ AJAK RAKYAT DUN TENANG TINGGALKAN UM-NO/BE-END


KOTA BHARU, 20 Jan: Mursyidul Am, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, mengajak pengundi Tenang meninggalkan Umno dan BN pada pilihan raya kecil Dun itu 30 Januari ini.

Menurutnya, walaupun Johor adalah kubu Umno, namun tidak bererti perubahan tidak boleh dilakukan demi untuk perjuangan Islam.

Katanya, sewaktu PAS bergabung dengan Umno lagi negeri itu telah kuat dengan parti itu sehinggakan tidak memberi peluang pada calon PAS untuk bertanding sedangkan negeri lain dibenarkan.

Beliau berkata demikian ketika ditemui di pejabatnya kelmarin ketika ketika diminta mengulas pilihan raya kecil Dun berkenaan.

Beliau yang akan turun ke Tenang bagi membantu calon PAS yang mewakili Pakatan Rakyat, Normala Sudirman seterusnya berkata, Saidina Omar yang terkenal dengan berangnya memusuhi Islam akhirnya menerima Islam dengan kehendak Allah.

“Begitu juga Panglima Perang, Khalid Ibni Walid, juga menerima Islam dengan kehendak Allah, jadi tidak mustahil pengundi Dun Tenang akan melakukan perubahan,” ujarnya.

Kerana itu, sambungnya pengundi diminta mengundi calon Pakatan di Tenang dan meninggalkan Umno.

Sehubungan itu, Tuan Guru turut memaklumkan beliau akan berkempen bagi membantu calon PAS yang mewakili Pakatan Rakyat sebaik sahaja selepas penamaan calon.

Menurutnya, beliau akan membawa kebenaran perjuangan Islam sebagaimana yang terkandung dalam al-Quran 30 juzuk.

“Saya akan bawa di sana Islam al-Quran 30 juzuk dan gurunya Rasulullah s.a.w., yang membawa kebenaran itu.

Sumber : Harakahdaily

JEBAT_BERANI : SAMAADA RAKYAT TENANG AKAN MENERIMA 'PERJUANGANI' MENEGAKKAN ISLAM ATAU TERMAKAN 'UMPAN' DARI UM-NO/BE-END HANYA RAKYAT DI DUN TENANG YANG BOLEH BUKTIKANNYA....PAS TIDAK MAMPU DAN TIDAK AKAN MENJANJIKAN 'KEBENDAAN' SEMATA-MATA SEBALIKNYA PAS MENJANJIKAN 'KETENANGAN' YANG DIJANJIKAN OLEH ISLAM APABILA KITA MENERIMANNYA KESELURUHAN...

JIKA MEREKA MENDAKWA BAHAWA DUN TENANG ADALAH KUBU KUAT UM-NO/BE-END ITU SAMA SEKALI TIDAK MENJAMIN KEMENANGAN MEREKA...MOOD RAKYAT YANG TENGAH 'NAIK MINYAK' DENGAN KENAIKAN HARGA PETROL DAN BARANG YANG SEMAKIN TIDAK TERKAWAL KEBELAKANGAN INI...JUSTERU ITU BUKANLAH SESUATU YANG MENGEJUTKAN JIKA RAKYAT DI DUN TENANG 'MEMENANGKAN' CALON DARI PAS PADA PRK DI DUN TENANG INI..

KEPADA PENGUNDI DI DUN TENANG HAMBA MENYERU BANGKITLAH...BANGKITLAH UNTUK KITA SAMA SAMA MENYEDARKAN UM-NO/BE-END BAHAWA MEREKA BUKAN BERKUASA MUTLAK..KUASA YANG MEREKA MILIKI ADALAH 'PINJAMAN' DAN BOLEH DIAMBIL BALIK SEKIRANYA MEREKA GAGAL MELAKSANAKAN APA YANG TELAH DIPERTANGGUNGJAWABKAN RAKYAT KEPADA MEREKA UM-NO/BE-END...KINI TIBA MASANYA RAKYAT DI DUN TENANG MENGEMBALIKAN SEMULA 'KUASA' INI KEPADA MEREKA YANG BENAR-BENAR LAYAK DAN AMANAH DENGAN TANGGUNGJAWAB YANG DIBERIKAN....

No comments:

Post a Comment