WELCOME

;
;

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

JOM PAKAT2 TURUNKAN BN

BANTU PERNIAGAAN OKU

PENGIKUT JEBAT_BERANI

Saturday, January 8, 2011

SIAPA PENDERHAKA!!!!..UM-NO/BE-END SILA JAWAB!!!


APAKAH PERBUATAN INI BUKAN DERHAKA!!!!

‎* Pengasas Umno Dato’ Onn Jaafar dibuang daripada istana Johor pada tahun 1920 dan membawa diri ke Singapura kerana kritik Sultan atas isu harta.

* Tahun 1974 Tan Sri Gahzali Jawi (bapa Dato’ Seri Tajul Rosli) yang tidak mahu meletak jawatan Menteri besar Perak, walaupun perjanjian asal dia hanya hendak pegang dua tahun sahaja.

* Media pro Umno mengkritik sultan secara terbuka ketika Dato’ Rahim Bakar bekas Menteri Besar Pahang yang berselisih dengan Sultan Pahang.

* Umno membelasah Raja-Raja Melayu pada tahun 1983 kerana menolak cadangan supaya kuasa Yang DiPertuan Agong mengenai pengistiharan dharurat dikurangkan.

* Pada tahun 1991 dalam Persidangan Agung Umno, Sultan Kelantan dihentam secara terbuka kerana menyebabkan Umno kalah di Kelantan.

* Dalam Persidangan Agung Umno juga, perwakilan Umno meminta harta raja disiasat. Berita ini dilaporkan oleh Utusan Malaysia muka surat depan.

* Satu demontrasi dan hantar memorandum kepada Sultan Kelantan telah dibuat oleh pemimpin Umno Kelantan .

* Perlembagaan Persekutuan yang membolehkan raja di bawa ke mahkamah. Apabila Raja- Raja Melayu minta tangguh pindaan ini, maka media mengkritik secara terbuka salah laku raja.

* Beberapa siri rapat umum haram Umno di Alor Setar, Bagan Datoh, Seremban, Batu Pahat dan Melaka untuk menunjuk sokongan pada Dr Mahathir dan mengecam raja-raja Melayu.

* Menabal Tengku Ibrahim Inderaputera untuk mengganti Sutan Ismail Putera 29hb April 1993 di Ketereh Kelantan oleh Dato’ Anwar Musa .

* Kenyataan biadab Shahidan Kasim bekas MB Perlis mengatakan “Sultan Kelantan sekarang tidak layak menduduki takhta dia ada bukti” (BH 11hb Jun 1993.)

* Dato’ Mohd Taib kata Nizar derhaka, Dia lupakah yang dia bawa lari Ku Yah (puteri Sultan Selangor kahwin lari sampai Sultan murka). Apakah ini bukan derhaka?

* 23 daripada 24 ADUN Terengganu ugut boikot angkat sumpah Dato’ Mohd Said selepas pilihanraya 2008

* Penyokong Umno pula mengatakan sultan binatang. Kenapa polis tidak tangkap mereka yang demo dan hina Sultan. Pada Feb 2009.

* Shahidan Kasim boikot perlantikan Dr Isa Sabu sebagai MB Perlis, bukankah ini derhaka namanya.

* Tan Sri Rahim Tamby Chik meminta supaya amalan panggilan ‘patik’ yang digunakan sewaktu berkomunikasi dengan sultan dihentikan, memadai dengan hanya menyatakan ‘saya tuanku’. BH 3/2/1993.

* Dato’ Zahid Hamidi ketika menjadi Ketua Pemuda Umno mencabar supaya Sultan Kelantan Ismail Petra turun takhta. (BH 11/2/93)

JEBAT_BERANI :

DERHAKAKAH JEBAT MEMBELA SAUDARANYA?!,
DERHAKAKAH JEBAT MEMBELA BANGSANYA?!,
DERHAKAKAH JEBAT MEMBELA AGAMANYA?!,
DERHAKAKAH JEBAT MENEGAKKAN KEADILAN?!,
DERHAKAKAH JEBAT MEMPERJUANGKAN KEBENARAN?!,
DERHAKAKAH JEBAT MENENTANG PEMERINTAH YANG ZALIM,

DERHAKAKAH JEBAT???!!!....
PENDERHAKAKAH JEBAT???!!!.....
BIAR DIGELAR PENDERHAKA JEBAT RELA.....
BIAR DIPANGGIL PENDERHAKA JEBAT RELA.....

DARI MELIHAT AGAMA ALLAH DIKHIANATI.....
DARI MELIHAT BANGSA DITINDAS.....
DARI MELIHAT NEGARA DIGADAI....
DARI MELIHAT KEADILAN DINODAI.....
DARI MELIHAT KEBENARAN DIDUSTA...
DARI MELIHAT PEMERINTAH ZALIM BERKUASA....

PANGGILAH JEBAT DERHAKA...
PANGGILAH JEBAT PENDERHAKA...
PANGGILAH APA SAHAJA..
DEMI AGAMA,BANGSA DAN NEGARA....
JEBAT RELA DIGELAR PENDERHAKA........

No comments:

Post a Comment